Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2016 » Gegužės » 27

Niūrios ateities pranašystės

Neseniai Tarptautinė klimato kaitos komisija pranešė, kad žmonių indėlis į būsimą pasaulinę katastrofą yra didžiausias, t. y. 90 procentų visos gamtoje pastebimos klimato kaitos sukelia būtent žmonių veikla. Įvairių šalių mokslininkai bendrai pranašauja, kad ne visai tolimoje ateityje vidutinė oro temperatūra gali pakilti nuo 2 iki net 11 laipsnių Celsijaus, o jūros lygis pakils bent puse metro, net neatmetama, kad sulėtės Žemės sukimosi aplink savo ašį greitis.

Ir tai bus tik pradžia: didžiausiose planetos kalnų grandinėse ištirpus visiems ledynams, daugybė Žemės regionų bus užtvindyti, o kiti kęs sausrą. Gyventojus ištiks įvairios epidemijos ir badas, o galiausiai keturis kartus sumažės gyvūnijos ir augalijos.

Niūrios ateities pranašystės

2020-ieji metai - 2020 metais Europą tvindys galingi potvyniai, sunaikinsiantys didžiąją dalį derliaus. Kadangi vis rečiau lis, rimtai nukentės iki pusės įvairių žemės ūkio kultūrų. Žemėje bus 7,6 milijardo žmonių.

2060-ieji metai - Rytų Azijos valstybėse iki 2060 metų 20 procentų pagausės derlius, bet Vidurinėje Azijoje jo sumažės 30 procentų. Panašus disbalansas bus ir kituose žemynuose. Ketvirtadalis visų žinomų gyvūnų rūšių jau bus ant išnykimo ribos. Dėl tirpstančių ledynų ir didėjančių sausros plotų elektros energijos gamyba hidroelektrinėse gerokai sumažės. Mažiausiai tai atsilieps Europai, kur elektros gamyba sumažės tik 6 procentais, nors Viduržemio jūros šalyse šis rodiklis sieks 50 procentų. Be to, sausra taps vis dažnesnių gaisrų priežastimi.

2030-ieji metai - 2030 metais jau bus išnykęs penktadalis koralinių rifų, o Azijos pakrantės vandenyse šie nuostoliai sieks 30 procentų. Žemės gyventojų bus padaugėję iki 8,3 milijardo. Išsivysčiusių valstybių miestų gyventojų padaugės daugiau kaip dukart, o miestų užimti plotai padidės dar bent 20 procentų.

2040-ieji metai - Arktinių jūrų ledynai bus ištirpę iki 2040 metų, o pati Arktis virtusi sausuma. Tiesa, dalis specialistų šiuos įvykius nukelia iki 2060 ar net 2105 metų. Vis dėlto XXI amžiaus viduryje bus ištirpę visi mažieji Alpių ledynai, o didieji bus praradę bent 70 procentų ploto. Negana to, tai optimistiškiausią prognozė! Austrų mokslininkas Rolandas Psenneris iš Insbruko mano, kad visas ledas Alpėse gali ištirpti iki 2037 metų.

Australijoje mirštamumas staiga padidės -3,2-5,2 tūkstančio mirčių per metus, o didžiausią smūgį patirs pagyvenę žmonės (iki 65 metų amžiaus). Niujorke dėl pakilusios temperatūros kas metus žus bent tūkstančiu žmonių daugiau, o Didžiojoje Britanijoje, atvirkščiai, mirčių grėsmė padidės dėl nukritusios temperatūros.

Artėjant šimtmečio viduriui, pasaulio gyventojų jau bus iki 9,5 milijardo.

2020-ieji metai - 2080 metus prognozuotojai išskiria kaip siaubingų potvynių metus, per kuriuos bus sunaikinta bent 20 procentų žmonių gyvenviečių. Apie 100 milijonų pakrantės teritorijų gyventojų kęs didžiulius kasmetinius potvynius, o tankiausiai apgyventiems regionams reguliariai kels grėsmę visa griaunančios tropinės audros. 1,1-3,2 milijardo žmonių kęs katastrofinį geriamojo vandens trūkumą, o badaujančiųjų bus bent puse milijardo daugiau. Be to, visa tai vyks kartu su drugio epidemija, kuri bendrai paveiks bent 3,5 milijardo žmonių.

Iki amžiaus pabaigos anglies dvideginio lygis atmosferoje viršys visas leidžiamas normas. Ekosistemai teks prisitaikyti prie klimato pokyčių. Amžinasis įšalas bus tik prisiminimas. Beveik 40 procentų Žemės paviršiaus vyraus visiškai toks klimatas, o išnykusių augalų ir gyvūnų rūšių jau bus milijonas.

2200-ieji metai - 2200 metais Žemės para taps dešimt sekundžių trumpesnė, nes, pakitus vandenynų apimčiai, Žemė taps sunkesnė ir pradės suktis greičiau.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 17:47 Receptai – Patiekalai Tokio niekur negirdėjau. Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės

Šuo receptu su manimi pasidalino mano draugo mama! Iki to karto bandžiau įvairius receptus, kaip pasigaminti nuostabų „Napoleoną“ , bet visada grįžtu prie šio recepto! Tuoj suprasite kodėl!

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:39 Receptai – Patiekalai Tinginys su graikiniais riešutais

Gaminame. Tinginys su graikiniais riešutais. Į puodą beriame cukrų, kakavą, pilame pieną ir maišant užkaitiname. Nukeliame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Jeigu sviestas neišsilydė, dar truputėlį pakaitiname, bet neužv...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau