Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Kovo » 27

Mokslininkai pristatė "užkrečiamąsias vakcinas", kurios užkrečia neskiepytus asmenis prieš jų valią

Patikrintas faktas

Mokslininkai kuria "užkrečiamąsias vakcinas", kuriomis siekiama užkrėsti neskiepytus žmones prieš jų valią, teigiama nerimą keliančiame pranešime.

Mokslininkai šias "užkrečiamąsias vakcinas" nuo Ebolos (Ebola), galvijų tuberkuliozės (bovine tuberculosis) ir Lasos (Lassa) karštligės kuria gyvūnams, tikėdamiesi, kad šios ligos bus mažiau užkrečiamos iš gyvūnų žmonėms.

Vakcina iš esmės būtų genetiškai rekombinantinis virusas, kuris užkrėstų bet kurį asmenį, esantį pakankamai arti skiepijamo asmens, todėl vienas asmuo galėtų užkrėsti daugybę kitų to nenorinčių žmonių.

mokslas, vakcinos, sukčiavimas, genocidas

Iš "National Geographic" pranešimo:

Įsivaizduokite vaistą, kuris būtų toks pat užkrečiamas, kaip ir liga, su kuria jis kovoja - vakciną, kuri galėtų daugintis šeimininko organizme ir plisti į kitus netoliese esančius asmenis, greitai ir lengvai apsaugodama visą populiaciją nuo mikrobų atakų. To siekia kelios komandos visame pasaulyje, kurios atgaivina prieštaringai vertinamus tyrimus, siekdamos sukurti savaime plintančias vakcinas.

Šiuo metu mokslininkai kuria savaime plintančias vakcinas nuo Ebolos, galvijų tuberkuliozės ir Lasos karštligės - žiurkių platinamos virusinės ligos, dėl kurios kai kuriose Vakarų Afrikos dalyse kasmet užsikrečia iki 300 000 žmonių. Šį metodą būtų galima taikyti ir kitoms zoonozinėms ligoms, įskaitant pasiutligę, Vakarų Nilo virusą, Laimo ligą ir marą.

Savaime plintančių vakcinų šalininkai teigia, kad jos galėtų sukelti revoliuciją visuomenės sveikatos srityje, nes sustabdytų užkrečiamųjų ligų plitimą tarp gyvūnų anksčiau, nei zoonozės gali išplisti, ir taip potencialiai užkirstų kelią kitai pandemijai.

Infowars.com praneša: Ši nauja vakcinų technologija naudoja citomegalovirusą (CMV) - herpeso šeimai priklausančią grupę, kuri išlieka organizme visą gyvenimą ir yra specifinė rūšiai.

Etinės pasekmės skiepijant žmones be jų aiškaus sutikimo, jau nekalbant apie jų žinojimą, kelia didelį nerimą, todėl šių vakcinų lauko ar laboratoriniai tyrimai buvo labai riboti, o 1999 m. atliktas tik vienas lauko bandymas su triušiais:

Tyrėjų grupė sugavo 147 triušius, į jų kaklus įdėjo mikroschemas, maždaug pusei jų suleido vakciną ir visus paleido atgal į laisvę. Kitas 32 dienas skiepyti ir neskiepyti triušiai gyveno kaip įprastai. Kai tyrėjai vėl sugrąžino mikročipais paženklintus triušius, kurie iš pradžių nebuvo vakcinuoti, jie nustatė, kad 56 proc. iš jų turėjo antikūnų prieš abu virusus, o tai rodo, kad vakcina sėkmingai išplito iš vakcinuotų gyvūnų tarp nevakcinuotų.

"Kai kažką sukurtą ir savaime plintantį paleidžiate į gamtą, nežinote, kas su juo atsitiks ir kur jis nukeliaus", - perspėjo Oksfordo universiteto Žmonijos ateities instituto biologinio saugumo tyrėjas Jonas Sandbrinkas.

"Net jei tik pradėsite nuo to, kad ją paskleisite į gyvūnų populiacijas, dalis genetinių elementų gali patekti atgal į žmones."

Vis dėlto 2016 m. susidomėjimas šia technologija atsinaujino, ir per ateinančius metus ketinama pradėti naujus Lassa viruso vakcinos eksperimentus, tačiau dėl "itin didelės rizikos ir tarptautinio šio darbo pobūdžio" bei "galimai negrįžtamų" pasekmių šie eksperimentiniai tyrimai susiduria su daugybe etinių ir teisinių kliūčių.

"Negalime net priversti žmonių vartoti vakciną pasaulinės pandemijos metu. Mintis, kad būtų galima slapta paskiepyti gyventojus virusu ir nesukelti riaušių, yra tiesiog, žinote, fantazijos dalykas. Pasak Vakarų Australijos universiteto vyriausiojo mokslo darbuotojo Aleko Redvudo (Alec Redwood), tai niekada nebus panaudota žmonėms.

Nepaisant to, Redvudas tvirtina, kad šią pavojingą technologiją vis tiek reikėtų kurti tam atvejui, jei kada nors prireiktų ją panaudoti žmonėms, "jei to prireiktų".

"Nereikia būti Rodo mokslininku, kad suprastum, jog žmones nervins plintantis viruso vektorius. Tai sąvoka, kuri žmones išgąsdins", - sakė Redvudas.

"Man patinka apie tai galvoti taip: "Galbūt jis niekada nebus panaudotas, bet geriau turėti spintoje kažką, ką galima panaudoti ir kas yra subrendę, jei mums to prireiktų. O sakyti: "Tiesiog nevykdykime šių tyrimų, nes jie per daug pavojingi", man atrodo, visiškai beprasmiška", - pridūrė jis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.06.2019 laikas 11:44 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su bananų įdaru

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su baananų įdaru greitai ir labai paprastai pagaminami, puiki idėja užsimanius kažko skanaus. Taigi, paprastai ir greitai pagaminamų sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptas. Snanaus!

...

Skaityti daugiau

17.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Čeburekų receptas

Skanių čeburekų receptas. Pasigaminkime namuose skanius čeburekus. Tai gali padaryti kiekvienas! Skanaus!

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Kokosiniai sausainiai

Greitai ir lengvai pagaminamų kokosinių sausainių receptas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau