Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Spalio » 30

Harvardo medicinos profesorius įspėja, kad vaikai neturėtų būti skiepijami nuo COVID-19

(ParanormalHarvardo medicinos mokyklos medicinos profesorius perspėjo, kad vaikų nereikėtų skiepyti nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19).

"Nemanau, kad vaikai turėtų būti skiepijami nuo COVID. Esu didelis vaikų skiepijimo nuo tymų, kiaulytės, poliomielito, rotaviruso ir daugelio kitų ligų šalininkas, tai labai svarbu. Tačiau COVID nėra didžiulė grėsmė vaikams", - sakė Martinas Kulldorffas (Martin Kulldorff) EpochTV laidai "American Thought Leaders Program".

"Jie gali užsikrėsti, kaip ir peršalimo ligomis, tačiau tai nėra didelė grėsmė. Jie nuo to nemiršta, išskyrus labai retus atvejus. Taigi, jei norite kalbėti apie vaikų apsaugą ar jų saugumą, manau, kad galime kalbėti, pavyzdžiui, apie eismo įvykius, kurie jiems tikrai kelia tam tikrą pavojų." 

Vietoj to, kad sulauktų medicinos ekspertų palaikymo, sveikų jaunų žmonių, ypač vaikų, skiepijimas sukėlė daugiau pasipriešinimo, iš dalies dėl to, kad COVUD-19 jiems kelia mažą riziką.

Gripas vaikams kelia didesnį pavojų nei COVID-19

Kulldorfas teigė, kad vaikai dažniau suserga sunkiomis ligomis arba miršta nuo gripo nei nuo COVID-19. Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) duomenimis, nuo spalio 20 d. JAV nuo COVID-19 mirė tik 195 vaikai iki ketverių metų ir 442 vaikai nuo penkerių iki 18 metų.

Vaikai 15 kartų rečiau hospitalizuojami dėl šios ligos nei 85 metų ir vyresni asmenys, o miršta 570 kartų rečiau.

Profesorius kaip pavyzdį pateikė Švedijoje įvykusį įvykį.

"Per pirmąją bangą 2020 m. pavasarį, kuri gana smarkiai paveikė Švediją, šalis nusprendė palikti atvirus vaikų darželius ir mokyklas visiems vaikams nuo 1 iki 15 metų. Ir yra 1,8 mln. tokių vaikų, kurie pirmąją bangą išgyveno, žinoma, be vakcinų, be kaukių, be jokio atsiribojimo mokyklose", - sakė Kulldorffas.

"Jei vaikas sirgo, jam buvo liepta likti namuose. Bet tai iš esmės ir buvo viskas. Ir žinote, kiek iš tų 1,8 mln. vaikų mirė nuo COVID? Nulis. Tik keletas hospitalizacijų. Taigi tai nėra rizikinga liga vaikams".

COVID-19 vakcinos vaikams rizika nusveria naudą

Kulldorfas pažymėjo, kad taip pat reikia atsižvelgti į vakcinos šalutinio poveikio riziką vaikams. 

Pagrindinė iki šiol pastebėta rizika jauniems žmonėms yra širdies uždegimas, kuris po vakcinacijos pasireiškė daug dažniau nei tikėtasi. Vasarą Maisto ir vaistų administracija (FDA) prie "Pfizer" ir "Moderna" vakcinų pridėjo įspėjamąjį užrašą apie miokarditą ir perikarditą - dviejų rūšių širdies uždegimus.

"Jei esate 78 metų amžiaus, mano nuomone, tai neapsimoka, nes nauda yra tokia didelė, kad net jei yra nedidelė tam tikros nepageidaujamos reakcijos rizika, nauda gerokai nusveria riziką", - sakė Kulldorffas.

"Kita vertus, jei jau turite imunitetą, nes esate sirgę COVID, tuomet vakcinų nauda yra daug, daug mažesnė. Jei esate vaikas, net jei nesate turėjęs COVID, rimtos ligos ar mirties rizika yra nedidelė. Taigi visiškai neaišku, ar nauda nusveria riziką vaikams".

Vis dėlto FDA patariamosios komisijos nariai patarė agentūrai leisti Pfizer COVID-19 vakciną naudoti 5-11 metų vaikams. Jie teigė, kad skiepijimo nauda, pavyzdžiui, numatomas hospitalizacijų skaičiaus sumažėjimas, yra didesnė už riziką, įskaitant numatomą miokardito atvejų skaičių.

Daugiau naujienų ir informacijos, susijusios su vakcinomis nuo koronavirusų, sekite Immunization.news.

Šaltiniai:

TheEpochTimes.com

TheHill.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.06.2019 laikas 15:29 Receptai – Patiekalai Bemielės sluoksniuotos tešlos sūrio lazdelės
Šio sūrio lazdelės itin lengvai pagaminamos ir tikrai skanios. Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu receptas.

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 11:38 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (mėlynės, šalpusnis, raudonėlis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: mėlynės, šalpusnio lapai, raudonėlis

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:39 Receptai – Patiekalai Tinginys su graikiniais riešutais

Gaminame. Tinginys su graikiniais riešutais. Į puodą beriame cukrų, kakavą, pilame pieną ir maišant užkaitiname. Nukeliame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Jeigu sviestas neišsilydė, dar truputėlį pakaitiname, bet neužv...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau