Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Gruodžio » 22

Rauginti kopūstai – be cukraus ir druskos

Nuo seno žiemai žmonės raugindavo kopūstus. O kopūstų rauginimo receptų – galybė. Turbūt sunku rasti žmogų, kuris raugindamas kopūstus nepanaudotų kokios nors savo gudrybės, kurios pagalba jam skaniausi būtent jo rauginimo kopūstai. Ir visuose receptuose būtini komponentai – cukrus ir druska. O ar galima apseiti be jų ir gauti puikaus skonio raugintus kopūstus?

Atsakymas taip. Mes jau eilę metų raugiame kopūstus be druskos ir cukraus ir jų skoniu esame labai patenkinti, o ir pasigaminti juos lengva.

kopūstai, rauginti kopūstai, receptas, cukrus, druska, mityba

Pirmiausiai, pasiryžkite vieną kopūstą paaukoti. Bet ne bet kam, o savo ir artimųjų labui.

Kopūstas rauginimui paprastai pjaustomas arba sutarkuojamas ir užpilamas šaltu vandeniu (kad apsemtų). Paliekama rūgti apie 3 paras šiltai. Po to, kai atsiranda rūgštus kvapas, paragaukite skystį – jis turi būti maloniai, švelniai rūgštus.

Kopūstas nuspaudžiamas ir išmetamas. Bus naudojamas tik skystis – tai jūsų raugas. Jis perkošiamas.

Jau kitas kopūstas supjaustomas kaip rauginimui ir dedami prieskoniai, kas ką mėgsta: morkos su kmynais, spanguolės arba lauro lapai, pipirai ir t.t.

Kopūstą su prieskoniais sumaišome, sudedame į rauginimui skirta indą ir užpilame pasigamintu raugu.

Paslegiame.

Šiltai laikome 2 paras, 2 kart per dieną badome medine lazdele, kad išeitų rūgimo metu sisdariusios dujos.

Po to kopūstai laikomi 3 paras vėsiai. Ir viskas. Po to galime valgyti. Jus nustebins labai švelnus kopūstų skonis. Mes pripratę prie aštresnio skonio todėl raugintus kopūstus naudojame kaip pagrindą ir dedame aštresnius priedus: burokėlius, svogūnus su aliejumi ir t.t.

Tokie kopūstai tinka ir sriubai virti. Naudojami tik kopūstai. Likęs skystis (raugas) naudojamas kitai porcijai raugti.

Tokiu būdu nereikia didelių indų, galima raugti tik, pavyzdžiui, vieną kopūsto galvą. Jau turint pasigamintą raugą, kopūstai greičiau įrūgsta. Jei tuo metu nenorime raugti kitos porcijos, raugą galime išlaikyti šaldytuve uždarame inde iki mėnesio.

Jeigu raugti daugiau neketiname, raugą galime išgerti tai labai skanu ir sveika.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-08-25 laikas 11:58 Receptai Orkaitėje keptas omletas su grybais
Taip jau nutiko, kad kepant pyragą atliko kiaušinių tryniai. Nesugalvojau kur juos panaudoti geriau, nė iškepti omletą orkaitėje.

Skaityti daugiau

2020-12-22 laikas 22:50 Receptai Kepta antis. Tobulas marinatas paukštienai
Tai yra pats geriausias marinatas paukštienai. Pernai metais su juo kepiau antį Kalėdoms. Antis buvo itin minkšta, tiesiog nėrėsi nuo savo kaulų. Labai gražios auksinės spalvos, kurią suteikė alyvuogių aliejus su mandarinais. Ties...

Skaityti daugiau

2020-10-18 laikas 15:11 Receptai Obuolių pyragas su riešutais

Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kekso formą išklojame su kepimo popieriumi. Tuomet persijojame miltus, kepimo miltelius, kardamoną bei druską. Kitame dubenyje sumaišome obuolius su citrinos žievele ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau