Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2022 » Gegužės » 8

Manoma, kad dėl COVID-19 kiekvienas iš mūsų paseno vidutiniškai 20 metų

Prasidėjus pasaulinei pandemijai, apie kurią visi ir visur rašė po 33 kartus per dieną, lygiagrečiai vyko diskusijos šia tema daugiau ar mažiau nepriklausomose mažose vietose - žmonės dalijosi savo nuomonėmis ir pastebėjimais, kuriuos garsūs ekspertai kažkodėl nutylėjo. 

Vienas iš tokių pastebėjimų buvo labai keistoki ir nerimą keliantys pokolonijiniai simptomai - silpnumas, nuolatinis nuovargis, plaukų slinkimas, odos senėjimas, sunkumai sprendžiant kai kurias smegenų įtempimo reikalaujančias užduotis. Retkarčiais buvo minimi atvejai, kai žmonės pastebėjo, kad liga užsikrėtę pažįstami visiškai praranda trumpalaikę atmintį ir serga sunkia demencija.

Tik dabar atsirado kai kurie moksliniai paaiškinimai, kurie gąsdina, nors ir ne šiek tiek, bet labai gąsdina. Pasirodo, dėl COVID-19 žmonių smegenys paseno 20 metų! Gegužės 3 d. moksliniame žurnale "eClinical Medicine" paskelbtas tyrimas, kurį šiandien žmonių kalba perpasakoja sciencealert.com:

Visi gerai žinome, kad COVID-19 gali sukelti ilgalaikį nuovargį ir smegenų miglą. Tačiau vienas iš griežčiausių iki šiol atliktų tyrimų apie ilgalaikį sunkios infekcijos poveikį kognityviniams gebėjimams ką tik davė gana nerimą keliančių rezultatų.

Atlikę tyrimą, kuriame buvo lyginami 46 pacientai, sergantys sunkia COVID-19 forma, ir 460 žmonių iš kontrolinės grupės, mokslininkai nustatė, kad sunkaus COVID-19 formos kurso poveikis psichikai po šešių mėnesių gali prilygti 20 metų senėjimui arba 10 IQ taškų praradimui.

Specifiniai psichikos pokyčiai taip pat skyrėsi nuo ankstyvosios demencijos ar bendro senėjimo atvejų.

"Kognityviniai sutrikimai būdingi daugeliui neurologinių sutrikimų, įskaitant demenciją ir net normalų senėjimą, tačiau mūsų pastebėtas modelis - COVID-19 kognityvinis pėdsakas - skyrėsi nuo visų šių sutrikimų", - sako Kembridžo universiteto Jungtinėje Karalystėje neurobiologas Davidas Menonas (David Menon), kuris buvo vyriausiasis tyrimo autorius.

Naujuoju dokumentu nesiekiama išgąsdinti daugelio iš mūsų, kurie jau yra sirgę KOVID, bet siūloma atidžiau pažvelgti į tai, kokie stiprūs kognityviniai pokyčiai būna po sunkių infekcijos atvejų, kad galėtume pradėti suprasti, kaip juos sušvelninti.

"Vien tik Anglijoje dešimtys tūkstančių žmonių buvo reanimuoti naudojant COVID-19, o dar daugiau žmonių sunkiai sirgo, bet nebuvo hospitalizuoti", - sako pagrindinis tyrėjas ir kognityvinių mokslų specialistas Adamas Hampšyras (Adam Hampshire) iš Londono imperatoriškojo koledžo.

"Tai reiškia, kad daug žmonių po daugelio mėnesių vis dar patiria pažinimo problemų. Turime skubiai apsvarstyti, ką galime padaryti, kad padėtume šiems žmonėms."

Eksperimente dalyvavo 46 žmonės, kurie 2020 m. kovo-liepos mėn. buvo paguldyti į Addenbruko ligoninę Kembridže dėl COVID-19. Šešiolikos iš jų buvimo ligoninėje metu buvo taikomas dirbtinis kvėpavimas.

Praėjus vidutiniškai šešiems mėnesiams po užsikrėtimo, tyrėjai, naudodami testavimo priemonę "Cognitron", stebėjo, kaip jiems sekasi tokiose srityse kaip atmintis, dėmesys, mąstymas, nerimas, depresija ir potrauminio streso sutrikimas.

Tyrėjai neturėjo tyrimų rezultatų prieš šiems žmonėms susirgant COVID, kad galėtų juos palyginti. Vietoj to jie atliko "Cognitron" testą ir palygino savo rezultatus su kontroline grupe, kurią sudarė 460 žmonių.

Tada šie rezultatai buvo palyginti, siekiant nustatyti, kiek jie skiriasi nuo numatomų įverčių pagal jų amžių ir demografinius duomenis, gautus iš 66 008 plačiosios visuomenės narių.

Rezultatai parodė, kad tie, kurie patyrė sunkų COVID, reagavo ne taip tiksliai ir lėčiau nei normalūs žmonės. Kognityvinių gebėjimų praradimo mastas buvo panašus į senėjimo poveikį, t. y. panašus į amžiaus šuolį nuo 50 iki 70 metų ir prilygsta 10 IQ taškų praradimui.

Didžiausią įtaką tikslumui turėjo žodžių analogijos užduotys, kuriose žmonių buvo prašoma rasti žodžių panašumus. Tai atspindi nepatvirtintus pranešimus, kuriuose teigiama, kad užsikrėtę infekcija žmonės sunkiai randa tinkamą žodį ir jaučia, kad jų smegenys dirba lėčiau.

Taigi pažinimo funkcijų sutrikimai po COVID-19 yra moksliškai įrodytas faktas, nors tai vis dar labai apytikslis faktas. Galbūt intelekto koeficientas sumažėjo 10 balų, o gal visais 25 ar daugiau, galbūt kieno nors smegenys paseno 20 metų, o gal dėl senėjimo smegenų neurosistemos amžius pailgėjo 40 metų.

Lengvos ir besimptomės COVID statistiniai duomenys taip pat nėra labai aiškūs, nes su šiais žmonėmis nebuvo atliekami jokie tyrimai, o tyrėjai daugiausia dėmesio skyrė tik sunkioms formoms. 

Galiausiai visai neaptariama gydymo vainikėliu poveikio tema, nes jei žmogaus suluošinimas sukelia ligą, tai skiepai tam tikru mastu sukelia tą patį, nes skiepai yra ta pati liga, tik lengvesnės formos. 

Vis dėlto, jei remtumėmės pirmojo tyrimo duomenimis, per pastaruosius dvejus metus žmonija prarado vidutiniškai 10 IQ taškų.  Tai daug.

Taigi, jei žmogaus IQ būtų 200, jis nepastebėtų 5 % praradimo, o aplinkiniai, kurie taip pat yra kvaili, to nepastebėtų dar labiau. Tačiau jei IQ buvo ties riba tarp normalaus ir atsilikusio, 10 balų kaip tik ir skiria normalų žmogų nuo imbecilo. Ir šie silpnapročiai dabar toliau eina savo profesines pareigas, į kurias su savo dabartiniu intelekto lygiu nebūtų buvę įleisti. 

Nežinome, ar dėl to įvyks daug traukinių avarijų ir lėktuvų kritimų, ar žmonės pamirš, kaip gaminti kompiuterius ir reaktyvinius variklius, tačiau tai įdomus atradimas.

Pavyzdžiui, visi žinome, kad žmogaus smegenys skirtos šiek tiek daugiau nei 2 proc. vidutinio žmogaus smegenų, todėl daugelis žmonių jau seniai klausia: kas, kada, kodėl ir kaip sumažino pažintines galvos funkcijas? Į pastarąjį klausimą dabar tikriausiai reikia atsakyti. Galbūt vieną dieną bus atsakyta ir į kitus klausimus, todėl lauksime atsakymų. 

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 20:01 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (kadagio, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: kadagio uogų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:55 Receptai – Patiekalai Naminiai vafliai su karamele
Pasigaminkite skanius vaflius su kondensuotu pienu “rududu”. Vaflių su karameliniu įdaru receptas.

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 13:59 Receptai – Patiekalai Anyžių sėklų nuoviras gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: anyžiaus sėklos, vanduo, medus, konjakas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau