Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Lapkričio » 6

Tyrimas: Paskiepyti "Johnson & Johnson" koronaviruso vakcina, kraujo krešulių susidarymo rizika yra daugiau nei TRIS kartus didesnė

(Paranormal) Žurnale "JAMA Internal Medicine" paskelbtame tyrime nustatyta, kad amerikiečiams, gavusiems "Johnson & Johnson" (J&J) Wuhan koronaviruso (COVID-19) vakciną, rizika susirgti kraujo krešėjimo ligomis yra didesnė nei bendrajai populiacijai. Tyrimo rezultatai parodė, kad moterims taip pat didesnė tikimybė susirgti kraujo krešėjimo ligomis.

Tyrimas: Amerikiečiams, kurie buvo paskiepyti "Johnson & Johnson" koronaviruso vakcina, kraujo krešulių susidarymo rizika yra daugiau nei TRIS kartus didesnė

Atlikdami tyrimą Mayo klinikos Ročesteryje (Minesota, Ročesterio valstija) mokslininkai palygino bendrosios populiacijos duomenis, gautus prieš pandemiją, su duomenimis, surinktais iš pranešimų apie šalutinį vakcinos poveikį, kurį patyrė Amerikos piliečiai po skiepijimo.

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad tiems, kuriems buvo suleista J&J COVID-19 vakcina, bent 3,5 karto dažniau susidarė kraujo krešulių smegenyse, palyginti su vidutiniu žmogumi prieš pandemiją.

Smegenų venų sinuso trombozės ir insulto rizika

Kraujo krešėjimas, ypač smegenų venų sinuso trombozė (CVST), yra dažnas J&J COVID-19 vakcinos šalutinis poveikis. Tačiau, nepaisant J&J COVID-19 vakcinos keliamos rizikos sveikatai, mokslininkai teigia, kad ši rizika yra reta ir kad išvadas vis dėlto reikėtų vertinti atsižvelgiant į vakcinos veiksmingumą užkertant kelią sunkiems infekcinės ligos atvejams.

Tyrimui mokslininkai surinko duomenis iš Olmstedo apygardos Minesotoje, kurioje gyveno ne mažiau kaip 158 000 žmonių ir kuri yra už 90 mylių į pietryčius nuo Mineapolio. Duomenys buvo renkami nuo 2001 iki 2015 metų. Per 14 metų laikotarpį buvo 39 gyventojai, kuriems išsivystė CVST - reta ir potencialiai mirtina kraujo krešėjimo būklė, galinti susiformuoti smegenyse.

Tyrėjų komanda taip pat naudojosi Ligų kontrolės ir prevencijos centro (Centers for Disease Control and Prevention's Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS)), kad surastų kraujo krešulių diagnozes žmonėms, kuriems nuo vakcinos "J&J COVID-19" patvirtinimo datos vasario pabaigoje iki gegužės 7 d. buvo suleista vakcina "J&J COVID-19".

Iš 39 Olmstedo apygardos gyventojų, kuriems buvo nustatyta CVST, 29 per 92 dienas iki kraujo krešulio susidarymo turėjo rizikos veiksnių, tokių kaip aktyvus vėžys, infekcija ar geriamieji kontraceptikai (tik moterims).

Pakoregavus duomenis pagal gyventojų skaičių, tyrėjai pranešė, kad Olmstedo apygardos gyventojams, kuriems per tą laikotarpį išsivystė kraujo krešulys, teko 2,46 CVST atvejo iš 100 000 asmens metų. Atliekant tyrimus, į asmens metus atsižvelgiama ir į tyrime dalyvaujančių žmonių skaičių, ir į laiką, kurį jie praleidžia tyrime.

CVST žmogui išsivysto, kai jo smegenų veniniuose sinusuose susidaro kraujo krešulys. Tai trukdo kraujui nutekėti iš smegenų. Tai reiškia, kad kraujo ląstelės gali suirti, todėl kraujas gali nutekėti į smegenų audinius ir susidaryti kraujosruva.

Ši įvykių grandinė yra insulto, kuris gali ištikti suaugusiuosius ir vaikus, net naujagimius ir dar gimdoje esančius kūdikius, dalis. CVST dar vadinama smegenų sinovenos tromboze.

Šios būklės simptomai gali skirtis, priklausomai nuo trombo vietos. Kai kurie fiziniai CVST simptomai yra šie:

Moterys dažniau suserga CVST po vakcinacijos

Apskaičiuota, kad nuo vasario iki gegužės mėnesio JAV buvo suleista 8,7 mln. vakcinos J&J COVID-19 dozių. Tyrėjų grupė rado 46 pranešimus apie CVST, pateiktus VAERS po J&J COVID-19 vakcinos vartojimo. Tačiau aštuoni pranešimai buvo pašalinti iš grupės, nes kai kurie iš jų buvo pasikartojantys pranešimai arba nebuvo profesionaliai diagnozuoti.

Iš viso mokslininkai nustatė 38 CVST atvejus, susijusius su J&J COVID-19 vakcina, iš kurių daugiau nei 70 proc. atvejų užregistruota tarp moterų. Pakoregavus rezultatus pagal gyventojų skaičių, paaiškėjo, kad tarp žmonių, gavusių vakciną, buvo 8,65 atvejo iš 100 000 asmens metų, t. y. 3,5 karto daugiau nei bendroje populiacijoje.

Be to, tyrimas atskleidė, kad vakcinos gavėjai turi didesnę riziką susirgti CVST per pirmąsias 15 dienų po to, kai gavo J&J COVID-19 vakciną. Moterys nuo 30 iki 64 metų amžiaus turėjo didesnę riziką susirgti CVST po vakcinacijos.

Tai ne pirmas kartas, kai J&J COVID-19 vakcina siejama su kraujo krešėjimo rizika tarp paskiepytų asmenų.

2021 m. balandžio 13 d. Maisto ir vaistų administracija sustabdė "J&J COVID-19" vakcinos skubaus naudojimo leidimą po to, kai šešioms moterims po vakcinacijos pasireiškė kraujo krešėjimas. Įrašai rodo, kad visos moterys turėjo anksčiau buvusių ligų, dėl kurių joms buvo padidėjusi krešulių susidarymo rizika. (Susiję: Masačusetso valstijos policijos pareigūnas, patekęs į intensyviosios terapijos skyrių po to, kai gavo "Johnson & Johnson" koronaviruso vakciną).

Balandžio 23 d. vakcinos naudojimas buvo atnaujintas. Tačiau bendrovė paskelbė įspėjimą jaunesnėms nei 50 metų moterims apie kraujo krešulių susidarymo riziką. Nenuostabu, kad J&J COVID-19 vakcina yra mažiausiai populiari iš trijų Amerikoje esančių koronaviruso vakcinų.

Daugiau informacijos apie įvairių COVID-19 vakcinų nepageidaujamą poveikį rasite svetainėje Vaccines.news.

Šaltiniai:

DailyMail.co.uk

VerywellHealth.com

HopkinsMedicine.org

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2019 laikas 06:56 Receptai – Patiekalai Klasikinis tiramisu receptas

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su 3 v.š. cukraus, kaitindami garų vonelėje, gerai išsukite el. maišytuvu. Įpilkite vanilės ekstraktą, sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite.

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Arbata su ramunėlėmis nuo peršalimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas. Ingredientai: ramunės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:58 Receptai – Patiekalai Prancūziški Pyragėliai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau