Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Balandžio » 6

Šis startuolis sukūrė veikiantį "nematomumo skydą". Štai kaip jis veikia

Beveik kiekvienas iš mūsų yra norėjęs būti kaip musė ant sienos itin pikantiško pokalbio metu arba išnykti antrame plane po gėdingos klaidos. Nenuostabu, kad nematomumo apsiaustai yra fantastinės literatūros pagrindas.

Pastaraisiais metais buvo daugybė bandymų sukurti kokią nors nematomumo technologiją. Dabar Jungtinės Karalystės startuolis "Invisibility Shield Co." pasirodė su nauju gaminiu, kuris padės įgyvendinti svajonę tapti nematomu... tarsi.  

Kaip matote čia pateiktose nuotraukose, už skydo stovintis žmogus iš tiesų išnyksta. Taip atsitinka dėl tikrai smagaus optinio reiškinio, vadinamo lęšių lęšiavimu, kai ant paviršiaus lygiagrečiai išdėstomi ploni cilindro formos lęšiai.

Tikriausiai esate susidūrę su vienu įprastu lęšių lęšių panaudojimo būdu: pakreipiamosiose kortelėse, kurios keičia vaizdą priklausomai nuo kampo.

Pakreipimo kortelė.
Pakreipimo kortelė. (ScienceAlert)

Žinoma, lęšio lęšio naudojimas bus šiek tiek sudėtingesnis, kai kalbėsime apie visą nematomumo skydą, o ne tik apie atviruką, tačiau pagrindiniai principai yra tie patys.

"Kiekviename skyde naudojama tiksliai suprojektuota lęšių sistema, kuri didžiąją dalį nuo objekto atsispindėjusios šviesos nukreipia nuo stebėtojo, siunčiant ją į šonus per skydo paviršių į kairę ir į dešinę", - rašoma startuolio "Kickstarter" svetainėje, skirtoje produktui.

"Kadangi šio masyvo lęšiai yra vertikaliai orientuoti, vertikaliai orientuota šviesos juosta, atspindėta stovinčio ir (arba) pritūpusio objekto, greitai tampa labai išsklaidyta, kai pasiskirsto horizontaliai, eidama pro skydo galinę dalį. "

Šiuo atveju lęšiai labai panašūs į horizontalių iškilimų eiles tose pasvirusiose kortelėse, tačiau vietoj to, kad šviesa į kortelę įeitų ir išeitų iš jos skirtingais kampais iš priekio, čia šviesa sklinda iš už skydo.

Patekusi į matricą, į šonus patekusi šviesa išsitempia ir padengia visą paviršių, todėl už jos esantis vaizdas tampa neryškus. Tuo tarpu labiau centrinė šviesa iš už skydo, kur yra "dingęs" objektas, atsispindi atgal ir išeina į šonus.

Skydas ypač gerai išlaiko horizontalių linijų vientisumą, tačiau kadangi skydo lęšiai yra vertikalūs, jis ne taip efektyviai parodo vertikalias linijas už žmogaus - vietoj to sukuria savotišką fono šviesos dėmę. Tai matyti toliau pateiktame vaizde, kuriame plytelės išnyksta tiek pat, kiek ir asmuo, o tamsus laiptelio kraštas atrodo nepažeistas. 

Vertikalūs fono elementai susilieja
Vertikalūs fono elementai susilieja. (Invisibility Shield Co.)

"Galima galvoti apie tai kaip apie bangolaidį, kuris nukreipia spindulius aplink objektą, - "ScienceAlert" sakė Adelaidės universiteto metamedžiagų fizikas Aleksas Dinovitseris (Alex Dinovitser). Fizikoje bangolaidžius galima laikyti struktūromis, kurios nukreipia elektromagnetines bangas tam tikra kryptimi. Dažniausiai jie naudojami elektronikoje (pavyzdžiui, jūsų mikrobangų krosnelė turi bangolaidį), tačiau egzistuoja ir optiniai bangolaidžiai.

Šis startuolis sukūrė veikiantį

Produkto, kurį "Invisibility Shield Co." pristato savo "Kickstarter" svetainėje, veikimo principai iš tikrųjų egzistuoja jau kelerius metus. Karinės slaptumo bendrovės "Hyperstealth" 2019 m. demonstracinis vaizdo įrašas greitai įkvėpė gudrius žmones "YouTube" pabandyti atkartoti tai, ką jie pamatė, ir tai puikiai pavyko.

Inžinierius ir YouTuberis Ianas Charnasas netgi laisvai paskelbė instrukciją, kaip pasigaminti savąjį.

Diagrama, kurioje pavaizduotas šviesos patekimas ir sklaida nuo vieno
Diagrama, kurioje pavaizduotas šviesos patekimas ir sklaida nuo vieno skydo lęšio ant skydo. (Invisibility Shield Co.)

Žinoma, ši technologija buvo išrasta ne tam, kad tiesiog pasišaipytumėte iš savo draugų. Hyperstealth buvo parduodamas kaip lėktuvų ar tankų užtemdymo įrenginys. Jų naudai veikia tai, kad toks lęšio formos lęšis veikia tuo geriau, kuo toliau esate nuo lęšio. Tačiau vien tik vizualinis maskavimas nėra itin naudingas kariniams poreikiams. Priklausomai nuo to, kas jus stebi, reikėtų skirtingų užtemdymo įtaisų.

"Yra daugybė skirtingų technologijų. Pavyzdžiui, [ši technologija] nėra tokia pati, kaip norint padaryti lėktuvą nematomą radarams", - "ScienceAlert" sakė Dinovitseris.

"Tokiu atveju paviršius yra sukurtas taip, kad visiškai sugertų spinduliuotę arba šviesą. Šviesos atveju geriausia medžiaga tam yra "VantaBlack". Tai ne tas pats, kas nematomumo maskavimas, kai šviesa praeina pro ją ir ją aplenkia".

Apskritai šis skydas yra tik vienas vartotojui skirtas gaminys, o "nematomumo tyrimai" vyksta jau kelis pastaruosius dešimtmečius, kurių rezultatas - tokie dalykai kaip nematomas apsiaustas garsui, elektromagnetinėms bangoms ir net matomai šviesai (nors tik vienos spalvos).

Negalime paneigti, kad "Invisibility Shield Co." parduodamas prietaisas tikrai sukuria smagų interneto turinį, nesvarbu, ar tai būtų jūsų šuns apgaudinėjimas, ar šeimos supriešinimas.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 21:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Šlapimo pūslės akmenligės gydymui
Šlapimo pūslės akmenligė liaudies medicinoje, Šlapimo pūslės akmenligė, receptai nuo šlapimo pūslės akmenligės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 11:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo slogos

Sloga liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo slogos, receptai nuo slogos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, slogos gydymas, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

12.07.2019 laikas 19:15 Receptai – Patiekalai Ilgai ieškojau tokio recepto! Grikių ir pievagrybių kotletai

Gaminame namuose. Grikių ir pievagrybių kotletai. Lietuviški patiekalai tavo namuose. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau