Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Birželio » 7

Kaip kiaulpienės aktyvina kepenis

Kiaulpienės pasižymi valomosiomis savybėmis. Jei vartojate kokius nors vaistus, prieš vartodami kiaulpienes geriau pasitarkite su gydytoju. Jis pasakys, ar jūsų konkrečiu atveju yra kokių nors kontraindikacijų.

Nors kiaulpienė laikoma piktžole, ji gali būti labai naudinga žmonėms dėl savo diuretinių savybių. Nedaugelis žmonių žino, kad kiaulpienės taip pat yra kepenų aktyvatorius. Šio augalo gydomosios savybės taip pat padeda gydyti įvairius virškinimo ir inkstų sutrikimus. Svarbu pažymėti, kad kiaulpienės naudojamos ir medicinoje, ir kulinarijoje. Kartais jo dedama į salotas.

Kiaulpienė kepenims: gydomosios savybės

Kiaulpienių sudedamosiose dalyse yra organizmui naudingų maistinių medžiagų. Jis pasižymi nuostabiomis valomosiomis savybėmis ir padeda išspręsti skysčių susilaikymo problemą.

* Kiaulpienės aktyvina kepenų veiklą ir skatina tulžies gamybą, todėl padeda gydyti virškinimo sistemos ligas. Kartu tai ir natūrali vidurius laisvinanti priemonė. Tai reiškia, kad jis gali būti naudojamas kovojant su uždelstu virškinimu ir vidurių užkietėjimu.

* Kita vertus, reikia atkreipti dėmesį ir į jo stimuliuojančias savybes. Dėl jo inkstai tampa aktyvesni. Gydomosios kiaulpienių savybės padeda palengvinti su šlapimo rūgšties pertekliumi susijusius sutrikimus, pavyzdžiui, podagrą. Jis taip pat naudojamas inkstų akmenims šalinti.

* Ne mažiau svarbu ir tai, kad šiame augale yra daug geležies.

* Kiaulpienės gerai valo kraują, t. y. šalina toksinus ir gerina visų organų veiklą.

Kiaulpienėms būdingas kartus skonis stimuliuoja kepenis ir padeda jas detoksikuoti. Todėl kiaulpienės rekomenduojamos žmonėms, sergantiems hepatitu ir kepenų ciroze. Ši kiaulpienių savybė padeda apsaugoti kepenis nuo galimų sutrikimų, susijusių su apsinuodijimu maistu ir cheminėmis medžiagomis.

Kiaulpienės aktyviai naudojamos kepenų ciroze sergantiems pacientams gydyti. Daugumai žmonių, piktnaudžiaujančių alkoholiniais gėrimais, išsivysto kepenų cirozė. Šis blogas įprotis yra kepenų audinio pakitimų atsiradimo kaltininkas. Stebint tokius ligonius nustatyta, kad jų būklė pagerėja pavartojus kiaulpienių nuoviro. Šį nuovirą rekomenduojama vartoti 2-3 kartus per dieną.

kiaulpienė, kepenys, kepenų cirozė, viduriavimas, liaudies medicina

Kaip valyti kepenis kiaulpienėmis?

Paprastai kiaulpienės vartojamos kaip papildoma priemonė prie pagrindinio gydymo. Tačiau reikia nepamiršti, kad jo vartojimas neduos jokio poveikio, jei pacientas ir toliau vartos alkoholį ir rūkys.

Pacientams, turintiems hormoninių sutrikimų ir nutukimą, kiaulpienės skiriamos baigus pagrindinį gydymą priešuždegiminiais vaistais.

Kiaulpienės geriamos kaip karšta arbata. Verdant vandenį augalas "atiduoda" visus svarbius mikroelementus.

Šalutinis poveikis

Gydymas kiaulpienėmis neturėtų trukti ilgiau kaip 4 mėnesius. Yra didesnė nepageidaujamo poveikio rizika.

* Piktnaudžiavimas šiuo augalu gali sukelti alergiją ir jautrumą saulei.

* Pacientai rečiau viduriuoja ir turi skrandžio problemų.

kiaulpienė, kepenys, kepenų cirozė, viduriavimas, liaudies medicina

Svarbios rekomendacijos

* Kiaulpienes galima naudoti salotoms. Šis preparatas taip pat labai naudingas kepenims.

* Kiaulpienių stiebai gali būti naudojami kaip detoksikacinė arbata.

* Kiaulpienės padeda kepenims, gerina virškinimą ir inkstų veiklą. Svarbiausia nepersistengti ir visada laikytis rekomenduojamos dozės.

* Jei vartojant kiaulpienių pasireiškė šalutinis poveikis, pasitarkite su gydytoju. Kiaulpienės gali būti vartojamos tik gydytojo paskirtam pagrindiniam gydymui papildyti.

* Nepamirškite sveikų įpročių. Stenkitės daugiau vaikščioti ir mankštintis. Nepamirškite, kad toksinai iš organizmo taip pat pasišalina su prakaitu. Be to, fizinis aktyvumas padeda sudeginti daugiau riebalų.

Praleiskite dieną lauke rinkdami pienes. Iš jų pasigaminkite gydomąjį nuovirą, ir jūsų kūnas jums už tai padėkos!

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 09:25 Receptai – Patiekalai Moliūgų blynai
Gardžių moliūgų blynų receptas. Moliūgų blynai patiekiami su grietine, arba apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:42 Receptai – Patiekalai Trapūs naminiai sausainiai
Kaip pasigaminti namuose skanius sausainukus. Trapių naminių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau