Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2022 » Balandžio » 18

Lochneso pabaisa, grėsmingas kultas ir Aleisteris Crowley

Lochneso pabaisa: apie ją yra girdėjęs beveik kiekvienas. Daugybė žmonių tvirtina matę ilgakojį, kuprotą gelmių leviataną. Kai kurie jį net nufotografavo ir nufilmavo. Nesė, kaip meiliai vadinama ši pabaisa, yra pagrindinė nepaaiškinamo pasaulio dalis nuo 1933 m., kai pabaisos fenomenas įspūdingai prasiveržė per visą planetą. Nuo to laiko milijonai žmonių plūdo prie 22,5 mylios ilgio ir 744 pėdų gylio ežero krantų, tikėdamiesi išvysti nepažįstamą būtybę. Nessie bandyta ieškoti naudojant sonarinę įrangą, lėktuvus, oro balionus ir net povandeninius laivus. Teorijų, kas yra Nesė, arba, kas yra Nesė, yra daug daugiau ir teisingiau, kas yra Nesė, yra daugybė. Be abejo, pati patraukliausia teorija, kuri labiausiai patinka Škotijos turizmo valdybai, filmų kūrėjams ir plačiajai visuomenei, yra ta, kuri teigia, kad pabaisos yra išlikę pleziozaurų židiniai. Tai buvo jūriniai ropliai, kurie, kaip tvirtina zoologijos mokslas, išnyko prieš dešimtis milijonų metų. Galimybė, kad monstrai iš tikrųjų yra milžiniško dydžio salamandros, yra svarbi daugiau nei keliems sluoksniams. Kaip ir mintis, kad galbūt kalti didžiuliai unguriai. Dar yra scenarijų, kuriuose minimi eršketai, milžiniški vėžliai, šamai ir net krokodilai, milžiniškos varlės ir hipopotamai! Be to, yra ir paranormalus aspektas, rašo mysteriousuniverse.org.

Kultas, gobelenas, pabaisa, Lochneso ežeras, Nesė

1969 m. birželį trijulė amerikiečių studentų - tyrinėjusių senųjų kapinių, esančių šalia Aleisterio Crowley'io Boleskino namo, teritoriją - užkliuvo už senovinio gobeleno gabalėlio, kuris buvo apvyniotas aplink konchos (jūrų vėplio) kriauklę. Jis buvo maždaug keturių pėdų ir penkių pėdų dydžio, jį puošė gyvatės pavidalo atvaizdai ir žodžiai turkų kalba, kurie išvertus reiškia "gyvatė".  Įdomu tai, kad Turkijos Vano ežeras nuo seno susijęs su legenda apie pabaisą. Be to, pačiame gobelene buvo pavaizduoti lotoso žiedai, kurie, anot senovės kinų legendų, buvo vienas mėgstamiausių senųjų legendinių drakonų maisto produktų. Be to, Kinijoje lotoso žiedai dažnai būdavo paliekami ežerų pakrantėse kaip aukos juose gyvenantiems drakonams.    

Vienas iš tų, kurie po gobeleno radimo turėjo galimybę jį asmeniškai pamatyti ir pačiupinėti, buvo pabaisų medžiotojas Tedas Holidėjus (Ted Holiday), pakviestas jį apžiūrėti. Tai buvo dar vienas vis didėjančio ir nerimą keliančio keistumo Holiday'aus gyvenime pavyzdys. Jis negalėjo nepastebėti, kad gobelenas buvo išpuoštas aukso siūlais, ypač piešiniuose, kurie, jo manymu, buvo storų, kirmėliškų būtybių ilgais kaklais.  Jo "didžiosios ormos", be jokios abejonės. Tai, kad Holidėjus sugebėjo nustatyti, jog gobelene nėra jokio pelėsio ir jis net nėra drėgnas, jam stipriai leido manyti, kad jis buvo paliktas čia vos prieš dieną ar kelias - gal net mažiau. Galbūt net vos prieš kelias valandas. Klausimai, užduoti Haliui Kerrui, kuris tuo metu buvo Boleskino namo savininkas, ir Ričardui Milnui, Inverneso muziejaus kuratoriui, niekur nevedė, tačiau Holidėjui visa tai kėlė didžiulį nerimą.

Būtent šiuo laikotarpiu Tedas Holidėjus pradėjo įtarti, kad gyvatės gobeleno atradimas ir sąsajos su Boleskino namais ir Aleisteriu Crowley (Aleister Crowley) rodo, jog Lochneso apylinkėse veikia labai slaptas, galingas ir galbūt net mirtinai pavojingas "drakonų kultas". Kultas, kuris naktimis garbino antgamtiškus Nesius ir galbūt net aukojo žvėrims aukas po žvaigždėtu, atšaldytu dangumi. Galbūt net žmonių aukos, nors, reikia pripažinti, kad pastarąjį kontroversijas keliantį teiginį patvirtino tik gandai. Nepamirškite, kad tai įvyko praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai buvo išleista Holiday'io knyga "Didysis Lochneso Ormas", kurioje buvo siūlomas visai kitoks scenarijus, paaiškinantis Nesesą. Tedo Holidėjaus gyvenimas keitėsi sparčiai, nenuspėjamai ir nerimą keliančiai. Kas galėjo žinoti, kas gali tykoti už kampo? Tikrai ne Holidėjus.

Holiday'us manė, kad minėta paslaptinga grupuotė garbina Tiamat, baisią babiloniečių gyvatės deivę, arba jūros drakonę, kuri buvo ne tik gerbiama, bet ir bijoma, ir visų pirma dėl savo žudikiškų, žudikiškų būdų. Ji susiporavo su Abzu, gėlo vandens dievu, ir sukūrė daugybę antgamtinių palikuonių, kurie visi buvo panašūs į drakonus ir gyvates. Dar buvo baisūs Skorpionų žmonės, tokie pat baisūs Tiamat palikuonys, kurie, kaip rodo jų pavadinimas, buvo siaubingas žmogaus ir milžiniškų voragyvių derinys. Pasak legendos, Abzu planavo slapta nužudyti savo vaikus, bet jam buvo sutrukdyta tai padaryti, kai jie sukilo ir nužudė jį. Panašiai galiausiai buvo nužudyta ir Tiamat - ją nužudė audrų dievas, keturkojis milžinas, vadinamas Marduku.

Tačiau jei kas nors išmanė senovės būdus, vis tiek galėjo pasitelkti Tiamat galią ir esmę - nepaisant jos mirties - kaip priemonę galiai, turtams, įtakai ir seksui pasiekti. Tačiau tokie ritualai buvo neabejotinai faustiško pobūdžio (kaip ir beveik visada), o burtininkas, kviesdamas Tiamat dvasinį pavidalą, turėjo būti labai atsargus, kad nebūtų paleistos žiaurios, mirtinos jėgos. Labai tikėtina, mąstė Holiday'us, kad Lochneso ežere matytos pabaisos buvo Tiamat apraiškos, kurios įsikūnijo kažkuriomis paskutinėmis dienomis ir kurias specialiai išprovokavo minėtasis kultas.

Būtent tokios situacijos paskatino Holidėjų galutinai įsitraukti į okultizmo pasaulį ir atmesti ankstesnes teorijas ir idėjas apie tai, kas iš tikrųjų buvo Lochneso pabaisos. Kaip ir daugelis prieš jį gyvenusių žmonių, Holidėjus pasinėrė į siurrealistinį pasaulį, kupiną juodosios ir baltosios magijos, velniškų būtybių, grėsmingų personažų ir jėgų, kurių jis negalėjo kontroliuoti. Netgi už jo supratimo ribų.

P komentaras: tiesa slypi kažkur anapus, todėl tiesos ieškokite duonos trupiniais...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.11.2017 laikas 09:41 Receptai – Patiekalai Vienašalė užgina vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Vienašalės užginos, Vandens.

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams
Kojų skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams, Kojų skausmai, kojų skausmas, kojos, kojų gydymas, receptai kojoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau