Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Kovo » 11

Liaudies medicina. Dantų ligos: parodontozė, naudingi patarimai

Liaudies medicinos receptai:

(Žinoma, pirma pasitarkite su gydytoju, dėl ligos nustatymo)

Parodontozė yra lėtinė infekcinė dantenų liga. Ją dažniausiai sukelia bloga dantų priežiūra ir netinkama mityba, taip pat medžiagų apykaitos ir sukandimo sutrikimai. Kai dantys nevalomi, ant jų susikaupia maisto likučiai ir apnašos, kurios gali virsti dantų akmenimis ir sukelti dantenų uždegimą. Laiku nepagydytas dantenų uždegimas plinta ir apima siauras dantenų kišenes, esančias prie dantų kaklelio.

Dantų akmenų susikaupimo vietose vyksta uždegiminis procesas. Jei uždegimas apima ir danties emalį bei aplink esantį žandikaulio kaulinį audinį, dantis pradeda klibėti, o vėliau gali ir iškristi.

Parodontozę dažnai suserga nusilpę, sergantys lėtiniu gastritu, cukralige asmenys.

Parodontozės simptomai:

● akmenų susidarymas ant dantų
● atsiradusios dantų kišenės
● klibantys dantys
● kraujuojančios ir skaudančios dantenos
● pūliuojančios dantenos
● nemalonus burnos kvapas

Parodontozės išvengti padeda kruopšti ir reguliari burnos priežiūra. Kasdien susidarančios apnašos yra minkštos ir lengvai pašalinamos valant dantis. Jų nepašalinus ilgesnį laiką jos greit sukietėja ir virsta dantų akmenimis. Reikia ne rečiau kaip du kartus per dieną valytis dantis ir tarpdančius, vengti saldumynų ir valgyti vitaminingą maistą.

Reiktų susirūpinti, jei apžiūrinėdami dantis ar liesdami juos liežuviu pamatysite ar pajusite, kad dantys gruoblėti ar juos dengia kietos rusvos apnašos. Taipogi, jei skauda dantenas ar jos pradeda kraujuoti valant dantis.

Receptai:

● Natūralus parodontozės gydymas: kraujuojant dantenoms, sumaišyti 5 valgomuosius šaukštus smulkiai supjaustytų pušų spyglių (be šakelių), 2 valgomuosius šaukštus sugrūstų erškėčio vaisių ir 1 valgomąjį šaukštą smulkiai supjaustytų svogūno lukštų. Visą mišinį užplikyti 1,5 litro vandens, kaitinti iki užvirimo ir virinti 5 min. Tai dienos norma. Nuovirą gerti šiltą kaip arbatą.

● Dantenos stiprinamos įtrinant į jas šviežias kraujažolės sultis.

● Dantenos stiprinamos įtrinant jas česnako skiltele. Tęsti gydymą 2 savaites. Esant reikalui, po 5 dienų gydymo kursą galima pakartoti.

● Kraujuojant dantenoms, burna skalaujama šiltu ąžuolo žievės ir liepžiedžių nuoviru. Sumaišyti 2 dalis ąžuolo žievės miltelių ir 1 dalį liepžiedžių, 1 šaukštelį mišinio užplikyti stikline verdančio vandens., kaitinti 3 min., nuovirui atvėsus jį perkošti.

● Dantenas stiprina rauginti kopūstai.

● Burnos ir dantenų gleivinės pažeidimai gydomi valgant šviežias žemuoges arba skalaujant burną ir gerklę citrinų sultimis, praskiestomis vandeniu.

Naudingi patarimai

● Kramtant gysločio šaknį, stiebą arba lapą, gysločio nuoviru skalaujant burną, dantų skausmas išnyksta.

● Iš skaudančio danties pusės į ausį įdėti gysločio šaknį ir laikyti ten tol, kol skausmas išnyks.

● Šventagaršvės lapų sultys, užpiltos ant skaudančio danties, nuima skausmą.

● Sumankyti šalpusnio lapus ir pridėti prie skaudančio danties.

● Po lygiai sumaišyti druską, svogūnus ir česnakus. Gautą mišinį uždėti ant skaudančio danties ir iš viršaus uždengti tamponu 10-15 min.

● Jei dantis skauda iš kairės, tada ant nykščio prie nago uždėti perpjautą svogūną, česnako skiltelę arba iš česnako padarytą košelę skudurėlyje ir tvirtai pririšti. Jei dantis skauda iš dešinės, tvarstį uždėti ant kairės rankos.

● Uždėti ant skaudamos vietos tarp dantenų ir žando gabalėlį kiaulės lašinių (jei sūdyti – nubraukti druską). Laikyti 15-20 min., kol skausmas išnyks.

● Nemalonų burnos kvapą galima pašalinti skalaujant burną susmulkinta antžemine žemuogių dalimi, surinkta žydėjimo metu. 4-5 šaukštus žaliavos užplikyti 1 litru verdančio vandens ir palaukti 30 min. Taip pat galima skalauti burną saliero antpilu: 2 arbatinius šaukštelius salierų užpilti stikline degtinės ir palaukti 14 dienų. 20 lašų užpilo sumaišyti su 50 ml vandens ir skalauti burną.

● Nemalonus burnos kvapas naikinamas skalaujant burną mėnesio senumo arbatinio grybo užpilu.

● Svogūnų arba česnakų kvapas iš burnos greit dingsta, jei pakramtyti petražolės arba ajero šaknį.

● Norint išsaugoti sveikus dantis, būtina laikytis šių taisyklių:

- vengti maišyti nesuderinamą maistą;

- laikytis valgymo režimo;

- sumažinti saldumynų vartojimą, vengti perkasti kietus daiktus (riešutus ir pan.), labai šalto ir labai karšto maisto, ypač tokio maisto vartojimo vienu metu;

- reguliariai valyti dantis;

- 2 kartus per mėnesį skalauti burną vynu, kuriame buvo virtos debesylo šaknys. Kas taip daro, nežino, kas yra dantų skausmas;

- rečiau vartoti porus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.08.2018 laikas 17:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio

Svaigulys liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

14.12.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis svarainiais

Svarainiai liaudies medicinoje, svarainiais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina. Liaudies medicinos specialistai rekomenduoja vartoti svarainius sergant skrandžio arba žarnyno veiklos sutrikimai...

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau