Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 12

"Pfizer" generalinis direktorius sako, kad ketvirtosios vakcinos dozės gali prireikti anksčiau, nei tikėtasi

Kol žmonės visame pasaulyje rikiuojasi į eilę, kad gautų trečiąją mRNA vakcinos nuo COVID-19 dozę dėl silpnėjančios pirmojo ciklo apsaugos, Pfizer generalinis direktorius Albertas Bourla (Albert Bourla) jau pareiškė, kad ketvirtosios dozės žmonėms prireiks anksčiau nei tikėtasi.

Šią savaitę vadovas CNBC sakė, kad "Pfizer" atlieka "Omicron" varianto tyrimus. Nors, pasak jo, rezultatai gali parodyti, kad su šiuo variantu galima kovoti ir trečiąja injekcija, jo bendrovė jau ruošiasi ketvirtajam švirkštui, kuris turėtų gerokai pakelti didžiosios farmacijos įmonės akcijų kainą.

Kalbėdamas CNBC laidoje "Squawk Box" jis sakė, kad nors iš pradžių manė, jog ketvirtosios injekcijos reikės praėjus 12 mėnesių po to, kai žmonės gaus trečiąją dozę, dabar, atsižvelgiant į Omicron, gali tekti paankstinti terminą: "Kai pamatysime realius duomenis, nustatysime, ar Omicron gerai padengia trečiąją dozę ir kiek laiko."

"Ir antrasis klausimas, manau, kad mums reikės ketvirtosios dozės", - sakė Bourla.

Jis pridūrė, kad bendrovė iki kovo mėn. gali sukurti vakciną, specialiai skirtą omikronui, jei paaiškės, kad to reikia. Jis taip pat sakė, kad ateityje gali atsirasti naujų variantų, todėl jie nuolat stebi situaciją, kad pamatytų, ar vakciną reikia koreguoti, kad ji neatsiliktų.

Kai kurie ekspertai skeptiškai vertina tikrąjį papildomų skiepų poreikį, ypač atsižvelgiant į tai, kad tokios bendrovės kaip "Pfizer", pardavusios daugiau skiepų, gali gauti finansinę naudą. Tačiau kažkodėl Bideno administracija mielai padeda joms parduoti daugiau vakcinų.

Bendrovė teigė, kad dviejų jos vakcinos dozių "gali nepakakti apsisaugoti nuo užsikrėtimo omikroniniu variantu", nors, jos teigimu, tai gali šiek tiek apsaugoti nuo sunkios ligos.

Pasaulio sveikatos organizacija teigė, kad stiprinamieji skiepai nėra sprendimas omikroninio varianto problemai spręsti; vietoj to, jos nuomone, reikėtų sutelkti dėmesį į tai, kad daugiau žmonių būtų paskiepyti pirmą kartą.

Nenuostabu, kad tiek daug žmonių "Pfizer" siekį gauti papildomų vakcinų dėl "Omicron" vertina kaip pinigų grobstymą. Dauguma iš mūsų tikėjosi, kad kada nors jie pradės masiškai skiepyti ketvirtąja vakcina, o dabar atrodo, kad naujasis variantas jiems suteikia drąsos patikrinti, kaip toli jie gali nueiti. Tačiau net ir vakcinų entuziastai iš Ligų kontrolės ir prevencijos centro pripažįsta, kad Omicron atvejai kol kas buvo lengvi ir nuo jos dar niekas nemirė.

Dažniausiai pasireiškė kosulys, nuovargis ir skrepliavimas, ir tik vienas žmogus dėl to buvo hospitalizuotas. Iš užsikrėtusiųjų šiuo viruso variantu daugiau nei trys ketvirtadaliai buvo paskiepyti, o trečdalis iš jų gavo ir stiprinamąją vakciną.

Ketvirtosios dozės jau skiriamos žmonėms kai kuriose pasaulio dalyse

Sveikatos apsaugos pareigūnai kai kuriose pasaulio dalyse jau paskelbė apie ketvirtąsias dozes kai kuriems gyventojams. Britų Kolumbijoje provincijos sveikatos apsaugos pareigūnė daktarė Bonnie Henry paskelbė, kad tam tikriems žmonėms, gavusiems trijų dozių pirminės vakcinos seriją, praėjus šešiems mėnesiams po trečiosios dozės, bus galima skirti stiprinamąją dozę.

Jungtinėje Karalystėje Džersio pareigūnai sakė, kad su visais, turinčiais imuninės sistemos problemų, bus susisiekta dėl ketvirtosios vakcinos gavimo, o stiprinamosios dozės intervalas 40 metų ir vyresniems salų gyventojams, gavusiems trečiąją dozę, sumažėjo nuo šešių iki trijų mėnesių.

Graikijos nacionalinis vakcinacijos komitetas ketina nuspręsti, ar imuniteto sutrikimų turintiems piliečiams pasiūlyti ketvirtąją dozę jau po mėnesio nuo trečiosios dozės, o Izraelio sveikatos apsaugos ministras sakė, kad ketvirtoji vakcina gali būti skirta visiems izraeliečiams.

Šio straipsnio šaltiniai:

TheGatewayPundit.com

CNBC.com

USNews.com

BC.CTVNews.ca

BBC.com

GreekCityTimes.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo

Dantų skausmas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo, dantų skausmas, receptai dantims, vaistažolės dantų skausmui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 08:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nemigos

Nemiga liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo nemigos, nemiga, receptai nuo nemigos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 11:50 Receptai – Patiekalai Gardžių čeburekų receptas

Gaminame. Čeburekai Kiaušinių trynius dedame į didesnį dubenį, išplakame, beriame druską, pilame šiltą vandenį ir išmaišome. Į tą patį dubenį dalimis sijojame miltus ir užminkome tešlą Ji gali atrodyti kietoka, bet aliejus turė...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau