Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Rugpjūčio » 16

Smilkalus ruošiame namuose

Nuo seniausių laikų žmonės meldėsi dievams, o į dangų kildavo įvairiai kvepiantys aukurų laužų dūmai. Saldžiąsias žoles degindavo kaip auką Egipto dievui Ra, smilkalai plačiai buvo naudojami senovės šventyklose, rūmuose, vėliau bažnyčiose ne tik tam, kad pamalonintų dievus, bet ir kad valytų orą. Šiandien smilkalai tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi.

Naudojame juos namuose, nesuteikdami tam jokios religinės prasmės, greičiau jau dėl savo malonumo ir malonių pojūčių, kuriuos sukelia vienas ar kitas aromatas.

smilkalai, praktiniai patarimai

Beje, visiškai nebūtina leisti didžiulius pinigus rytietiškams smilkalams. Visai nesudėtinga sukurti aromatą savo rankomis - reikia tik nuspręsti, kokio aromato norėtumėte. Siūlome keletą populiariausių metodų, kaip paruošti klampius ir miltelinius (sausus) smilkalus.

Miltelinius smilkalus paruošti paprasčiau. Paprastai pakanka vieno arbatinio šaukštelio, kurį išbarstome ant specialaus dubenėlio arba įmetame į smilkstančią ugnį.

Štai paprasčiausias tokių smilkalų receptas: 75 g ladanų miltelių, 50 g smulkintų vilkdalgių šaknų, 25 g smulkintų gvazdikų, 25 g sandalo medžio droženų, keli lašai jums patinkančio eterinio aliejaus. Sumaišykite visus sausus ingredientus, gautą mišinį apšlakstykite eteriniu aliejumi. Paruoštus smilkalus laikykite vėsioje tamsioje vietoje 8-10 savaičių - tiek laiko reikia, kad aromatas “subręstų".

Namų sąlygomis galima paruošti ir kitokius smilkalus - klampius smilkalus. Juos ruošiant, be kantrybės ir pasiruošimo eksperimentuoti, jums prireiks ir tam tikrų priemonių: plaktuvo, indo, medinio šaukšto maišymui. Siūlome vieną tokių smilkalų paruošimo receptą be in-gredientų proporcijų. Jums reikia tiesiog sumaišyti visus ingredientus, kad susidarytų tiršta vienalytė masė, kuriai paskui galima suteikti tam tikrą formą (pavyzdžiui, kūgio): sausos žolelės arba pikantiško saldoko kvapo prieskoniai, aromatizuotos medžio žievės drožlės (pusė sausų žolelių dozės), tragakanto milteliai, kalio nitratas, vanduo, maistinis dažiklis (pagal skonį).

smilkalai, praktiniai patarimai

Pirmiausia sumaišykite sausus ingredientus - žoleles arba prieskonius su džiovinta aromatizuota medžio žieve. Paskui sumaišykite kalio nitratą su nedideliu kiekio vandens. Į susidariusią masę įmaišykite tragakanto miltelius, maišykite, kad susidarytų vienalytė masė, vandens pilkite, kiek reikia. Toliau dėkite sausas žoleles ar prieskonius, vandenį ir tragakanto miltelius, kol paruošite reikalingą kiekį mišinio. Jei kvapas per silpnas, įlašinkite kelis lašus eterinio aliejaus. Spalvą gali suteikti maistinis dažiklis. Iš gautos klampios "tešlos” formuokite bet kokias geometrines figūras (kūgius, cilindrus ir kt.) arba tiesiog suvoliokite lazdeles, turėsite savotiškas aromatines žvakutes (apatinė lazdelės dalis turi likti atvira, kad būtų galima ją įdėti į žvakidę).

smilkalai, praktiniai patarimai

Neskubėkite naudoti smilkalų, leiskite jiems gerokai sustingti. Paruoštus smilkalus laikykite hermetiškai uždarytame variniame inde, kad neišgaruotų aromatas.

Kaip matote, įdėję truputį pastangų ir fantazijos, galite savarankiškai paruošti puikių smilkalų, kurie atnaujins jūsų jausmus, maloniai atgaivins įprastą namų aplinką.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-09-20 laikas 06:42 Receptai Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru

Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasida...

Skaityti daugiau

2020-04-04 laikas 08:11 Receptai Labai Skanu. Omletas Su Šparaginėmis Pupelėmis

Gaminame. Omletas su šparaginėmis pupelėmis Šparagines pupeles nuplauname, nuskabome kotelius, perpjauname į 2-3 dalis, apverdame pasūdytame vandenyje ir nusunkiame. Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpi...

Skaityti daugiau

2020-09-28 laikas 13:41 Receptai Kepenėlių kotletai, kam trūksta geležies
Tokie kepenėlių kotletai pravers tiems, kam trūksta geležies jų organizme. Gal iš pavadinimo jie ir neskamba daugeliui skaniai, bet galiu užtikrinti, kad paruošus pagal šį receptą, juos valgys kiekvienas!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau