Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2016 » Liepos » 15

Žmonės Arktikoje gyveno prieš 45 tūkstančius metų

Mokslininkai detaliai ištyrę įvairius Sibire aptiktus radinius, padarė išvadą, kad šiuose kraštuose žmonės apsigyveno 10-15 tūkstančių metų anksčiau, nei oficialiai iki šiol buvo manoma. Savo tyrimų rezultatus specialistai publikavo moksliniame žurnale.

Mamutas Ženia ir kiti radiniai

Mokslininkai ištyrė žymes mamuto Ženios kauluose, kurio liekanos 2012-ais metais buvo aptiktos kyšulyje, esančiame Jenisėjaus upės žiotyse. Mamuto palaikus aptiko moksleivis Zenia Solinderis, kuris kartu su tėvais atostogavo poliarinėje stotyje. Gyvūnas buvo gerai išsilaikęs - amžinajame įšale išliko visas skeletas ir nemažai audinių bei raiščių. Taip pat išliko ir gyvūno kailis. Tyrimai radioaktyviąja anglimi parodė, kad žymes ant gyvūno kaulų paliko žmonių ginklai prieš 45 tūkstančius metų.

Mamuto medžioklė

Mokslininkai mano, kad senovėje žmonės Sibire mamutus medžiojo taip pat, kaip ir šiuolaikinės Afrikos gentys medžioja dramblius. Iš pradžių gyvūnas apmėtomas mažomis ietimis, po to didesnėmis. Kai gyvūnas parkrenta, jis daužomas ties straublio pagrindu, kur eina didelės kraujagyslės. Archeologų manymu, žymės mamuto Ženios kaukolėje atsirado būtent nuo tokių smūgių.

Tais pačiais 2012-ais metais prie Janos upės buvo aptiktas vilko kaulas. Jame buvo kiaurymė, padaryta mamuto ilties smaigaliu. Vilko kaulo amžius yra apie 45 tūkstančiai metų. Manoma, kad ginklą pasigamino žmonės. Be to, 2014-ais metais Vakarų Sibire netoliese Ust Išimo kaimelio aptiktas žmogaus kaulas, kurio amžius toks pat, kaip ir mamuto Ženios ir vilko.

Žmonės Arktikoje gyveno prieš 45 tūkstančius metų

Tyrimai praplečia mokslininkų supratimą

Žmonės Arktikoje gyveno prieš 45 tūkstančius metų Mokslininkų nuomone, šie radiniai labai smarkiai praplečia žinias apie žmonių atsiradimą Arkties rajone. Pasirodo, žmonės Sibire gyveno 10-15 tūkstančių metų anksčiau, nei iki šiol buvo manoma.

Ankstesni tyrimai rodė, kad žmonės gyveno tik iki 55-o šiaurės platumos laipsnio. Dabar mokslininkams pavyko išsiaiškinti, kad jie gyveno iki 72-o šiaurės platumos laipsnio. Tyrimų autoriai taip pat mano, kad pagrindinė mamutų išnykimo priežastis yra klimatas.

Nepalankiu metu mamutai susiburdavo nedidelėse teritorijose, kur išliko tinkamos jų išgyvenimui sąlygos. Tačiau, laikui bėgant, žmonių vis daugėjo, jų medžioklės teritorijos vis labiau plėtėsi. Mamutai nepalankių klimatinių sąlygų metu nebeturėjo kur pasislėpti. Tokiu būdu, žmogaus indėlis buvo lemiamas šių senovės gyvūnų likime.

Žmonės Arktikoje gyveno prieš 45 tūkstančius metų

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.06.2019 laikas 21:59 Receptai – Patiekalai Šiuo receptu gaminu tik puodais – labai skanūs blynai!
Jie labai švelnūs ir išsipūtę – tirpsta burnoje! Suplakame raugintą pieno produktą su kiaušiniais, druska, cukrumi. Įpilkite miltų su soda ir gerai sumaišykite. Išeis tiršta tešla, kuri lėtai slysta iš šaukšto. Dedame dubenėlį su...

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Niekas nesuvokia, kas tai per pyragas be tešlos! Varškės – bananų saldėsis prie arbatos

Išbandęs šį kepinį, niekas nesuvokia, kad jis yra be tešlos! Tai skanus varškės – bananų vyniotinis prie arbatos!

Skaityti daugiau

17.01.2018 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Medaus ir kiaušinių kaukė

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymai, Medus, Migdolų arba persikų aliejus, Permalti avižiniai dribsniai.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau