Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Birželio » 18

Nasa aptiko paslaptingą Mėnulio žiedą

Naujausi Amerikos kosmoso agentūros NASA atlikti tyrimai atskleidžia, kad vienintelis Žemės palydovas Mėnulis iš tiesų gali būti apgaubtas paslaptingo dulkių žiedo.

Keisčiausia, kad „Apollo“ kosminės misijos astronautai šį dulkių žiedą galėjo pamatyti dar 7-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Skrydžio į Mėnulį metu astronautai tvirtino matę keistą švytėjimą aplink Mėnulį, tačiau tik praėjus beveik 50 metų tampa aišku, kad minėtasis švytėjimas galėjo būti sukeltas kosminių dulkių.

©www.dailymail.co.uk

Šiuo atradimu itin susidomėję astronomai tvirtina, kad itin masyvus dulkių žiedas gali tapti dar tankesnis dėl įvairių pasikartojančių kosminių reiškinių, pavyzdžiui Geminidų meteorų lietaus.

Mokslininkai ypač džiaugiasi, kad jiems pavyko aptikti Mėnulio dulkių žiedą, kol dar nėra pradėtas skrydis į Marsą.

„Žinios apie dulkėtą aplinką kosmose iš esmės turi praktinį pritaikymą. Žinant, kur yra kosminės dulkės ir koks yra jų pasiskirstymas Saulės sistemoje, galima padėti sušvelninti kylantį pavojų astronautų skrydžių į kosmosą metu, įskaitant tai, jog dulkės ypač kenkia erdvėlaiviams ar patiems astronautams“, - kalbėjo Mihaly Horanyi, fizikos profesorius.

Minėtasis dulkių debesis aplink Mėnulį buvo aptiktas specialaus Mėnulio atmosferos ir dulkių aplinkos zondo (LADEE), kuris aplink Mėnulį skriejo pastaruosius šešis mėnesius.

©www.dailymail.co.uk

Remiantis M. Horanyi mintimis, Mėnulio dulkių debesis susiformavo iš mažų Mėnulio paviršiaus granulių, kurios dėl fizinio poveikio buvo išmuštos dideliu greičiu atskriejusių kosminių dulkių.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://alfa.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 19:48 Receptai – Patiekalai Ploni pyragėliai su bulvėmis. Skonio neperduoti žodžiais
Skanūs ir ploni pyragėliai iš bulvių. Pyragėlių receptas. Naujiena, niekada dar nevalgiau tokius bulvių pyragėlius. Būtinai gaminsiuos kitą kartą.

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:19 Receptai – Patiekalai Mėsos tefteliai su padažu

Mėsos teftelių receptas. Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!

Skaityti daugiau

21.09.2019 laikas 14:39 Receptai – Patiekalai Pieniškos dešrelės bulvių tešloje

Tai nuostabi vakarienė, svečiams atradimas, jei jie netikėtai užsuks pas jus. Galimas dalykas, jums šis patiekalas bus antras iš mėgstamiausių patiekalų, po kiaušinienės. Žinoma, čia tik idėja, galite į bulves įdėti įvairius pr...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau