Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Lapkričio » 1

Po nėščios moters mirties Brazilija sustabdo "AstraZeneca" vakcinos nuo koronaviruso galiojimą

(Paranormal) Brazilija, atsižvelgdama į federalinės sveikatos priežiūros institucijos nurodymus, sustabdė "AstraZeneca" sukurtos koronaviruso (COVID-19) vakcinos naudojimą nėščioms moterims. Gegužės 11 d. išleistas įsakymas "nedelsiant sustabdyti" vakcinos vartojimą buvo susijęs su nėščios moters mirtimi po skiepijimo. Anksčiau dvi Brazilijos valstijos sustabdė vakcinos naudojimą nėščioms moterims.

Brazilijos nacionalinė sveikatos priežiūros agentūra (Anvisa) gegužės 10 d. pareiškime rekomendavo nedelsiant sustabdyti "AstraZeneca" vakcinos naudojimą. Pareiškime teigiama, kad "Anvisa" nurodymus pateikė "nuolat stebėdama nepageidaujamus reiškinius, susijusius su šalyje naudojamomis [COVID-19] vakcinomis".

San Paulo valstija anksčiau sustabdė vakcinos vartojimą nėščioms moterims, kurioms anksčiau buvo diagnozuoti sveikatos sutrikimai. Kita vertus, Rio de Žaneiro valstija ją sustabdė visoms nėščiosioms. Abi valstijos nurodė Anvisa rekomendacijas kaip veiksnį, dėl kurio jos sustabdė AstraZeneca COVID-19 vakcinos naudojimą.

Rio de Žaneiro sveikatos sekretorius Alexandre Chieppe patvirtino, kad valstijoje mirė nėščia moteris. Jis teigė, kad 35 metų moteris, kuri buvo 23 savaites nėščia, mirė po to, kai buvo paskiepyta "AstraZeneca" vakcina. Ji mirė nuo hemoraginio insulto gegužės 10 d., praėjus penkioms dienoms po užsiregistravimo ligoninėje.

Neaišku, ar Rio de Žaneiro moteris sirgo kokiomis nors gretutinėmis ligomis. Tačiau "Anvisa" teigė, kad jos mirtis "buvo įvertinta, kaip galimai susijusi su vakcinos naudojimu". Sveikatos priežiūros institucijos dabar tiria moters mirtį.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos vaistų gamintojas pareiškime agentūrai "Reuters" teigė, kad jo vakcinos klinikiniuose tyrimuose nedalyvavo nėščios ir žindančios moterys. Jis pridūrė, kad tyrimai su gyvūnais nedavė tiesioginių ar netiesioginių įrodymų apie žalą nėštumui ir vaisiaus vystymuisi.

(P komentaras: tai, kaip galima gydytojams teigti, kad šie biologiniai preparatai yra saugūs? Tokiems gydytojams, reiktu iš karto panaikinti licenzijas, bei atlyginti nukentėjusiems žalą. O, jūs dar tikite mokslu? Kuri kalba per "dėžę".)

Britų bendrovė bendradarbiavo su Brazilijos visuomenės sveikatos institutu "Oswaldo Cruz Foundation" (Fiocruz), kad platintų savo vakciną šalyje. Tai viena iš trijų COVID-19 vakcinų, kurias leidžiama naudoti didžiausioje Pietų Amerikos valstybėje. Brazilija taip pat patvirtino, kad joje galima naudoti Sinovac Biotech ir Pfizer gaminamas vakcinas.

AstraZeneca vakcina visada buvo problemiška 

Dėl "AstraZeneca" vakcinos jau buvo mirusi kita brazilė - septyni mėnesiai iki nėščios moters mirties. Dar 2020 m. spalį laikraštis "The Epoch Times" pranešė, kad ten mirė savanoris, prisijungęs prie klinikinių tyrimų. Bendrovė "Anvisa" patvirtino brazilų savanorio mirtį, tačiau pažymėjo, kad vakcinos tyrimų nestabdys.

Vėliau Danijoje du sveikatos priežiūros darbuotojai patyrė kraujavimą į smegenis po to, kai buvo paskiepyti "AstraZeneca" vakcina. Abiem danams nepageidaujamos reakcijos pasireiškė praėjus mažiau nei 14 dienų po skiepijimo. Vienas iš dviejų pacientų galiausiai mirė. Danijos vaistų agentūra patvirtino šiuos du atvejus, tačiau išsamesnės informacijos apie tai nepateikė. (Susiję: Danijos priežiūros institucija teigia, kad po "AstraZeneca" skiepo mirusi moteris turėjo "neįprastų simptomų", įskaitant kraujo krešulius).

Danijos sveikatos priežiūros tarnyba (SST) kovo mėn. iš pradžių nurodė laikinai sustabdyti vakcinos naudojimą kartu su daugiau nei 20 kitų ją naudojusių Europos valstybių. Dauguma šių šalių galiausiai atnaujino "AstraZeneca" vakcinos naudojimą. Tačiau Danija "AstraZeneca" vakcinos galiojimo sustabdymą paskelbė visam laikui. (Susiję: Danija visam laikui sustabdė "AstraZeneca" vakcinos naudojimą, motyvuodama susirūpinimu dėl kraujo krešulių).

Balandžio 14 d. pareiškime SST generalinis direktorius Sørenas Brostrømas (Søren Brostrøm) sakė: "Remdamiesi mokslinėmis išvadomis, bendrai vertiname, kad yra reali sunkaus šalutinio poveikio rizika, susijusi su "AstraZeneca" vakcinos COVID-19 naudojimu. Todėl nusprendėme išbraukti šią vakciną iš savo skiepijimo programos". Jis pažymėjo, kad žingsnis visam laikui sustabdyti "AstraZeneca" vakcinos naudojimą "buvo sunkus sprendimas". Vis dėlto Brostrømas pažymėjo, kad Danija turi kitų vakcinų.

Tuo tarpu Danijos kaimynė Norvegija taip pat rekomendavo sustabdyti "AstraZeneca" vakcinos naudojimą savo COVID-19 imunizacijos programoje. Norvegijos visuomenės sveikatos instituto Infekcijų kontrolės ir aplinkos sveikatos skyriaus direktorius Geiras Bukholmas (Geir Bukholm) balandžio 15 d. sakė: "Dabar žinome gerokai daugiau apie ryšį tarp "AstraZeneca" vakcinos ir retų bei sunkių trombocitų mažėjimo, kraujo krešulių ir kraujavimo atvejų. Remdamiesi šiomis žiniomis pateikėme rekomendaciją, kad "AstraZeneca" vakcina būtų išbraukta iš Norvegijoje vykdomos skiepijimo nuo koronarinių ligų programos."

Bukholmo pareiškimas paskelbtas po Oslo universitetinės ligoninės mokslininkų atlikto tyrimo. Vyriausiojo gydytojo Dr. Pål André Holme vadovaujama komanda išnagrinėjo kraujo krešulių susidarymo atvejus Norvegijoje po "AstraZeneca" vakcinacijos. Visos reakcijos pasireiškė jaunesniems nei 50 metų sveikatos priežiūros darbuotojams.

Kalbėdamas Norvegijos laikraščiui VG, Holme sakė esąs įsitikinęs, kad jo komanda nustatė antikūnus, atsakingus už kraujo krešulius, kuriuos sukėlė "AstraZeneca" vakcina. "Mūsų teorija yra tokia, kad tai yra stiprus imuninis atsakas, kuris greičiausiai atsirado po vakcinos. Nėra jokio kito dalyko... kuris galėtų paaiškinti šį imuninį atsaką. Esu beveik tikras, kad priežastis yra antikūnai [esantys vakcinoje]", - komentavo jis.

Apsilankykite svetainėje VaccineDeaths.com ir perskaitykite daugiau straipsnių apie mirtinus atvejus, susijusius su "AstraZeneca Wuhan" koronaviruso vakcina, arba sekite paranormal.lt, kuris pateikia pasaulio naujienas kitaip...

Patikimi Šaltiniai:

TheEpochTimes.com 1

Reuters.com

TheEpochTimes.com 2

TheHill.com

SST.dk

FHI.no

ChildrensHealthDefense.org

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.09.2018 laikas 07:37 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai artrito gydymui
Artritas liaudies medicinoje, Artritas, artrito gydymas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

01.07.2019 laikas 18:13 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepta višta
Gaminame. Orkaitėje kepta višta. Prieš kepant vištą dedame į kepimo maišą arba rankovę ir rankovę užrišame. Kepame apie 1,5-2 valandos (priklausimai nuo dydžio), vidutinio karštumo orkaitėje. Likus pusei valandos iki kepimo pabaig...

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 17:33 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai konjunktyvito gydymui

Konjunktyvitas liaudies medicinoje, Konjunktyvitas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau