Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Rugpjūčio » 21

NASA įvertino pranašystę apie milžiniško asteroido smūgį rugsėjį

Internete pastaruoju metu didelio susidomėjimo sulaukė straipsniai apie Žemei gresiančią katastrofą: neva antroje rugsėjo pusėje į mūsų planetą rėšis milžiniškas asteroidas ar kometa. NASA tai vadina pramanu – mokslininkai tikina, kad Žemei artimiausiu metu negrasina joks stambus kosminis kūnas.

Beje, jau gąsdinančiuose straipsniuose stinga logikos. Teigiama, kad 4 km skersmens kosminis kūnas rėšis į Puerto Riką ir sukels katastrofas apylinkėse – JAV, Meksikoje, Centrinėje ir Pietų Amerikoje. Ir nors gąsdintojai nurodo tikslų nelaimės epicentrą, jie nėra tikri, kada tai įvyks: esą to galima tikėtis kažkada tarp rugsėjo 15 ir 28 dienos.

Kiekvienas astronomijos mėgėjas supranta: jei nežinai tikslaus smūgio laiko, apie vietą nėra ko kalbėti – juk Žemė sukasi ir juda orbitoje.

Gandų skleidėjai remiasi pranašu prisistatančio Efraino Rodriguezo pareiškimais: šis teigia dar 2010 metais nusiuntęs laišką NASA ir įspėjęs apie asteroido smūgį 2015-aisiais. Anuomet apie tai mažai kalbėta, o artėjant „pranašystės“ datai pasipylė gąsdinantys vaizdo įrašai, žinutės tinklaraščiuose ir kt.

Atsižvelgdami į kilusį šurmulį, NASA specialistai nusprendė nuraminti visuomenę: jie užtikrino, kad joks asteroidas Žemės link neskrieja ir, tuo labiau, į mūsų planetą nesirėš.

„Nėra jokio mokslinio pagrindo – bent jau paremto įrodymais, – kad asteroidas ar kitas kosminis objektas rėšis į Žemę tomis dienomis. Jei egzistuotų pakankamai didelis objektas, kuris galėtų sukelti tokio masto žalą rugsėjį, mes apie jį jau žinotume“, – patikino NASA Žemei artimų objektų (NEO) programos vadovas Paulas Chodas.

NEO programos specialistų duomenimis, tikimybė, kad per artimiausius šimtą metų į Žemę rėšis stambus (didesnis nei 2 km skersmens) kosminis kūnas, yra 0,01 proc. Pabrėžiama, kad iki šiol užfiksuoti stambūs objektai, kurių skriejimo trajektorija kertasi su Žemės orbita, mūsų planetai pavojaus artimiausią šimtmetį nekels.

Didelių asteroidų smūgiai į Žemę yra ganėtinai reti – paskutinis toks įvykis užfiksuotas prieš 107 metus, kuomet 90–190 metrų skersmens kosminis luitas išguldė 2 tūkst. kvadratinių kilometrų miško Sibire, Tunguskoje.

 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2017 laikas 14:25 Receptai – Patiekalai Svogūnas laringitui gydyti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: svogūnas, cukrus, vanduo

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 19:39 Receptai – Patiekalai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 21:38 Receptai – Patiekalai Itališki sausainiai. Jums būtinai patiks
Šie skanūs, minkšti, kvapnūs sausainiai nepaliks jus abejingus! Šis receptas yra labai paprastas, o sausainiai giriami, ne vieną kartą. Kaip pasigaminti itališkus sausainius žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau