Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Gruodžio » 22

Rauginti kopūstai – be cukraus ir druskos

Nuo seno žiemai žmonės raugindavo kopūstus. O kopūstų rauginimo receptų – galybė. Turbūt sunku rasti žmogų, kuris raugindamas kopūstus nepanaudotų kokios nors savo gudrybės, kurios pagalba jam skaniausi būtent jo rauginimo kopūstai. Ir visuose receptuose būtini komponentai – cukrus ir druska. O ar galima apseiti be jų ir gauti puikaus skonio raugintus kopūstus?

Atsakymas taip. Mes jau eilę metų raugiame kopūstus be druskos ir cukraus ir jų skoniu esame labai patenkinti, o ir pasigaminti juos lengva.

kopūstai, rauginti kopūstai, receptas, cukrus, druska, mityba

Pirmiausiai, pasiryžkite vieną kopūstą paaukoti. Bet ne bet kam, o savo ir artimųjų labui.

Kopūstas rauginimui paprastai pjaustomas arba sutarkuojamas ir užpilamas šaltu vandeniu (kad apsemtų). Paliekama rūgti apie 3 paras šiltai. Po to, kai atsiranda rūgštus kvapas, paragaukite skystį – jis turi būti maloniai, švelniai rūgštus.

Kopūstas nuspaudžiamas ir išmetamas. Bus naudojamas tik skystis – tai jūsų raugas. Jis perkošiamas.

Jau kitas kopūstas supjaustomas kaip rauginimui ir dedami prieskoniai, kas ką mėgsta: morkos su kmynais, spanguolės arba lauro lapai, pipirai ir t.t.

Kopūstą su prieskoniais sumaišome, sudedame į rauginimui skirta indą ir užpilame pasigamintu raugu.

Paslegiame.

Šiltai laikome 2 paras, 2 kart per dieną badome medine lazdele, kad išeitų rūgimo metu sisdariusios dujos.

Po to kopūstai laikomi 3 paras vėsiai. Ir viskas. Po to galime valgyti. Jus nustebins labai švelnus kopūstų skonis. Mes pripratę prie aštresnio skonio todėl raugintus kopūstus naudojame kaip pagrindą ir dedame aštresnius priedus: burokėlius, svogūnus su aliejumi ir t.t.

Tokie kopūstai tinka ir sriubai virti. Naudojami tik kopūstai. Likęs skystis (raugas) naudojamas kitai porcijai raugti.

Tokiu būdu nereikia didelių indų, galima raugti tik, pavyzdžiui, vieną kopūsto galvą. Jau turint pasigamintą raugą, kopūstai greičiau įrūgsta. Jei tuo metu nenorime raugti kitos porcijos, raugą galime išlaikyti šaldytuve uždarame inde iki mėnesio.

Jeigu raugti daugiau neketiname, raugą galime išgerti tai labai skanu ir sveika.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-08-29 laikas 20:18 Receptai Tik trys ingredientai ir jūs nustosite pirkti sūrį parduotuvėje!

Sūris – puikus produktas. Iš jo galite gaminti sumuštinius, karštą patiekalą, pridėti prie salotų. Parduotuvių sūrių kokybė pastaruoju metu norėtųsi, kad būtų geresnė. Kodėl, nenorite atsisakyti jo iš parduotuvės, galite ...

Skaityti daugiau

2019-07-28 laikas 10:15 Receptai Mėsos blyneliai, kuriuos gaminu daugelį metų vietoje bandelių
Toks receptas jus išgelbės, jei nemėgstate ilgai stovėti prie viryklės, tačiau tuo pačiu neatsisakant skanaus maisto. Blyneliai išeina labai sultingi, švelnūs ir labai skanūs!

Skaityti daugiau

2019-07-14 laikas 07:08 Receptai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-25 laikas 19:17 Sensacija: maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis sukelia širdies ligas
Mokslininkai atrado, kad maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis, kaip buvo manoma anksčiau, yra pagrindinė širdies ligų priežastis.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:38 Vokietija: Sirijos pilietis Drezdene teisiamas už 17-metės ir savo nėščios žmonos išžaginimą, taip pat kaltinamas vaikų pornografija
Sirijos migrantas Drezdene teisiamas už keletą nusikaltimų, įskaitant atskirus išžaginimus ir vaikų pornografijos kaltinimą. 22-metis Omar Y. yra sulaikytas jau šešis mėnesius, o prokuroras jam pateikė kaltinimus dėl dviejų išžaginimų, įskaitant jo n...

Skaityti daugiau