Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Pasaulis » 2020 » Balandžio » 21

15 gudrybių virtuvėje, kurios palengvins gyvenimą

Gaminti galima lengviau ir greičiau, pasitelkiant vaizduotę. Skusti daržoves, greitai sunokinti avokadus ar iškepti labai skanų maistą ant grotelių galima ir dedant minimalias pastangas. Štai keletas patarimų, kaip tai padaryti!

15 gudrybių virtuvėje, kurios palengvins gyvenimą:

Greitai ir lengvai nulupti pomidorus. Pomidorą pasmeigti šakute ir trumpai palaikyti virš įkaitusios viryklės – nusilups greičiau negu palaikius vandenyje.

Apsaugoti rankas, pjaustant aitriąsias paprikas. Vietoj guminių pirštinių, pjaustant aitriąsias paprikas, galima naudoti ekologiškesnę alternatyvą – alyvuogių arba kitą augalinį aliejų. Prieš pradedant darbą, užpilti šaukštelį aliejaus ant rankų ir gerai jas ištrinti. Aliejus sudarys barjerą, neleisiantį pažeisti odos.

Panaudoti salotų lapus, norint ilgiau išsaugoti šviežią avokadą. Į salotų lapus įvynioti avokadai ir laikomi šaldytuve, gali išlikti švieži ir drėgni visą savaitę.

Dedant minimaliai pastangų, išspausti obuolio sultis.  Obuolį palaikyti šaldiklyje, kol jis visiškai užšals. Tada palaukti, kol visiškai atitirps. Tada pavyks lengvai ir greitai išspausti sultis iš obuolio.

praktiniai patarimai, virtuvė, pasidaryk pats

Pjaustant svogūnus, naudoti eterinius aliejus. Kai kurie eteriniai aliejai gali padėti išvengti akių ašarojimo, pjaustant svogūnus. Pavyzdžiui, į dubenėlį galima įpilti gvazdikėlių aliejaus ir padėti šalia pjaustymo lentelės arba galima į difuzorių įpilti kelis lašus citrusinių vaisių aliejaus.

Greitai paruošti vištieną vėrinukams. Vištieną pabarstyti druska ir prieskoniais, supjaustyti išilgai ir atsargiai suverti medinius iešmelius. Tada mėsą ant iešmelių keliose vietose įpjauti, kad gautųsi gabalėliai.

Kepant ant grotelių, naudoti kepimo formų žiedus. Iškeps greičiau ir nereikės daug vargti, bandant nuvalyti groteles po maisto gaminimo.

Virtą mėsą susmulkinti elektriniu plakikliu. Mažu greičiu trinti virtą mėsą (vištieną, kalakutieną, kiaulieną, jautieną) apie 2 min.

Žalumynus pavyks supjaustyti greičiau, naudojanti picos pjaustykle. Šis įrankis idealiai tinka smulkiems žalumynams, pavyzdžiui, svogūnų laiškams pjaustyti.

Susmulkintus česnakus laikyti užspaudžiamame maišelyje. Lupant ir pjaustant česnakus kiekvieną kartą sugaištama daug laiko, todėl geriau pjaustytų česnakų pasiruošti iš anksto daugiau. Susmulkintus česnakus galima sudėti į užspaudžiamą maišelį, padalyti į porcijas (sustumdyti į kvadratėlius) ir užšaldyti. Gaminant maistą tereikės atpjauti vieną kvadratėlį ir išberti jo turinį į keptuvę ar puodą.

Pakartotinai panaudoti sojų padažo butelius. Į juos galima įpilti alyvuogių aliejaus ir naudoti salotoms apšlakstyti.

Paruošti sultingus mėsainius. Kepant ant grotelių, ant maltinukų galima padėti ledo kubelių ir leisti jiems ištirpti. Tada paprasčiausiai apversti ir iškepti. Mėsa nebus sausa.

Panaudoti bulvę, kad maistas prie kepimo grotelių nepriliptų. Perpjauti bulvę pusiau ir patrinti ja groteles prieš kepimą. Bulvių krakmolas sudarys barjerą, neleidžiantį prikepti mėsai ar žuviai.

Nulupti česnaką be peilio. Česnaką įdėti į dubenį vandens ir palikti 5 min. Tada jis nusilups beveik be pastangų!

Panaudoti miltus, norint, kad avokadai greičiau prinoktų. Žalius avokadus galima gausiai užberti miltais. Tai paskatins eteno išsiskyrimą avokaduose ir sugers drėgmės perteklių. Po to avokadas bus tobulai sunokęs ir skanus.

Rašo priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-02-23 laikas 13:39 Receptai Pyragas „Auksinis Marmuras“ (Be Miltų Ir Manų)
Kepame 170 laipsnių temperatūroje 50 min. Gatavą pyragą pilnai ataušiname formoje, po to taip pat formoje dedame į šaldytuvą 2-3 val. Degustuojame šaltą.

Skaityti daugiau

2020-05-19 laikas 09:32 Receptai Vegetariškas nesaldus pyragas su sūriu ir svogūnų laiškais

Labai skanu tiek vienas, tiek su majonezu arba pomidorų padažu, tinka valgyti su sriuba, troškiniu, salotomis. Pasilepinkit!

Skaityti daugiau

2020-12-20 laikas 09:03 Receptai Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje
Tai nerealiai gardūs česnakiniai lašišos iešmeliai, kurie itin tinka įvairiems šventėms arba ypatingai vakarienei, kai visai nesinori ilgai užsibūti savo virtuvėje, bet norisi nustebinti svečius, artimuosius ir šeimos narius. Juos...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau