Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2020 » Gegužės » 3

Vitaminas C - natūrali strategija, suteikianti vilties kovojant su COVID-19?

Mitai ar tiesa apie vitamina C. Šiame straipsnyje gydytojas Andrew Saulas, Ortomolekulinės medicinos naujienų tarnybos (angl. Orthomolecular Medicine News Service) redaktorius, apžvelgia tai, kas šiuo metu žinoma apie vitamino C (askorbo rūgšties) poveikį naujojo koronaviruso infekcijos COVID-19 prevencijai ir gydymui. Pasak A. Saulo, daugiausia informacijos apie vitaminą C kovojant su koronavirusu atkeliauja iš Kinijos.

Perdedama dėl mirštamumo

Tam, kad gautume patikimus duomenis, kuri populiacijos dalis yra infekuota, reikia atlikti šimtus milijonų testų ir įvertinti mirčių skaičių nuo visų užsikrėtusiųjų. Skaičiuojant mirčių skaičių tik nuo simptomus jaučiančių iškreipiama mirtingumo statistika, gaunamas klaidingai padidintas mirtingumo rodiklis. Ar žmonės infekuoti? Taip. Ar žmonės miršta? Taip. Bet kalbama apie tūkstančius, ne apie šimtus tūkstančių ar milijonus gyvybių nušienavusias ankstesnes pandemijas (1918 m. metų pandemija nusinešė dešimtis milijonų gyvybių),

Anot gydytojo A. Saulo, „tikėtina, kad yra didžiulis skaičius žmonių, kurie yra COVID-19 nešiotojai ir nejaučia jokių simptomų. Ir galiu lažintis, jei jie tinkamai maitinsis ir vartos vitaminus, tai sustabdys viruso plitimą“.

Natūraliai įgyjamas imunitetas išlieka visam gyvenimui, dirbtinai - ne

Andrew Saulo nuomone, žiniasklaidos skleidžiamas perdėtas pandemijos grėsmės vertinimas sėja perteklinę baimę, kuri daro didžiulę įtaką viso pasaulio ekonomikos garmėjimui žemyn. Kyla pagrįstas klausimas: ar netinkamas mirtingumo lygio vertinimas pateisina taikomas priemones?

Labiau nei tikėtina, kad viskas baigsis privalomu kasmetiniu COVID-19 skiepu. Net jei vakcina pasirodys efektyvi, deja, ji suteiks tik dalinę apsaugą nuo viruso, kuris bet kuriuo atveju mutuos. Natūraliai įgytas imunitetas yra nepalyginamai pranašesnis.

A. Saulas teigia: „Kai susiduriate su infekcija, susergate ar ne, įgyjate imunitetą ne tik šio viruso tipui, bet ir veiksmingą platesnį imunitetą kitiems virusams. Kad ir kaip keistai skamba posakis, kad susergame tam, kad būtume sveiki, bet taip veikia žmogaus organizmas.

Vaikystėje visi sirgome tymais, kiaulyte, vėjaraupiais ir t.t., praleisdavome porą savaičių namie prie TV ekranų, po to grįždavome į mokyklas įgiję imunitetą visam gyvenimui...

Faktas, kad natūrali imunizacija puikiai mus apsaugo, ir mūsų turima imuninė sistema yra vienintelis kelias nugalėti bet kurį virusą. Ir, deja, stiprų imunitetą kuria ne vartojami vaistai ar vakcinos.“

Pagrindinė priežastis, dėl ko persirgimas suteikia imunizaciją visam gyvenimui, o vakcina - ne, yra tai, kad mūsų imuninė sistema sudaryta iš dviejų dalių, t. y. ląstelinės (T-ląstelės) ir humoralinės (β-ląstelės), ir tam, kad įgytume ilgalaikį imunitetą, abi šios dalys turi būti aktyvuotos.

Gavus vakciną, stimuliuojama tik humoralinė imuninės sistemos dalis, T-ląstelės nėra stimuliuojamos. Kad ir kaip gąsdinamai skambėtų, geriausia išeitis yra persirgti ir susikurti stiprią imuninę apsaugą, kad ir besimptome forma.

Nors COVID-19 yra labai grėsmingas virusas, galintis padaryti daug žalos, anot A. Saulo, daugiau nei 98 % infekuotųjų išgyvens ir nepatirs ilgalaikių žalingų pasekmių.

Didžiausia viruso sukelta grėsmė tenka vyresniems žmonėms bei turintiems sutrikusią imuninę sistemą dėl SARS (sunkaus ūminio respiracinio sindromo) ar plaučių uždegimo komplikacijų. Ir tai kelia didžiausią susirūpinimą.

Vitaminas C aktyvuoja imuninę sistemą ir stabdo viruso sukeltą pneumoniją

Kol kas vienintelis realus vaistas yra kiekvieno imuninė sistema. Vakcina nesukurta ir, net jei pasirodys sukurta greituoju būdu, ji atkeliaus su perspėjimais dėl neatliktų pakankamų efektyvumo ir saugumo įrodymų.

„Imuninė sistema be galo adaptyvi, taip mus sukūrė Gamta, - teigia A. Saulas. - Kita vertus, imuninė sistema veikia geriau, kai yra tinkamai aprūpinama reikiamomis medžiagomis.“ Mitybos ir gyvenimo būdo pokyčiai yra ilgalaikė strategija, o vitaminas C gali būti staigi reagavimo strategija.

„Vitaminas C sustiprina imuninį atsaką... Tyrimai rodo, kad net 200 mg kasdien suvartojamo vitamino C sumažina vyresnio amžiaus žmonių, sergančių sunkia pneumonijos forma, mirtingumą net 80 %! Taip pat tyrimai parodė, kad pneumonija sergančių kūdikių, kuriems kasdien buvo skiriama 200 mg vitamino C (suaugusiajam prilygtų 2 000-3 000 mg), deguonies lygis atsinaujino greičiau nei per parą. Mirtingumo lygis krito, ligos trukmė trumpėjo, eiga buvo lengvesnė.

Dabar ne koronavirusas pasiglemžia gyvybes, o komplikacijos, tokios kaip SARS ar pneumonija... Tai, kad vitaminas C efektyviai kovoja su virusine pneumonija, žinoma dar nuo 1940 m., kai gydytojas Frederickas R. Klenneris (1907-1984) paskelbė daugybę tyrimų, kurie parodė, kad ši liga įveikiama per 72 valandas. F. R. Klenneris buvo pripažintas specialistas, sertifikuotas kvėpavimo sistemos gydytojas, publikavęs per 20 mokslinių darbų.“

Vitaminas C, koronovirusas, imuninė sistema, covid-19, imunitetas

Vitamino C dozės

Žymiai vėliau gydytojas Paulas Marikas paskelbė protokolą apie Intraveninio vitamino C, hidrokortizono ir tiamino (vitamino B1) taikymą sepsio paveiktiems pacientams. Jam šiuo protokolu pavyko dramatiškai pagerinti kraujo užkrėtimu sergančių pacientų išgyvenamumą. Kadangi sepsis yra viena iš COVID-19 infekcijos sukeliamų mirties priežasčių,

P. Mariko vitamino C protokolas gali būti plačiai taikomas gelbstint pandemijos paveiktų žmonių gyvybes.

Kaip nurodoma protokole, 1500 mg askorbo rūgšties skyrimas kas 6 valandas buvo ypač efektyvus. Gydytojo A. Saulo nuomone, skiriamos net ir didesnės liposominės formos vitamino C dozės gali suteikti panašų poveikį vartojant per burną. Liposominė vitamino C forma suteikia galimybę suvartoti net didesnes vitamino C dozes nesukeliant šalutinio poveikio - viduriavimo.

Galima be problemų vartoti iki Į 100 g liposominio vitamino C ir pasiekti labai aukštą šio vitamino koncentraciją kraujyje. Be abejo, didelių koncentracijų vitamino C vartojimas turi būti vertinama kaip ūmios pagalbos priemonė.

Didelių dozių vitaminas C neturėtų būti vartojamas kasdien be priežasties ir nesergant, nes jis iš principo veikia kaip vaistas.

Olandija padovanojo 50 tonų vitamino C Uhano miestui Kinijoje - 106 mln. tablečių, o Kinijoje atliekami trys didelių dozių vitamino C tyrimai pirmiausia tiriant intensyviojoje priežiūroje esančius pacientus. Richardas Changas, kinų kilmės amerikiečių gydytojas, buvo aplankyti šeimos Kinijoje per kinų Naujuosius metus, kai pandemija tik prasidėjo. Jis bendravo su kinų medikais ir klinikomis, kurie reiškė didžiulį susidomėjimą vitamino C skyrimu tiek prevenciškai, tiek gydymui, o Šanchajaus vyriausybė paskelbė oficialią rekomendaciją skirti vitaminą C COVID-19 gydymui.

Labai svarbus ir vitaminas D Kita labai svarbi medžiaga, ne mažiau svarbi nei vitaminas C, yra vitaminas D. Tinkama vartoti dozė gali būti labai skirtinga, priklausomai nuo saulėje praleisto laiko, mitybos įpročių. Kasdien pasivaikštant saulėkaitoje galima jo papildomai nevartoti dešimtmečius, tad geriausia pasidaryti tyrimą ir siekti, kad jo koncentracija kraujyje būtų tarp 60-80 ng/ml visus metus.

Pulmonologas Rogeris Seheultas pristatė vitamino D svarbą COVID-19 prevencijai. Žinoma, kol kas nėra atlikta specialiai su šiuo virusu, bet yra daugybė tyrimų, patvirtinančių vitamino D efektyvumą gydant gripą ir viršutinių kvėpavimo takų uždegimines ligas. Pasak R. Seheulto, vitaminas D tiesiogiai viruso neveikia, jis sustiprina imuninę sistemą ir tai leidžia organizmui efektyviau kovoti su infekcija.

Apibendrinant

  • Vienintelė patikima apsauga nuo COVID-19 yra mūsų imuninė sistema, kuri optimaliai veikia, kai yra tinkamai aprūpinta reikiamomis medžiagomis. Jei mitybos įpročių pokyčiai yra išmintinga ilgalaikės strategijos priemonė, skubios pagalbos priemonė galėtų būti vitamino C vartojimas.
  • Didelių dozių vitaminas C stiprina imuninę sistemą ir naikina patogenus, įskaitant virusus.
  • Kiti svarbūs imuninę sistemą stimuliuojantys komponentai yra vitaminas D, magnis ir cinkas.
  • Korėjos gydytojas, skyręs viruso infekuotiems pacientams ir ligoninės personalui 100 000 TV vitamino D ir 20-24 g vitamino C į veną, pranešė apie ligonių pasveikimą per kelias dienas.
  • Jei turite galimybę naudotis pirtimi, dabar tinkamas laikas tai daryti reguliariai.

Pirtis - patikima priemonė kovojant su infekcijomis

Dirbtinai sukeldami kūno temperatūrą, panašiai kaip tai daro organizmas karščiuojant, sukuriamos palankios sąlygos organizmui efektyviau kovoti su patogeniniais virusais ir bakterijomis.

Parengta pagal:

  1. Parengta pagal gydytojo J. Mercolos straipsnį Nutrition and Natural Strategies Offer Hope Against COVID-19,2020 m. kovo 29 d. + video
  2. Tarptautinis žurnalas „Ko gydytojai tau nepasako“. Medžiaga parengta pagal straipsnį „Vitaminas C - natūrali strategija, suteikianti vilties kovojant su COVID-19?“ Ko gydytojai tau nepasako.

In this interview, repeat guest Dr. Andrew Saul, editor-in-chief of the Orthomolecular Medicine News Service, reviews what we currently know about vitamin C (ascorbic acid) for the prevention and treatment of novel coronavirus COVID-19.

As noted by Saul, much of the information about vitamin C for the coronavirus is currently coming out of China. Meanwhile, in the U.S., a lot of nutritional advice is being censored and tagged as "fake news".

Kaip pažymėjo Saul, daug informacijos apie vitaminą C, skirtą koronavirusui, šiuo metu sklinda iš Kinijos. Tuo tarpu JAV daugybė mitybos patarimų yra cenzūruojami ir žymimi kaip „netikros naujienos“.. Taigi paliekame jums patiems spręsti, ar šį informacija teisinga ar melaginga. Kaip teigia pats Saul šį informacija užsienyje žymima, kaip netikros naujienos.

1. Galite paskaityti angliškai (Fauci Backpedals apie vitamino C ir D rekomendacijas) staipsnį (2020-04-22) / Fauci Backpedals on Vitamin C and D Recommendations

2. Galite paskaityti angliškai Vitaminas C ir koronavirusas (COVID-19) / Mityba ir natūralios strategijos teikia viltį prieš COVID-19 (2020-04-26) Vitamin C and Coronavirus (COVID-19) / Nutrition and Natural Strategies Offer Hope Against COVID-19:

Paprasta technika baimei numalšinti / A Simple Technique to Quell Fear

Vitamino D svarba / The Importance of Vitamin D

!Taigi paliekame jums patiems spręsti, ar šį informacija teisinga ar melaginga. Tinklaraščio nuomonė gali skirtis nuo pateiktų faktų. Šį informacija užsienyje žymima, kaip netikros naujienos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 12:42 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo alergijos
Alergija liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo alergijos, alergija, alergijos gydymas, alergijos receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 20:01 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (kadagio, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: kadagio uogų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau