Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Pasaulis » 2020 » Balandžio » 21

15 gudrybių virtuvėje, kurios palengvins gyvenimą

Gaminti galima lengviau ir greičiau, pasitelkiant vaizduotę. Skusti daržoves, greitai sunokinti avokadus ar iškepti labai skanų maistą ant grotelių galima ir dedant minimalias pastangas. Štai keletas patarimų, kaip tai padaryti!

15 gudrybių virtuvėje, kurios palengvins gyvenimą:

Greitai ir lengvai nulupti pomidorus. Pomidorą pasmeigti šakute ir trumpai palaikyti virš įkaitusios viryklės – nusilups greičiau negu palaikius vandenyje.

Apsaugoti rankas, pjaustant aitriąsias paprikas. Vietoj guminių pirštinių, pjaustant aitriąsias paprikas, galima naudoti ekologiškesnę alternatyvą – alyvuogių arba kitą augalinį aliejų. Prieš pradedant darbą, užpilti šaukštelį aliejaus ant rankų ir gerai jas ištrinti. Aliejus sudarys barjerą, neleisiantį pažeisti odos.

Panaudoti salotų lapus, norint ilgiau išsaugoti šviežią avokadą. Į salotų lapus įvynioti avokadai ir laikomi šaldytuve, gali išlikti švieži ir drėgni visą savaitę.

Dedant minimaliai pastangų, išspausti obuolio sultis.  Obuolį palaikyti šaldiklyje, kol jis visiškai užšals. Tada palaukti, kol visiškai atitirps. Tada pavyks lengvai ir greitai išspausti sultis iš obuolio.

praktiniai patarimai, virtuvė, pasidaryk pats

Pjaustant svogūnus, naudoti eterinius aliejus. Kai kurie eteriniai aliejai gali padėti išvengti akių ašarojimo, pjaustant svogūnus. Pavyzdžiui, į dubenėlį galima įpilti gvazdikėlių aliejaus ir padėti šalia pjaustymo lentelės arba galima į difuzorių įpilti kelis lašus citrusinių vaisių aliejaus.

Greitai paruošti vištieną vėrinukams. Vištieną pabarstyti druska ir prieskoniais, supjaustyti išilgai ir atsargiai suverti medinius iešmelius. Tada mėsą ant iešmelių keliose vietose įpjauti, kad gautųsi gabalėliai.

Kepant ant grotelių, naudoti kepimo formų žiedus. Iškeps greičiau ir nereikės daug vargti, bandant nuvalyti groteles po maisto gaminimo.

Virtą mėsą susmulkinti elektriniu plakikliu. Mažu greičiu trinti virtą mėsą (vištieną, kalakutieną, kiaulieną, jautieną) apie 2 min.

Žalumynus pavyks supjaustyti greičiau, naudojanti picos pjaustykle. Šis įrankis idealiai tinka smulkiems žalumynams, pavyzdžiui, svogūnų laiškams pjaustyti.

Susmulkintus česnakus laikyti užspaudžiamame maišelyje. Lupant ir pjaustant česnakus kiekvieną kartą sugaištama daug laiko, todėl geriau pjaustytų česnakų pasiruošti iš anksto daugiau. Susmulkintus česnakus galima sudėti į užspaudžiamą maišelį, padalyti į porcijas (sustumdyti į kvadratėlius) ir užšaldyti. Gaminant maistą tereikės atpjauti vieną kvadratėlį ir išberti jo turinį į keptuvę ar puodą.

Pakartotinai panaudoti sojų padažo butelius. Į juos galima įpilti alyvuogių aliejaus ir naudoti salotoms apšlakstyti.

Paruošti sultingus mėsainius. Kepant ant grotelių, ant maltinukų galima padėti ledo kubelių ir leisti jiems ištirpti. Tada paprasčiausiai apversti ir iškepti. Mėsa nebus sausa.

Panaudoti bulvę, kad maistas prie kepimo grotelių nepriliptų. Perpjauti bulvę pusiau ir patrinti ja groteles prieš kepimą. Bulvių krakmolas sudarys barjerą, neleidžiantį prikepti mėsai ar žuviai.

Nulupti česnaką be peilio. Česnaką įdėti į dubenį vandens ir palikti 5 min. Tada jis nusilups beveik be pastangų!

Panaudoti miltus, norint, kad avokadai greičiau prinoktų. Žalius avokadus galima gausiai užberti miltais. Tai paskatins eteno išsiskyrimą avokaduose ir sugers drėgmės perteklių. Po to avokadas bus tobulai sunokęs ir skanus.

Rašo priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-11-26 laikas 08:21 Receptai Migdoliniai trapūs sausainiai

Labai skanūs trapūs migdoliniai sausainiai. Juos visai nesunku pasigaminti. Paskanaukite prie mėgstamos kavos arba arbatos puodelio!

Skaityti daugiau

2017-12-19 laikas 13:08 Receptai Receptai lieknėjantiems (šaltekšnio, kiaulpienių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: antsvoris. Ingredientai: šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknų, petražolių vaisių, pankolio, pipirmėtės lapų. šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknys, petražolių vaisiai, pankolis, pipirmėtės la...

Skaityti daugiau

2020-09-10 laikas 13:50 Receptai Veganiški mieliniai kakaviniai blynai

Pirmiausia šiltame vandenyje/augaliniame piene ištirpdiname melasą. Tada supilame į dubenį visus sausus ingredientus, aliejų, užpilame vandeniu/augaliniu pienu. Gerai išmaišome ir paliekame pastovėti šiltai, pridengę virtuviniu...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau