Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2015 » Kovo » 27

Penkios vietos, apie kurių egzistavimą nė neįtarėte

Lankantis svetur neverta užsibūti vien išblizgintose sostinėse ar penkių žvaigždučių kurortuose. Ne mažesnį įspūdį palieka vietos, neįtrauktos į turistinius žemėlapius.

Vienos iš jų įsikūrusios visai greta triukšmingų didmiesčių, o iki kitų gali tekti keliauti net ir pavojingomis dykumomis.

1. Negyvajame plote – šiek tiek gyvybės

Nieko nenustebinsime pasakydami, kad karščiausio ir sausiausio Žemės taško reikia ieškoti Afrikoje, Namibijos dykumoje.

Įdomu tai, jog negailestingos saulės kepinamoje Sossusvlei druskos įduboje auga keletas medžių, tiesa, nepasižyminčių gausia lapija. „Negyvuoju plotu“ vadinamoje vietoje užsibūti nerekomenduojama, tačiau vaizdas tikrai įsimins – balta druska nuklotas paviršius, rausvos kopos ir žydras dangus sudaro nuostabų kontrastą.

Sossusvlei įduba Namibijoje

2. Griaučių pakrantėje – skeletai ir ramybė

Senovėje šią vietą vadino Pragaro krantu. 500 kilometrų ilgio pakrantėje Namibijoje siaučia aršūs, sukeliantys pavojingas bangas vėjai, tad čia po katastrofų nugulė dešimtys laivų.

Paplūdimyje smėliu pustomos ne tik medinės ir metalinės nuolaužos. Čia buvo rasta dvylika mįslingų begalvių skeletų. Pajūrio ruožas patiks pasiilgusiems ramybės – šiurpios legendos saugo nuo smalsių akių, tad turistų sutiksite itin retai.

Griaučių pakrantė Namibijoje.

3. Nuo dykumų kopų – į gaivinantį ežerą

Jei paklydę Peru dykumoje pamatysite medžiais ir namais apsuptą nedidelį vandens telkinį – tai nebūtinai miražas. Greičiausiai aptikote Huakačina oazę, pamažu virstančią kurortiniu miesteliu.

Šią vietovę vis dažniau aplanko snieglenčių mėgėjai. Tiesa, čia jie slysta didžiulėmis smėlio kalvomis. Oazę nuo šalies sostinės Limos skiria penkios valandos automobiliu, tad galite nušauti du zuikius vienu šūviu.

4. Kraujo spalvos piktžolių paplūdimys

Kiekvieną rudenį vaizdai Kinijos Panjino miesto apylinkėse užgniaužia kvapą. Visą 26 kilometrų ilgio paupio ruožą nusėjusios jūrinės piktžolės nusidažo raudona spalva.

Nors lankytojams skirti tik siauri, virš žemės pakibę mediniai takeliai, nuo jų atsiveria nuostabūs vaizdai – ryškiaspalvės lygumos, virš kurių nardo migruojantys paukščiai.

Panjinas, Kinijoje

5. Ežeras iš rožinių dumblių ir druskos

Esame įpratę mėgautis krištolo tyrumo vandens telkiniais, tačiau populiariausias Senegalo ežeras Retba – rožinis!

Tokią neįprastą spalvą sukuria dugne augantys dumbliai, o saulės spinduliai paryškina atspalvį – skirtingu paros metu paviršius vis kitoks.

Druskingumu Afrikos įžymybė nenusileidžia Juodajai jūrai, tad nemokantys plaukti gali šokti į ežerą ir be pripučiamo rato.

Anksčiau šiose apylinkėse buvo galima išvysti žymius lenktynininkus, kadangi ežeras buvo galutinė Dakaro ralio stotelė.

Rožinis Retba ežeras
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://kelioniuakademija.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.12.2017 laikas 16:10 Receptai – Patiekalai Trynių kaukė pleiskanojančiai, vystančiai odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trynys, Tamsaus medaus, Aliejaus, Citrinos sulčių, Avižinių miltų.

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 08:52 Receptai – Patiekalai Svogūnas, žąsų taukai gydo bronchitą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Svogūnas, Žąsų taukai

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 20:45 Receptai – Patiekalai Varškės bandelės – labai minkštos!
Pasigaminkite skanias bandeles su varške! Senų laikų bandelių receptas, primins vaikystę. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau