Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Aiškiaregiai, Didieji Pranašai » 2015 » Spalio » 9

Prognozės, kada laukti naujos pasaulio pabaigos

Viena internetinė svetainė paskelbė, jog trečiadienį turėjo įvykti pasaulio pabaiga. Tiesa, ji taip ir neįvyko. Nors tai nėra pirmasis spėjimas apie gresiančią pabaigą, tačiau vis atsiranda žmonių, kurie tiki tokiomis pranašystėmis ir ne juokais išsigąsta. Apie tai, kodėl žmonės baiminasi artėjančių pasaulio pabaigų, papasakojo psichologas Marius Daugelavičius.

Ima kasti bunkerius

Paklaustas, kaip žmones paveikia platinama informacija apie pasaulio pabaigas, psichologas teigė, kad itin stipriai reaguoja jautresnės prigimties žmonės. „Žmonių prigimtis – saugotis, tad jeigu atsiranda kažkokia grėsmė, jie linkę suklusti. Atsiranda savisaugos instinktas“, – sakė jis.

Kai žmogus ima justi nerimą, jis ima elgtis šiek tiek neįprastai. „Jei žmogus stipriai nesijaudina,

pokyčių net nepastebime, tačiau jei susijaudina labiau ir baiminasi gresiančių permainų ar katastrofų, jis ima kasti bunkerius, pirkti maisto atsargas. Tikrai yra pasaulyje žmonių, kurie sužinoję apie tokius atvejus, imasi rimtesnių veiksmų“, – aiškino psichologas.

Pranašystės baugina vyresnius

Jis sakė, kad būna ir atvejų, kai žmonės, sužinoję apei gresiančią pasaulio pabaigą, ima leisti pinigus. „Ypač tai suaktyvėjo prie Majų kalendoriaus pabaigą. Tada žmonės manė, kad nėra tikslo taupyti, kaupti pinigus, todėl staiga juos nutarė išleisti ir taip pagerino pasaulines apyvartas“, – teigė jis.

M.Daugelavičius akcentavo, kad į pranešimus apie pasaulio pabaigą jautriau reaguoja vyresnio amžiaus žmonės. „Jaunesni turi mažiau baimės jausmo, jie turi daugiau ambicijų ir planų, tačiau vyresni ieško saugumo jausmo, per jų gyvenimą prisikaupę nemažai įvairių baimių ir patirčių.“

Paklaustas, kaip reikėtų nugalėti savo baimes, jis sakė, kad tai – psichoterapiniai niuansai. „Kiekvienu atveju reikia gilintis, kur ir nuo ko prasideda baimė. Jei žmogų kamuoja tam tikros baimės, reikia ieškoti jų priežasčių, rauti baimę su šaknimis. Juk sakyti „nebijok“ yra nerealu. Gali būti, kad žmogus protu suvokia baimę, tačiau emociškai jam vis tiek baisu, baimė jį paralyžiuoja. Iš gilumos kylanti baimė paralyžiuoja protą ir žmogus nebegali adekvačiai mąstyti“, – sakė jis.

Artėjančios pasaulio pabaigos

Majų kalendoriaus baigtimi ar tikinčiųjų organizacijos paskelbta vakarykšte pasaulio pabaigos data niekas nesibaigia. Spėjama, kad mūsų laukia dar ne viena pasaulio pabaiga, nuo žemės paviršiaus nušluosianti visą žmoniją.

2021 metais,spėjama, įvyks magnetinio Žemės lauko inversija. Kataklizmo pasekmė – akivaizdus žmonijos sumažėjimas.

2029 metais numatomas asteroido Apophiso kritinis priartėjimas prie Žemės. Jei pakeistų savo trajektoriją, 2036 atsitrenktų į mūsų planetą.

2060 metų pasaulio pabaigą išpranašavo Izaokas Niutonas. Pasak įvairių biblinių šaltinių, tais metais numatoma Danieliaus apokalipsė.

2242 metais pagal Abraomo teoriją, pateiktą dar XII amžiuje, pasibaigs Saulės era.

2280 metų pasaulio pabaiga užkoduota Korane.

2780 metų pasaulio pabaigą pranašauja dar XVIII amžiuje tapytos vienuolio Abelio Seero piktogramos.

3797 metų pasaulio pabaigą numatė vienas garsiausių pranašų žemėje – Nostradamas laiškuose sūnui Cezariui.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 14:26 Receptai – Patiekalai Skatinanti prakaitavimą arbata (ramunėlės, juoduogio šeivamedis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai.

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Avižiniai pyragėliai su braškėmis

Braškes supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite ant jų tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Šį braškių ruošinį dėkite į kepimo skardą ant jau paruošto pagrindo. Braškes apibarstykite likusiu pa...

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Varškės tortas su apelsinais
Gaminame namuose. Varškės tortai ne pirmą sezoną yra populiarumo pike ir tai nestebina. Jie lengvi – gabalėlio nebus per daug užbaigiant pačią sočiausią puotą. Paprastai žymiai mažiau kaloringi nei tortai su sviestiniu kremu…O dar...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau