Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 29

Kinija kaltina G7 "skaldymu" dėl prekybos kritikos

Kinija trečiadienį apkaltino Septynių šalių grupę neatsakingai sėjant nesutarimus po to, kai forumas pasmerkė Pekino prekybos praktiką susitikimo pabaigos pareiškime.

Antradienį G7 lyderiai pareiškime, kuriame taip pat pažadėjo sumažinti "strateginę priklausomybę" nuo Azijos milžinės, peikė Kinijos "neskaidrią ir rinką iškreipiančią" tarptautinės prekybos taktiką.

Trečiadienį Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Zhao Lijian atrėmė kritiką, sakydamas, kad pareiškimas rodo, jog sąjungininkai "nori kurti nesutarimus ir konfrontaciją be jokio atsakomybės ar moralės jausmo".

G7 turėtų "skatinti globalizaciją", o ne skatinti nesutarimus "kritiniu metu, kai tarptautinė bendruomenė kovoja su pandemija ir siekia ekonominio atsigavimo", - per eilinę spaudos konferenciją sakė Zhao.

G7 pareiškimas, kuriame vadovai įsipareigojo "skatinti diversifikaciją ir atsparumą ekonominei prievartai bei mažinti strateginę priklausomybę", buvo paskelbtas likus kelioms valandoms iki to, kai vadovai prisijungė prie didesnės savo kolegų grupės, dalyvaujančios NATO aukščiausiojo lygio susitikime Madride.

Ten 30 narių aljansas taip pat buvo pasirengęs sugriežtinti savo poziciją Pekino atžvilgiu.

Jungtinės Valstijos jau seniai atsargiai žiūri į Kiniją dėl jos prekybos praktikos, kuria, Vašingtono nuomone, siekiama Kinijos bendrovėms suteikti nesąžiningą pranašumą prieš užsienio bendroves.

Rusijos invazija į Ukrainą ir Pekino atsisakymas atsiriboti nuo Vladimiro Putino paskatino kitas šalis, įskaitant eksporto milžinę Vokietiją, taip pat persvarstyti savo ekonominę priklausomybę nuo Azijos milžinės.

Vis griežtėjančios Pekino pretenzijos į didžiąją dalį Pietų Kinijos jūros taip pat sukėlė nerimą dėl jo karinių ambicijų.

Vakarų sąjungininkės pripažįsta, kad didžiausių pasaulio iššūkių, įskaitant klimato kaitą, neįmanoma išspręsti be Pekino bendradarbiavimo, tačiau atsargiau vertina Kinijos veiksmus ir tikslus.

JAV pareigūnas kolektyvinį pareiškimą pavadino "beprecedenčiu G7 kontekste", kuriame pripažįstama "Kinijos neskaidrių, rinką iškraipančių, pramoninių direktyvų daroma žala".

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.11.2017 laikas 10:28 Receptai – Patiekalai Morkos su medumi laringitui gydyti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: morkų, medus

Skaityti daugiau

17.01.2018 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Medaus ir kiaušinių kaukė

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymai, Medus, Migdolų arba persikų aliejus, Permalti avižiniai dribsniai.

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti varškės blynus

Gaminame. Varškės blynai Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinius, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Pilame kefyrą, beriame nubrauktą šaukštelį sodos, dalimis dedame miltus ir užmaišome blynų tešlą.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau