Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 7

Nyderlandų valdžios institucijos patvirtino, kad 14 keleivių iš Pietų Afrikos, kurių organizme rasta omikronų, buvo visiškai paskiepyti

(Paranormal) Nyderlandų sveikatos priežiūros institucijos pranešė, kad dauguma iš 62 keliautojų iš Pietų Afrikos Respublikos, kurių testų rezultatai buvo teigiami dėl Wuhan koronaviruso (COVID-19), buvo visiškai paskiepyti. Tarp jų yra 14 keleivių, kurie užsikrėtė naująja B11529 omikrono paderme.

Lapkričio 26 d. daugiau kaip 600 keleivių galėjo įlipti į du Nyderlandų oro vežėjo KLM skrydžius iš Johanesburgo ir Keiptauno. Šie keleiviai pateikė skiepijimo įrodymus arba naujausius neigiamus COVID-19 testo rezultatus, kaip numatyta galiojančiuose sveikatos apsaugos protokoluose. Tačiau oro linijos nevedė apskaitos, kaip atskiri keleiviai įvykdė prieš skrydį keliamus sveikatos reikalavimus.

Gruodžio 2 d. Kennemerlando regiono sveikatos priežiūros institucijos atstovas spaudai teigė, kad "apie 90 proc." teigiamai paskiepytų COVID buvo visiškai paskiepyti. Amsterdamo Schipholio oro uostas, kuriame nusileido du KLM skrydžiai, yra šalies šiaurės vakaruose esančiame pakrantės Kennemerlando regione.

Tuo tarpu Nyderlandų nacionalinio visuomenės sveikatos ir aplinkos instituto (RIVM) atstovas spaudai tą pačią dieną patvirtino, kad visi 14 keleivių, užsikrėtusių omikrono paderme, priklauso 90 proc. visiškai paskiepytųjų grupei.

Kennemerlando valdžios institucijos pridūrė, kad paleis daugiau nei pusę iš 62 COVID virusu užsikrėtusių keleivių, kurie buvo laikomi karantine viešbutyje netoli Schipholio, nes vėlesnių tyrimų rezultatai buvo neigiami. Tačiau jos neatskleidė, ar 14 keliautojų, užsikrėtusių omikroniniu variantu, buvo paleisti.

Dėl didesnio omikrono atmainos užkrečiamumo Nyderlandų sveikatos priežiūros institucijos paragino vyriausybę įpareigoti atlikti tyrimus, o ne pateikti skiepijimo įrodymą kaip būtiną sąlygą prieš skrendant lėktuvu.

RIVM rekomendavo, kad būtų pripažįstamas tik polimerazės grandininės reakcijos (PGR) COVID-19 testas, atliktas likus 48 valandoms iki atvykimo į Nyderlandus. Ji taip pat paragino, kad PGR testas būtų privalomas visiems keliautojams, neatsižvelgiant į jų skiepijimo būklę.

Nyderlandų vyriausybė dar nepriėmė RIVM rekomendacijų, teigdama, kad ji nori, jog bet koks sprendimas būtų priimtas Europos Sąjungos lygmeniu.

RIVM Užkrečiamųjų ligų kontrolės centro direktorius Jaapas van Disselis (Jaap van Dissel) gruodžio 1 d. Nyderlandų įstatymų leidėjams sakė: "Derinant reikalavimą atlikti testus prieš išvykstant ir pakartotinį testavimą praėjus penkioms dienoms po atvykimo bei žinant, kas atsitiko, galima padaryti skrydį saugesnį." Jis taip pat rekomendavo taikyti karantiną keliautojams, atvykstantiems iš didelės rizikos zonų.

Omicron variantas, kuriuo užsikrečia visiškai paskiepyti žmonės

Pranešama, kad omikrono variantas dažniau užkrečia asmenis, visiškai paskiepytus nuo COVID-19. Taip yra dėl 32 mutacijų jo smaigalio baltyme, palyginti su ankstesnio B16172 delta varianto 13-17 mutacijų. (Susiję: Omicron COVID variantas rastas TIK tarp visiškai paskiepytų asmenų.)

Pirmą kartą nustatytas Pietų Afrikoje, šis štamas išplito į kaimynines šalis.

Tiesiai virš Pietų Afrikos Respublikos esanti Botsvana yra viena iš valstybių, į kurias pavyko įsiskverbti omikronui. Lapkričio 26 d. Botsvanos vyriausybė pranešė, kad keturi omikrono atvejai, apie kuriuos pranešta šalyje, buvo visiškai paskiepyti diplomatai iš kitos vietovės. Keturių asmenų kilmės šalis nebuvo įvardyta.

Botsvana sakė pareiškime: "Naujasis viruso [variantas] buvo aptiktas pas keturis užsienio piliečius, kurie atvyko į Botsvaną [praėjusių metų lapkričio 7 d.] su diplomatine misija". Priduriama, kad lapkričio 11 d. keturių išvykstančiųjų testas dėl COVID-19 buvo teigiamas. Vėliau, lapkričio 24 d., atlikus genomo sekos nustatymą, paaiškėjo, kad šie keturi asmenys iš tiesų užsikrėtė omikrono atmaina.

Tuo tarpu JAV gruodžio 1 d. patvirtino pirmąjį žinomą COVID-19 atvejį, kurį sukėlė omikronas. Pasak visuomenės sveikatos pareigūnų, pacientas lapkričio 22 d. grįžo iš kelionės po Pietų Afriką. Lapkričio 29 d. atlikus COVID-19 testą gautas teigiamas rezultatas. Užsikrėtusiam keliautojui pasireiškė lengvi ir gerėjantys simptomai.

Baltųjų rūmų vyriausiasis patarėjas medicinos klausimais daktaras Anthony Fauci per spaudos brifingą žurnalistams patvirtino, kad keliautojas buvo visiškai paskiepytas. A. Fauci pridūrė, kad pacientui taikoma savikontrolė, o jo artimų kontaktų viruso testai taip pat buvo neigiami. (Susiję su šia tema: Pirmasis amerikietis, užsikrėtęs Omicron COVID viruso atmaina, buvo "visiškai paskiepytas", pripažino Fauci).

Infections.news yra daugiau straipsnių apie tai, kaip omicron atmaina užkrečia visiškai paskiepytus asmenis.

Šaltiniai:

TheEpochTimes.com

AfricaTimes.com

Reuters.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.06.2019 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vasariškas tortas su braškėmis

Gaivinantis nekeptas vasariškas tortas su braškėmis. Greitas ir skanus!

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 16:06 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su džiūvėsėliais
Batono riekeles užpilame vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, kad išmirktų. Kiaulieną ir svogūnus pjaustome taip, kad tilptų į mėsmalę. Kiaulieną, svogūnus ir nuspaustas batono riekeles praleidžiame per mėsmalę. Gautą faršą pas...

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 22:23 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Lengvas ir skanus kefyrinis tortukas
Kefyrinis tortukas receptas. Paruošimas: Suplakame visus komponentus. Tešla gaunasi kaip tiršta grietinė. Dalijame tešlą į 2 lygias dalis, į vieną beriame 1 arbatinį šaukštelį kakavos. Iškepame 2 papločius, atvėsiname ir perpj...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau