Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Egzorcizmas » 2016 » Gruodžio » 26

Lietuvos egzorcistas įspėja: velnias visą laiką žmogų gundo

Tikima, kad gruodis – magiškas mėnuo. Yra sakančių, kad paskutinę naujų metų naktį net paprastiems mirtingiesiems paklusdavo burtai ir magija, ką jau kalbėti apie Kūčių vakarą, kai ateitį esą pranašauja net tuomet prabilę gyvuliai.

Tačiau bet kokie bandymai eiti prieš žmogaus pilnatvę, harmoniją, gyvenimą ir dorą gali iššaukti piktąsias dvasias, perspėja teologijos mokslų daktaras, katalikų kunigas, Jonavos dekanato Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonas, karo vyr. kapelionas, tačiau visuomenei bene geriausiai žinomas kaip egzorcistas Arnoldas Valkauskas.

Lietuvos egzorcistas įspėja: velnias visą laiką žmogų gundo

„Žaisti negalima. Velnias visą laiką žmogų gundo“, – įspėja jis.

Pirmasis atvejis – dar prieš 27 metus Egzorcisto praktika

A. Valkauskas užsiima jau bene trisdešimtmetį, tačiau iki šiol, pripažįsta, negali pamiršti pirmojo karto, kai teko susidurti su apsėdimu.

„Įsimintinas buvo pats pirmas atvejis, kai 1989 metais pirmą kartą teko su tokiais žmonėmis bendrauti. Šiaulių psichiatrinėje ligoninėje dirbę psichiatrai suprato, kad turi atvejį, kur kalta ne liga, o dvasinė būsena pasikeitusi. Vyras ir žmona kartu būrėsi tol, kol net pasidarė priklausomi – jie negalėjo gyventi su dvasiomis nebendravę“, – tikino egzorcistas.

Galima rasti informacijos, kad tuomet spiritizmas buvo labai paplitęs – žmonės kviesdavosi dvasias, prašydavo atsakymų į rūpinčius klausimus naudodami adatėles ir lapą su raidėmis, paskui imdavo girdėti balsus, nebesuvokti savo veiksmų, kreipdavosi į medikus, tačiau jų išrašyti vaistai paprastai nepadėdavo.

Išėjusi grįžo ne viena

A. Valkausko minimu atveju ta pati dvasia ėmė vaidentis abiem sutuoktiniams. Tikinama, kad jie net į darbą neišeidavo su ja nepasitarę, tad kai ši dingo, pastarieji kone puolė į paniką. Vėliau dvasia esą grįžo, tačiau jau ne viena. Prasidėjo patyčios.

„Viskas baigėsi tuo, kad jie visiškai prarado ramybę. Dvasios prabyla labai įdomiai, jos kalba ne garsais. Atsiranda vidinis supratimas, bendravimas viduje. Tai skiriasi nuo, pavyzdžiui, šizofrenijos – tu nematai ir negirdi haliucinacijų. Juntamas tarsi vidinis supratimas, panašu kiek į neurozę, kai vyksta dialogas ne su savimi“, – paaiškinti šį reiškinį bandė A. Valkauskas.

Aptariamu atveju, pamena jis, vyras ir žmona mintimis galėjo susikalbėti ir tarpusavyje, ir vienu metu justi dvasią.

„Tiems, kas nepateko į dvasių pasaulį, tai neįsivaizduojamas dalykas yra. Kas to nepatyręs, sunkiai supranta“, – sutiko egzorcistas.

Liepė atlikti šiurpų ritualą

Tąkart Šiauliuose sutuoktiniams dvasia liepė daryti ir sunkai protu suvokiamus dalykus. Pavyzdžiui, pažadėjo palikti ramybėje tik atlikus šiurpų ritualą.

„Ta dvasia jiems liepė 3 valandą nakties – tai būtent demonų valanda – eiti į kapines ir atkasti vieną kapą, padaryti tam tikrą burtą. Tai moteriai ji liepė nusikirpti plaukus, juos kape užkasti padėjus įvairiomis kryptimis“, – pasakojo A. Valkauskas.

Tačiau beeinant į kapines, vėliau pasakojo jam sutuoktiniai, juos suėmė baisus siaubas, prasidėjo panikos priepuolis.

„Jie metė kastuvą, kurį nešėsi. Buvo 1989 m., nebuvo tiek tų mašinų kaip dabar, tad išsikvietė taksi ir nuvažiavo tiesiai į psichiatrinę ligoninę ieškoti ramybės“, – pasakojo egzorcistas.

Psichinės ligos nenustatė, tik nepaaiškinamą nerimą

Anot pašnekovo, psichiatrai nustatė, kad jie neserga jokia psichine liga, tiesiog junta baisų nerimą dėl dvasinės priežasties.

„Tie žmonės tuomet kreipėsi į dvasininką, konkrečiai aš buvau. Teko tuomet pirmą kartą susidurti su dvasių pasauliu. Įdomu, nes tą patį jautė ir vyras, ir žmona – negali apkaltinti, kad kokios masinės haliucinacijos būtų, būna atvejų, kai grupinės psichozės atliekamos, bet šiuo atveju to nebuvo. Viskas vyko labai kvalifikuotai, su psichiatro priežiūra. Itin rimtas atvejis“, – tikino jis.

A. Valkauskas pasakojo šventinęs ir sutuoktinių namus.

„Pasikeitė jų gyvenimas galiausiai“, – pasidžiaugė jis.

Spiritizmo seanse juokų nėra

Pašnekovas tikina labai dažnai perspėjantis žmones, kad spiritizmu neužsiiminėtų, nes juokų čia nėra.

„Tu nežinai dviejų dalykų. Viena, kas toliau su tomis dvasiomis vyks. Antra, kaip tavo paties psichika reaguos į visą tai. Labai pavojingas dalykas“, – tikino A. Valkauskas.

Jo teigimu, reaguoti į dvasias apsėstieji gali įvairiai. Esą būna ir atvejų, kai efektas pajuntamas vėliau.

„Būna, iš karto nieko nepasireiškia, kitą kartą pasireiškia. Reakcijos labai nevienodos. Tarkime, gali kilti įvairios baimės, matytis vizijos, girdėtis balsai“, – aiškino egzorcistas.

Kas labiausiai domisi spiritizmu

Paklaustas, kokie žmonės dažniausiai atlieka spiritizmo seansus, A. Valkauskas tikino, kad išskirti kelis tipus yra sunku, bet pora labiau į tai linkusių grupių matyti.

„Žinoma, tyrimo nedarėme, bet, remiantis patirtimi, viena kategorija būtų vaikai ir paaugliai, jauni žmonės, kita – pusamžės moterys“, – pasakojo jis.

Pasak pašnekovo, moterys paprastai buriasi dėl to, nes nori sužinoti, kas bus ateityje. Jos taip pat rūpinasi savo vaikų, anūkų likimu.

„Daug žmonių smalsumo vedami tuo užsiima – ir jaunimas. Jauni žmonės tuo kažkodėl domisi. Ypač, sakyčiau, paauglystėje, kai jų psichika labai labili (nepastovi – DELFI)“, – pastebėjo jis.

Paplitę spiritizmo seansai ir tarp tų asmenų, pasakojo A. Valkauskas, kurie nori susisiekti su mirusiųjų pasauliu. Tiesa, tai esą labiau populiaru, pavyzdžiui, Italijoje nei Lietuvoje.

Įvardijo, ką daryti, jei dvasia jau apsėdo

Pirmasis vaistas, kai jauti, kad dvasios tave apsėdo, yra išpažintis, aiškino egzorcistas. Labai svarbu ir pripažinti klydus, kreiptis į Dievą.

„Reikia paraginti žmogų, kad jis nueitų išpažinties, išsižadėtų tų praktikų. Jei žmogus nepasikeičia savo širdyje, nepakinta jo mąstymas, labai sunku jam pagelbėti. Jis turi suprasti, kad įlindo ten, kur nereikia įlįsti, liaudiškai pasakius. Iš esmės, tai yra valios aktas – aš pradedu bendrauti su kažkokiu pasauliu, atiduodu jam savo pasitikėjimą“, – sakė A. Valkauskas.

Jo teigimu, tai ir yra didžiausias blogis – žaidimo ar ne žaidimo forma, bet tu patiki dvasiomis ir atsiveri joms.

„Po išpažinties galima ir namus šventinti jau – tai antrasis etapas“, – aiškino egzorcistas.

Delfi su paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

04.12.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti (vyšnios; mėlynės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: Vyšnių, Mėlynių

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Kvapnūs varškėčiai su apelsino žievele
Gaminame. Varškėčiai su apelsino žievele Varškę dedame į dubenį. Įmušame kiaušinį. Beriame miltus, cukrų, druską ir apelsino žievelę. Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau