Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 28

JAV taiko G7 sankcijas Rusijos kariuomenei ir auksui

Antradienį Vašingtonas paskelbė apie veiksmus, kuriais siekiama įgyvendinti naujas sankcijas Rusijai, dėl kurių susitarė Didžiojo septyneto (G7) šalių vadovai, nukreiptas prieš Maskvos gynybos pramonę ir uždraudžiančias aukso importą iš šios šalies.

Naujausi žingsniai "smogia į Rusijos gebėjimo kurti ir dislokuoti ginklus ir technologijas, naudojamas Vladimiro Putino brutaliam agresijos karui prieš Ukrainą, esmę", sakoma JAV Iždo departamento pareiškime.

Sankcijos taikomos valstybinei bendrovei "Rostec" ir kitoms gynybos pramonei svarbioms įmonėms, taip pat kariniams daliniams ir pareigūnams, susijusiems su žmogaus teisių pažeidimais Ukrainoje, teigė Iždo departamentas.

"Mes dar kartą patvirtiname savo įsipareigojimą dirbti kartu su savo partneriais ir sąjungininkais, kad įvestume papildomas griežtas sankcijas, reaguodami į Rusijos karą prieš Ukrainą", - sakė iždo sekretorė Janet Yellen.

"Platūs daugiašaliai įsipareigojimai ir šią savaitę G7 narių veiksmai dar labiau apriboja Rusijos Federacijos prieigą prie technologijų, kurios yra labai svarbios jos kariuomenei", - sakė ji, o tai "sumažins V. Putino pajėgumus ir dar labiau apsunkins jo karą prieš Ukrainą".

Šiais veiksmais į juodąjį sąrašą įtraukta 70 subjektų ir 29 fiziniai asmenys, kuriems įšaldomas bet koks JAV turimas turtas ir uždraudžiama turėti verslo reikalų su JAV institucijomis ar vykdyti finansines operacijas su jomis.

Į sąrašą įtraukta "United Aircraft Corporation" (UAC), nes Vašingtonas siekia "susilpninti Rusijos gebėjimą tęsti oro puolimą prieš Ukrainą", sakoma pareiškime.

Be to, Jungtinės Valstijos siekia užkardyti rusus, siekiančius apeiti galiojančias sankcijas "slapta" įsigydami JAV, Japonijos ir Europos gynybos komponentų.

Be to, pagal G7 sutartas sankcijas Jungtinės Valstijos uždraudė importuoti iš Rusijos auksą - didžiausią šalies neenergetinį eksportą, teigė Iždo departamentas. Tačiau šis žingsnis netaikomas auksui, jau laikomam už Rusijos ribų.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.07.2019 laikas 15:19 Receptai – Patiekalai Skanūs kotletai be gramo mėsos. Paprasta, bet kaip skanu!

Avižiniai kotletai. Tokie kotletai gaminami be mėsos, bet tikrai galiu pasakyti, kad jie yra labai skanūs. Paprasta juo gaminti, išeina švelnūs, sotūs su traškia plutele.

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 18:18 Receptai – Patiekalai Virtuvė. Orkaitėje kepti varškėčiai su razinomis
Razinas užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome kor išmirks. Į dubenį dedame varškę, cukrų arba medų, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį. Viską išminkome ir pertriname blenderiu. Dedame nusausintas razinas, išmaišome....

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau