Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 13

Vandenilio peroksido panaudojimo būdai

3% vandenilio peroksidas – labai universali priemonė. Įprastai jis naudojamas norint dezinfekuoti žaizdeles, tačiau gali praversti ir kitais atvejais.
 
Žaizdų dezinfekavimas. Labiausiai paplitęs panaudojimo būdas. Bet kokios žaizdos užgis greičiau, jei dezinfekuosite jas vandenilio peroksidu.
 
Nuo pesticidų. Į 3 puodelius vandens įpilkite ¼ puodelio vandenilio peroksido ir šiame tirpale mirkykite daržoves apie 30 min. Po to kruopščiai nuplaukite ir laikykite šaldytuve. Prieš mirkydami, įsitikinkite, kad daržovės yra sveikos ir nepažeistos, kad tirpalas neįsigertų į jų vidų.

Vandenilio peroksido panaudojimo būdai

Kaip dantų pastos pakaitalas. Jei pamiršote nusipirkti dantų pastos, pasidarykite jos patys: tiesiog sumaišykite sodą ir vandenilio peroksidą.
 
Nuo slogos. Lygomis dalimis sumaišykite vandenilio peroksidą ir negazuotą mineralinį vandenį, šį tirpalą naudokite kaip nosies purškalą.
 
Oro valymas. 500 ml vandenilio peroksido sumaišykite su 3,7 l vandens ir supilkite šį skystį į oro drėkintuvą – tai puiki orą valanti priemonė.

Vandenilio peroksidas vaistas ar nuodas?
 
Šaldytuvo valymas. Kad pašalintumėte nemalonius kvapus ir dezinfekuotumėte šaldytuvą, nuvalykite lentynėles šluoste, suvilgyta vandenilio peroksidu.
 
Dantų šepetėlio valymas. Kartais pamirkykite vandenilio perokside dantų šepetėlį – jis bus švarus ir higieniškas.
 
Nuo pėdų grybelio. Santykiu 1:1 sumaišykite vandenį ir vandenilio peroksidą bei supilkite į tamsaus stiklo buteliuką. Laikykite jį tamsioje vietoje (saugokite nuo saulės spindulių) spindulių ir kas vakarą tepkite šiuo tirpalu grybelio pažeistas vietas
 
Nuo dėmių. Prakaito, kraujo, vyno ar maisto dėmes galite pašalinti su vandenilio peroksidu. Į dubenį vandens įpilkite stiklinę vandenilio peroksido ir užmerkite keliolikai minučių drabužį. Tai ne tik padės išplauti dėmes, bet ir neleis baltam rūbui greitai pagelsti. Galima taip pat šiek tiek vandenilio peroksido užpilti ant dėmės ir palaikyti, o vėliau nuplauti vandeniu. Pastaba: vandenilio peroksidas tinka tik baltų rūbų valymui!

Jei nuo vandens „užgulė“ ausis. Tik trys lašiukai, ir daugiau niekada neteks šokinėti ant vienos kojos, bandant atkimšti ausis, jei į jas pribėgo vandens.
 
Nagų balinimas. Jei norite, kad nagai būtų baltesni, suvilgykite vatos diskelį vandenilio peroksidu ir patepkite nagus. Jie bus šviesesni ir gražesni.
 
Nuospaudų gydymas. Lygiomis dalimis sumaišykite vandenį ir vandenilio peroksidą, tokiame tirpale pamirkykite kojas – tai paspartins nuospaudų gijimą.
 
Nuo pūlinių. Į vandens pripiltą vonią su supilkite puodelį vandenilio peroksido – tai puikiai gydo pūlingus spuogus ar votis.
 
Odos valymas. Dėl antibakterinių savybių vandenilio peroksidas puikiai tinka odos valymui.
 
Mažina danties skausmą. Pasiruoškite kokosų aliejaus ir vandenilio peroksido tirpalą ir skalaukite juo burną, jeigu jus vargina danties skausmas.
 
Sinusų valymui. Vandenilio peroksidą saugu naudoti ir į nosį, nes jis gali padėti greičiau įveikti slogą.
 
Kūno detoksikacija. Eidami pagulėti į vonią, įpilkite į vandenį puodelį vandenilio peroksido ir pagulėkite tokioje vonioje pusvalandį, vėliau nusiprauskite po dušu.
 
Namų valymas. Vandenilio peroksidas puikiai tinka valyti daugelį paviršių.
 
Nuo nemalonaus burnos kvapo. Jei nemalonus kvapas vargina jus net išsivalius dantis, paskalaukite burną 30 sekundžių vandenilio peroksidu. Tai ne tik sunaikins burnoje esančias bakterijas, bet ir pabalins jūsų dantis. Pastaba: procedūrą galima kartoti ne dažniau kaip kartą per savaitę!
 
Kontaktiniams lęšiams. Palikite juos vandeniu praskiesto vandenilio peroksido tirpale per naktį.
 
Daugkartinių pirkinių maišelių atnaujinimas
. Vandenilio peroksidas padės juos išvalyti, dezinfekuoti ir atnaujinti, ypač jei juose prieš tai nešėte žalią mėsą.

Ausų valymas. Į šilto vandens stiklinę įlašinkite šiek tiek vandenilio peroksido. Suvilgykite vatos tamponėlį ir valykite ausis. Taip ne tik pašalinsite ausų sierą, bet ir dezinfekuosite odą.
 
Stiklo valymas. Užpurkškite vandenilio peroksido ant veidrodžio ar stiklo, kiek palaukite ir tik tuomet valykite.
 
Priešpiečių dėžutės dezinfekavimas
. Be plovimo vandeniu, retkarčiais dėžutę išvalykite ir vandenilio peroksidu.
 
Šluosčių ir kempinių dezinfekavimas. Suvilgykite šluostes ir kempines vandenilio peroksidu – tai ne tik padės apsisaugoti nuo greitai besidauginančių bakterijų, bet ir pailgins pačių šluosčių ir kempinių tarnavimo laiką.
 
Nuo kaklo skausmo. Puiki priemonė tiems, kas ilgą laiką sėdi nepatogioje pozoje. Jei nutirpo kaklas, atsirado nemalonūs pojūčiai raumenyse, paimkite medžiagos skiautę ir suvilgykite ją vandenilio peroksido tirpalu. Pridėkite prie kaklo, o ant viršaus uždėkite rankšluostį. Tokį kompresą palikite 10–20 minučių. Jis gerai sušildo raumenis, nuima skausmą ir įtampą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 20:01 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (kadagio, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: kadagio uogų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Bulvių duona
Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Mieles ištrinkite su cukrumi. Į šią masę įdėkite 2 arbatinius šaukštelius miltų, išmaišykite ir atidėkite. Nulupkite lupenas ir sutrinkite bulves ir t.t. Skanaus!...

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 12:54 Receptai – Patiekalai Skumbrė per 3 minutes – taip jūs dar negaminote! Labai paprasta, greita ir ekonomiška!
Aš paprasčiausiai nežinau paprastesnio recepto, kaip greitai ir kokybiškai pasigaminti skumbre namuose! Be to, tai yra labai skanu! Tokią žuvį galima gaminti ir per šventes ir kiekvieną dieną! Jūs taip gaminsite visada! Tai labai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau