Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Birželio » 13

Paslaptingos skylės žemėje

Pastaruoju metu žiniasklaidoje vis dažniau rašoma apie "paslaptingas skyles". Paprastai tai būna cilindro formos, rečiau ovalūs ar stačiakampiai grioviai dirvožemyje ar uolienoje. Nuo natūralių darinių jie skiriasi savo greitumu ir staigumu, beveik idealia ir dažnai nepašalinta uoliena. Paprastai jie pasirodo naktį, dažniausiai laukuose.

Paslaptis šalia Grand Coulee

Bene labiausiai ištirta anomali duobė laikoma ta, kuri buvo rasta 1984 m. netoli Grand Coulee miestelio (Vašingtonas, JAV). Broliai Peteris ir Rickas Timai užklydo į jį ganydami karves. Duobė buvo stačiakampio formos, plokščiomis sienelėmis ir plokščiu dugnu, trijų metrų ilgio, šiek tiek daugiau nei dviejų metrų pločio ir trijų metrų gylio. Broliai dar visai neseniai čia ganė galvijus ir nematė jokios duobės. Jie dar labiau nustebo, kai pamatė, kad žemė iš jo pašalinta. Už 22,5 m į šiaurės rytus buvo šiek tiek sutrupėjęs stačiakampio formos sluoksnis. Jį su kasinėjimais jungė plona išpiltos žemės juosta. Ir - jokių paslaptingų kasėjų pėdsakų!

Piemenys susisiekė su Donu Obertinu, Kolvilio indėnų firmos, kurios žemėje buvo iškasta duobė, vadovu. Jis ten nusiuntė savo geologą Billą Utterbachą. Geologas manė, kad duobė galėjo susidaryti tik vertikaliai pakilus visai žemei, nes tai rodo plokščias dugnas ir stačios duobės sienos.

Smithsono instituto specialistai atliko išsamesnį šio reiškinio tyrimą. Juos ypač glumino tai, kad augalų šaknys ant duobės sienų liko visiškai nepažeistos. Tokio efekto neįmanoma pasiekti kasant kastuvu, ypač naudojant mašinas.

Ekspertams neliko nieko kito, kaip tik sutikti, kad visas išvežtas dirvožemis iš tiesų greičiausiai buvo perkeltas oru. Tačiau savo išvadose jie nurodė, kad neįmanoma įsivaizduoti, kokia jėga galėjo taip tiksliai ištraukti tris tonas sveriantį sluoksnį ir perkelti jį 22,5 metro.

Milžiniškos žemsiurbės darbas

Argentinos Rio Negro provincijoje esančios cilindro formos įgriuvos kilmė vis dar neaiški. Gręžinio skersmuo - apie 35 m, gylis - 14,5 m. Duobė atsirado 1902 m. per naktinę audrą, kurią lydėjo kruša ir griaustinis. Iki šių dienų duobės sienos sutrupėjusios, o dugnas apaugęs krūmais, tačiau ji vis dar daro įspūdingą įspūdį. Ekspertai atmeta meteoritų ar karstinės kilmės reiškinio galimybę.

Rusijoje didžiausia duobe laikoma 1961 m. balandžio 28 d. naktį Korbožero krante atsiradusi duobė. Jis buvo panašus į 25 metrų ilgio, 18,6 metrų pločio ir iki trijų su puse metro gylio griovį. Vienas griovio galas įtekėjo į ežerą. Šioje vietoje ledas buvo suskilęs, jį temdė didelė ledo skylė. Atrodė, tarsi koks milžiniškas kibiras būtų įsirėžęs į įšalusią žemę, ją perskrodęs ir kartu su žeme nunešęs nežinia kur.

Atvykę specialistai pakrantėje nerado jokių statybinės technikos pėdsakų, o tai nenuostabu: apylinkės buvo tokios laukinės, kad žmonės prie ežero patekdavo tik pėsčiomis.

Narai ištyrė dugną duobės vietoje ir rado dalį trūkstamo grunto, o po juo - neįprastos ryškiai žalios spalvos ledo gabalėlius. Mėginiai buvo išsiųsti į Leningradą ištirti. Tačiau ledas mokslininkus pasiekė tik vandens pavidalu. Ataskaitoje teigiama, kad jos analizė "...nepaaiškino ištirpusio ledo žalios spalvos, į kurią atkreipė dėmesį ekspedicijos nariai".

Korbozerserio krante esančios duobės tyrimas taip pat nedavė jokių rezultatų. Kelių institutų ekspertai padarė išvadą, kad tai nebuvo nei sprogimas, nei meteorito pėdsakas, nei karstinė įgriuva. Dėl to keista skylė buvo pamažu pamiršta.

Ryšys su NSO

Paslaptingų duobių fenomenas nėra naujas, tačiau pirmieji pranešimai apie jas žiniasklaidoje pasirodė tik XX a. viduryje - kartu su pranešimais apie skraidančias lėkštes.

Pavyzdžiui, 1954 m. Prancūzijos laikraščiai rašė apie keistas kiaušinio formos duobes, kurios naktį atsirado Poncy-sur-Lignon departamento lauke. Juos tyrinėjusi geologų komanda griežtai atmetė galimybę, kad duobės buvo iškastos kastuvais. Greičiau žemę iš jų galėjo išsiurbti labai galingas siurblys.

1981 m. Vakarų Vokietijoje, tiesiai ant karinio aerodromo pakilimo tako, atsirado anomali duobė. Jis buvo aptiktas ryte. Apskritos duobės sienos buvo stačios ir visiškai lygios, gylis siekė septynis metrus, o iškasto grunto nebuvo.

Pastaraisiais metais informacija apie šį reiškinį gaunama pavydėtinai reguliariai. Atrodo, kad Rusijos ir NVS šalių laukuose anomalios skylės atsiranda ne rečiau nei garsieji apskritimai Anglijoje. Keistos duobės su visiškai lygiomis sienelėmis ir nežinoma žeme kartas nuo karto aptinkamos Voronežo, Kursko, Saratovo, Kemerovo ir kitų regionų laukuose, Krasnodaro ir Chabarovsko kraštuose, Šiaurės Kaukaze, Primorėje. 1990 m. Kazachstano laukuose ir stepėse atsirado dešimtys milžiniško dydžio cilindro formos duobių. Vienas iš jų buvo rastas netoli Baikonūro, kur jį apžiūrėjo karinių kosmoso pajėgų specialistai. Tačiau jie tik pareiškė, kad "šis darinys nėra susijęs su jokiais erdvėlaivių kritimais ar ginklų bandymais. Ekspertai taip pat atmetė meteorito versiją: cilindro formos skylės susidarymas neįmanomas, kai į žemę atsitrenkia komiksinis akmuo. Be to, šiuo atveju turėjo būti išmestas dirvožemis, kurio nebuvo.

Vietiniai gyventojai šias keistas skyles tvirtai sieja su NSO. 2002 m. lauke netoli Volovojės kaimo Kalugos srityje neaišku, kaip susidarė šešių metrų skersmens ir tokio pat gylio cilindro formos skylė plokščiu dugnu. Įdomu, kad praėjusią naktį vietos žemės ūkio kooperatyvo pirmininkas N. Zemčenkovas matė virš tos vietos pakibusį raudoną kamuolį, kuris vėliau pakeitė spalvą į oranžinę. Balionas kabėjo 15 minučių, paskui dingo. Kaimo gyventojų teigimu, jie jau priprato prie tokių skraidančių objektų.

1995 m. Uljanovsko srities Apakovo kaimo gyventojai nakties danguje pastebėjo keistą švytintį ratą, o kitą rytą lauke netoli paukštyno atsirado apvali skylė lygiais, išsilydžiusiais kraštais. Po mėnesio kitoje Uljanovsko gyvenvietėje - Beketovkoje - buvo pastebėtas keistas švytėjimas. Kitą dieną į duobę vos neįkrito vietinis traktorininkas su savo traktoriumi. Vėliau buvo rasta antra panaši duobė, tačiau mažesnė.

Ar žinojote, kad...

Seniausias žinomas pasėlių ratų atvaizdas yra 1687 m. medžio raižinys "Velnias su pjautuvu". Šiandien Jungtinėje Karalystėje užfiksuota daugiau kaip 2000 pasėlių ratų. Manoma, kad 30 proc. jų sukūrė žmonės.

Mums parodoma, kad esame ne vieni

Ufologai jau seniai atkreipė dėmesį į šių dviejų reiškinių - apskritimų ir duobių - panašumus. Paprastai jie pasirodo laukuose, naktį, visiškai tyliai, greitai ir visada netikėtai vietos gyventojams. Abi šios vietos siejamos su NSO, nors įtikinamų įrodymų, kad tai susiję su lėkštėmis, nėra. Kartu vis dar neįmanoma rasti žmonių, kurie būtų galėję sukurti tokį daiktą. Pasirodo, sudėti smaigus ratu yra daug sunkiau, nei manyta iš pradžių. Ne mažiau sunku suklastoti ir anomalines duobes. Juos reikia kasti per naktį, dažnai labai kietame grunte, kad būtų galima saugiai paslėpti visą iškastą žemę ir kartu nepalikti jokių pėdsakų.

Populiariausia teorija yra ta, kad ateiviai ima Žemės dirvožemio mėginius. Bet jei tai tiesa, kodėl ateiviai stengiasi, kad šis procesas žmonėms būtų kuo paslaptingesnis, dirba slaptai, naktį? Jei "lankytojai" nenori "išjudinti" vietinių gyventojų, jie turi eiti iki galo slaptai: nepalikti žemėje tokių geometriškai taisyklingų figūrų, o sukurti daugiau ar mažiau įprastas duobes - pavyzdžiui, panašias į nukritusio meteorito kraterius. Ir patį meteoritą būtų neblogai įmesti kaip pramogą. Tačiau svarbiausia - neimti mėginių laukuose, kuriuose lengva rasti duobių. Būtų patogiau tai daryti nuošalesnėse vietose, kurių planetoje yra daug. Apie visa tai galėjo pagalvoti ateiviai.

Paslaptingumas, su kuriuo sukurtos duobės, jų akivaizdus rankų darbas, glumina. Ufologai yra arčiau tiesos, nes jie tiki, kad ratai, duobės ir net patys skraidantys objektai yra sąmoningas tam tikros civilizacijos jėgos demonstravimas. Ženklai, kuriuos ji pateikia žmonėms, pastaraisiais metais vis dažniau, matyt, turi morališkai paruošti žmoniją artėjančiam kontaktui, o gal, kaip mano ezoterikai, bendram perėjimui į kitą fizinę būseną.

Nežinia, kokias dar staigmenas ši paslaptinga jėga pateiks mums ateityje. Turime būti pasirengę bet kokiems netikėtumams, įskaitant tiesioginį kišimąsi į žmonijos civilizacijos raidą ir net į biologinę žmogaus struktūrą.

P komentaras: užsienis rašo, bet Lietuva tikrina ir nusitikrina, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite kas teisus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Kvapnūs varškėčiai su apelsino žievele
Gaminame. Varškėčiai su apelsino žievele Varškę dedame į dubenį. Įmušame kiaušinį. Beriame miltus, cukrų, druską ir apelsino žievelę. Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome...

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 16:29 Receptai – Patiekalai Trapių žagarėlių receptas
Trapių žagarėlių receptas. Pasigaminkime skanius žagarėlius. Labai paprastas, greitai pagaminamų, skanių, trapių žagarėlių receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau