Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2022 » Kovo » 15

Žemę galėjo aplankyti ateiviai, pamatę žmonių skruzdėlių koloniją

Kadaise Žemę galėjo aplankyti ateiviai, pamatę skruzdėlių koloniją žmonėse, rašo Sarah Cruddas (Sarah Jane Cruddas), laidų vedėja, rašytoja ir kosmoso žurnalistė, turinti astrofizikės išsilavinimą.

"Net mūsų pačių Saulės sistemos kieme yra daugybė potencialių kandidatų į gyvybę, pradedant atšiauriomis Marso sąlygomis, kurios, mokslininkų nuomone, tikriausiai buvo daug šiltesnės ir drėgnesnės, todėl ten galėjo būti sąlygos paprasčiausiai mikrobiologinei gyvybei. Net Veneros planeta, anksčiau laikyta nedraugišku pasauliu, buvo atidžiai išnagrinėta, ar jos debesyse nėra paprastos gyvybės", - pažymi Sarah Cruddas.

Tačiau kai kalbama apie protingą gyvybę, su kuria glaudžiai siejama mokslinė fantastika, o gal net kažką, kas pranoksta vaizduotę, belieka tik stebėtis, priduria ji.

Iš pirmo žvilgsnio visatoje yra daugybė vietų, tinkamų gyvybei egzistuoti. Taigi, ar žmonėms pavyks užmegzti ryšį su kokia nors protinga gyvybe už jos ribų, dar neaišku.

"Tai gali įvykti rytoj arba po 1000 metų. Galbūt tai jau įvyko. Tiesiog nežinome ir kol kas neturime įrodymų. Tarkime, kad protinga ateivių rasė, galbūt kur kas labiau pažengusi už mus, atsižvelgiant į tai, kad jie galėjo išvystyti gebėjimą keliauti po visatą, užmezga su mumis kontaktą. Kas bus tada?" - klausia televizijos laidų vedėjas.

Tokie ekspertai, kaip profesorius Stephenas Hawkingas, teigė, kad protinga ateivių gyvybė, pasiekusi Žemę, būtų bloga žinia žmonijai.

"Susidūrimas su išsivysčiusia ateivių civilizacija galėtų būti panašus į Amerikos indėnų susitikimą su Kolumbu. Nieko gero iš to neišėjo." Tačiau ne visi, įskaitant ir mane, laikosi tokios nuomonės", - priduria Sarah Cruddas.

Autorius svarsto, kad jei civilizacija jau yra išvysčiusi milžiniškus tarpgalaktinėms kelionėms reikalingus pajėgumus, ji tikriausiai jau žino apie žemiečių egzistavimą, nes iš Mėlynosios planetos jau daugiau nei šimtmetį sklinda radijo signalai.

Taigi, nors Žemėje daug kas skirstoma į tam tikras kategorijas, iš kosmoso platybių Žemė yra vieni dideli namai.

"Galbūt, nors ateiviai apie mus žino, jie paprasčiausiai praėjo pro mus. Lygiai taip pat, kaip jūs nesustotumėte pasikalbėti su skruzdėlynu lauke, ateiviai nelaiko mūsų kažkuo ypatingais. Užsieniečių civilizacijai bet kokia mūsų žinia turėjo reikšti tik vieną iš daugelio planetų", - mano žurnalistas.

"Nors filmuose vaizduojama, kaip ateiviai mus aplanko, daug labiau tikėtina, kad jų signalą aptiktume toli visatoje. Tuomet bendravimo su svetima civilizacija procesas būtų panašus ne į "Žvaigždžių karus" ar kitus filmus, o į archeologiją. Protinga gyvybė gali būti net atsitiktinumas, o mūsų egzistavimas - tik kosminis atsitiktinumas", - apibendrina Sarah Cruddas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.09.2019 laikas 19:41 Receptai – Patiekalai Pyragėlių su kopūstais receptas be kiaušinių
Pasigaminkite namuose skanius pyragėlius su kopūstais. Receptas be kiaušinių!

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo

Dantų skausmas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo, dantų skausmas, receptai dantims, vaistažolės dantų skausmui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau