Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Gruodžio » 22

Rauginti kopūstai – be cukraus ir druskos

Nuo seno žiemai žmonės raugindavo kopūstus. O kopūstų rauginimo receptų – galybė. Turbūt sunku rasti žmogų, kuris raugindamas kopūstus nepanaudotų kokios nors savo gudrybės, kurios pagalba jam skaniausi būtent jo rauginimo kopūstai. Ir visuose receptuose būtini komponentai – cukrus ir druska. O ar galima apseiti be jų ir gauti puikaus skonio raugintus kopūstus?

Atsakymas taip. Mes jau eilę metų raugiame kopūstus be druskos ir cukraus ir jų skoniu esame labai patenkinti, o ir pasigaminti juos lengva.

kopūstai, rauginti kopūstai, receptas, cukrus, druska, mityba

Pirmiausiai, pasiryžkite vieną kopūstą paaukoti. Bet ne bet kam, o savo ir artimųjų labui.

Kopūstas rauginimui paprastai pjaustomas arba sutarkuojamas ir užpilamas šaltu vandeniu (kad apsemtų). Paliekama rūgti apie 3 paras šiltai. Po to, kai atsiranda rūgštus kvapas, paragaukite skystį – jis turi būti maloniai, švelniai rūgštus.

Kopūstas nuspaudžiamas ir išmetamas. Bus naudojamas tik skystis – tai jūsų raugas. Jis perkošiamas.

Jau kitas kopūstas supjaustomas kaip rauginimui ir dedami prieskoniai, kas ką mėgsta: morkos su kmynais, spanguolės arba lauro lapai, pipirai ir t.t.

Kopūstą su prieskoniais sumaišome, sudedame į rauginimui skirta indą ir užpilame pasigamintu raugu.

Paslegiame.

Šiltai laikome 2 paras, 2 kart per dieną badome medine lazdele, kad išeitų rūgimo metu sisdariusios dujos.

Po to kopūstai laikomi 3 paras vėsiai. Ir viskas. Po to galime valgyti. Jus nustebins labai švelnus kopūstų skonis. Mes pripratę prie aštresnio skonio todėl raugintus kopūstus naudojame kaip pagrindą ir dedame aštresnius priedus: burokėlius, svogūnus su aliejumi ir t.t.

Tokie kopūstai tinka ir sriubai virti. Naudojami tik kopūstai. Likęs skystis (raugas) naudojamas kitai porcijai raugti.

Tokiu būdu nereikia didelių indų, galima raugti tik, pavyzdžiui, vieną kopūsto galvą. Jau turint pasigamintą raugą, kopūstai greičiau įrūgsta. Jei tuo metu nenorime raugti kitos porcijos, raugą galime išlaikyti šaldytuve uždarame inde iki mėnesio.

Jeigu raugti daugiau neketiname, raugą galime išgerti tai labai skanu ir sveika.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-14 laikas 22:43 Receptai Švelnus tortas su varškės kremu, plakta grietinėle ir persikais

Ką šiandiena pas mus prie arbatos? Švelnus, aromatinis, skanus varškės-vaisių pyragas su persikais! Nuostabus desertas, su kuriuo susidoros net virėjas naujokas.

Skaityti daugiau

2019-11-20 laikas 16:07 Receptai Skanūs Paprasti Lietiniai Blynai
Gaminame. Lietiniai blynai. Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Skaityti daugiau

2019-11-12 laikas 20:29 Receptai Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu

Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius, smulkintus riešutus, kokosų drožles, visas sėklas, smulkiais gabaliukais smulkintą šokoladą, razinas, cinamoną, cukrų ir žiupsnį druskos. Atskirame inde šakute sutrinkite bananą. Įmuškite k...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau