Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Spalio » 26

Mokslininkai kometoje aptiko alkoholio

Tarptautinė mokslininkų grupė kometoje pirmą kartą rado cukraus ir etilo alkoholio – tokio pat alkoholio, kuris yra ir alkoholiniuose gėrimuose. Šis mokslininkų atradimas taip pat papildo teoriją, kad kometos galėjo būti sudėtingų molekulių šaltiniu, iš kurio susiformavo gyvybė, rašo Phys.rog.

„Mes pastebėjome, kad kometa Lovejoy jos aktyvumo piko metu kas sekundę išskyrė tiek alkoholio, kiek yra maždaug 500 butelių vyno“, – sakė tyrimo vadovas Nicolasas Biveris iš Paryžiaus observatorijos.

Mokslininkai kometoje aptiko 21 organinę molekulę kometų dujose, tarp kurių buvo etilo alkoholis ir glikoladehidas, paprastas cukrus.

Kometos yra užšalusios mūsų Saulės sistemos formavimosi liekanos. Mokslininkus jos domina todėl, kad gali pateikti informacijos apie Saulės sistemos formavimąsi. Dauguma kometų sukasi toli nuo Saulės šaltose zonose.

Tačiau kartais dėl gravitacinių trikdžių jos atsiduria arčiau Saulės, kur sušyla ir išleidžia dujas, taigi mokslininkai gali nustatyti jų sudėtį.

Lovejoy buvo viena ryškiausių ir aktyviausių kometų nuo garsiosios 1997 m. Hale'o-Boppo kometos. Lovejoy arčiausiai Saulės buvo atsidūrusi šių metų sausio 30 dieną. Tuomet ji išskirdavo maždaug 20 tonų vandens kas sekundę. Mokslininkai kometą atrado naudodami Pico Veleta teleskopą Ispanijoje.

Saulės šiluma energizuoja molekules kometų atmosferoje, todėl jos ima švytėti specifiniais mikrobangų dažniais. Kiekviena molekulė turi savo dažnį, pagal jį molekules galima atskirti teleskopo detektoriais.

Kai kurie mokslininkai mano, kad kometų organinės molekulės galėjo prisidėti prie gyvybės susiformavimo Žemėje. Sudėtingų organinių molekulių atradimas kometoje šią hipotezę papildo.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.09.2018 laikas 08:44 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo galvos skausmo

Galvos skausmas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo galvos skausmo, galvos skausmas, skausmas, receptai skausmui, galva, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis,...

Skaityti daugiau

19.01.2018 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Drėkinamoji varškės ir medaus kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Varškė, Skystas medus, Kiaušinis

Skaityti daugiau

20.11.2019 laikas 15:39 Receptai – Patiekalai Paprasti, bet ne prasti naminiai sausainiai
Gaminame. Naminiai sausainiai. Sviestą ir grietinę išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje 2-3 valandas. Orkaitę įjungiame kaisti iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau