Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2015 » Spalio » 19

Prūsijos karaliaus Frydricho keistenybė suburti gigantų armija

Tie, kurie domisi karo istorija, kolekcionuoja ordinus, ginklus ar dar kažką. Prūsijos karalius Frydrichas Vilhelmas I irgi buvo toks kolekcionierius. Jis rinko ... gigantus.

Frydrichas buvo taip susižavėjęs aukšto ūgio vyrais, kad iš jų subūrė visą armiją - gigantų armiją. Atsižvelgiant į tai, kad XVII-XVIII amžiais vidutinis vyrų ūgis buvo žymiai mažesnis nei dabar, bet kuris aukštesnis nei 180 cm vyras buvo potencialu šauktiniu į šią armiją. Karalius nepriimdavo atsisakymų: jeigu kas nors nenorėjo prisijungti prie jo šlovingosios armijos, buvo labai didelė tikimybė, kad tokį vyrą pagaus samdiniai ir jėga atgabens į armiją.

Yra pasakojama, kad Frydrichas netgi subūrė žvalgų būrius, kuriuos siuntė į kitas šalis, kur jie turėjo grobti pačius aukščiausius vyrus. Kartą tai vos nesukėlė tarptautinio skandalo, kai žvalgai pabandė iš karietos ištraukti aukštą vyrą. Pasirodo, tai buvo Austrijos pasiuntinys.

Kitų to meto Europos šalių karaliai, norėdami išsipirkti iš prūsų užkariautojo, žinojo, kaip tai padaryti: išsiųsdavo kaip dovaną aukšto ūgio vyrų. Pavyzdžiui, Petras Pirmasis, kurį su Frydrichu siejo stipri draugystė, su Prūsija diplomatinius santykius užmezgė tada, kai keistenybes mėgstančiam karaliui išsiuntė specialiai atrinktų gigantų būrį.

Panašu, kad karalių Frydrichą be praktinių karinių tikslų domino tikras fetišizmas. Jis reikalavo, kad jo aukštaūgiai kariai tuoktųsi tik su moteriškos lyties gigantėmis, norėdamas išvesti dar aukštesnių žmonių „rūšį“.

Yra istorikų, kurie tai nelaiko Frydricho Vilhelmo įgeidžiu ar keistenybe. Tikra tiesa, karalius jautė potraukį augalotiems kareiviams, tačiau to meto kariniu požiūriu aukštas ir stiprus karys mūšio lauke kėlė baimę priešininkui bei su sunkia muškieta elgėsi kur kas geriau nei žemo ūgio karys. Frydrichas kūrė ne butaforinę, o stiprią ir veiksmingą armiją. Potsdame, kuriame buvo antroji karaliaus rezidencija, bazavosi gvardijos pulkas, kuriame tarnavo 2400 didelio ūgio kariai, puikiai apmokyti ir pasiruošę mūšiams. Petras Pirmasis į šį pulką pasiuntė 55 vyrus, kurių ūgis buvo ne žemesnis nei 188 cm, taip atsidėkodamas už Frydricho dovaną - Gintaro kambarį. Grafo Rutkovskio gvardijos pulką sudarė batalionai. Pirmajame batalione nebuvo nė vieno kario, žemesnio nei 177 cm, o flanginių batalionų karių ūgis siekė 194 cm.

Yra pasakojama, kad į Frydricho armiją buvo patekęs ir garsusis rusų mokslininkas Lomonosovas, kuris taip pat galėjo pasigirti dideliu ūgiu. Jis nusprendė keliauti į Hagą, iš kur į Peterburgą plaukdavo burlaiviai. Pakeliui užsuko į smuklę, kurioje sėdėjo prūsų kariai. Buvo nemažai išgerta,

o kai Lomonosovas atsigavo, tai jau buvo aprengtas prūsų armijos uniforma, o kišenėje buvo prūsų kario dokumentai. Tais laikais tarnyba armijoje trukdavo daug metų. Iš karto pabėgti iš dalinio nebuvo galimybių, nes visur aplinkui stovėjo stebėjimo bokšteliai. Lomonosovas ėmė gudrauti. Jis visokeriopais būdais stengėsi parodyti, jog jam tarnyba armijoje patinka. Taip nuslopinęs budrumą, vieną ankstyvą rytą, kai visi aplinkui miegojo, jis perlipo per tvorą, perplaukė griovį ir šlapiais rūbais nubėgo dešimt kilometrų iki valstybinės sienos. Persekiotojai vos nepavijo. Dar 5-10 minučių ir bėglys būtų sučiuptas. Taip vienu kariu tapo mažiau.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.07.2019 laikas 18:39 Receptai – Patiekalai Tinginys su graikiniais riešutais

Gaminame. Tinginys su graikiniais riešutais. Į puodą beriame cukrų, kakavą, pilame pieną ir maišant užkaitiname. Nukeliame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Jeigu sviestas neišsilydė, dar truputėlį pakaitiname, bet neužv...

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

14.12.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis svarainiais

Svarainiai liaudies medicinoje, svarainiais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina. Liaudies medicinos specialistai rekomenduoja vartoti svarainius sergant skrandžio arba žarnyno veiklos sutrikimai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau