Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 4

Užėmus svarbų Ukrainos miestą, Putinas įsakė Rusijos kariams kovoti toliau

Prezidentas Vladimiras Putinas (Vladimir Putin) pirmadienį įsakė Rusijos kariams tęsti puolimą giliau į Donbaso regioną Rytų Ukrainoje po to, kai Maskvos pajėgos užėmė strategiškai svarbų Lysychansko miestą.

Vasario 24 d. Rusijai įsiveržus į Ukrainą, karas tęsiasi jau penktą mėnesį, todėl vyriausybės ir organizacijos susirinko į konferenciją Šveicarijoje, kad pradėtų rengti šalies atkūrimo planą, nors konfliktas nesiliauja.

Savaitgalį pralaimėtas Lysičanskas paskatino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį (Volodymyr Zelensky) suintensyvinti raginimus padidinti ginklų tiekimą iš Vakarų, kad Kijevas galėtų tęsti pasipriešinimą ir atgauti prarastas teritorijas.

Atsisakiusi savo pradinio karo tikslo - užimti Kijevą po stipraus ukrainiečių pasipriešinimo - Rusija sutelkė pastangas, kad užsitikrintų Donbaso regioną sudarančių Donecko ir Lugansko sričių kontrolę.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu (Sergei Shoigu) per susitikimą Prezidentui Vladimirui Putinui pranešė, kad Maskvos pajėgos dabar visiškai kontroliuoja Lugansko sritį.

Duodamas suprasti, kad kovos nesiliaus ir kad Rusija dabar stebi visą Donecko regioną, V. Putinas pasakė S. Šoigu, kad ten dislokuotos pajėgos turi tęsti savo operacijas.

"Kariniai daliniai, įskaitant Rytų grupę ir Vakarų grupę, turi vykdyti savo užduotis pagal iš anksto patvirtintus planus", - sakė V. Putinas.

"Tikiuosi, kad viskas ir toliau vyks jų kryptimi, kaip iki šiol vyko Luganske".

Sekmadienį Ukrainos kariuomenė pareiškė, kad traukiasi iš Lysičansko, siekdama išsaugoti savo karių gyvybes, nes ten atsidūrė Rusijos pajėgų persvara ir pergale.

- "Moderniausia ginkluotė" -

Tačiau simboliškai Ukrainai Ukrainos vėliava buvo iškelta Gyvatės saloje, uolėtoje atodangoje Juodojoje jūroje, po to, kai Rusija praėjusią savaitę pasitraukė iš strategiškai svarbios Ukrainos teritorijos.

Maskvai užėmus Lysičanską - praėjus savaitei po to, kai Ukrainos kariuomenė taip pat pasitraukė iš kaimyninio Severodonecko miesto, - Rusijos pajėgoms atsilaisvino galimybės žengti į Kramatorską ir Slovianską Donecko srityje.

Lugansko srities gubernatorius Sergejus Gaidajus (Sergiy Gayday) per "Telegram" pranešė, kad už Lysičansko esančiame Bilogorivkos mieste tebevyksta mūšiai.

"Toliau giname nedidelę Lugansko srities dalį, kad mūsų kariuomenė galėtų pastatyti apsauginius redutus", - pridūrė jis.

Vėlų sekmadienį kreipimesi V. Zelenskis pažadėjo, kad Kijevas kovos toliau ir užtikrins, kad kariuomenė turėtų "moderniausią ginkluotę".

"Ukraina pasieks tokį lygį, kai okupantų ugnies pranašumas bus sulygintas".

Slovjanske, esančiame maždaug už 75 km į vakarus nuo Lysičansko, pirmadienį, kitą dieną po Rusijos smūgių, per kuriuos žuvo mažiausiai šeši žmonės, tarp jų devynerių metų mergaitė, ir buvo sužeista 19 žmonių, gatvėse buvo nedaug žmonių.

Dideliame miesto centre esančiame turguje, kurio didžiąją dalį nuniokojo Rusijos smūgio sukeltas gaisras, keli prekeiviai siūlė būtiniausių prekių, o kiti valė apanglėjusias nuolaužas.

AFP kalbinti pardavėjai ir gyventojai, kai kurie vis dar ištikti šoko, išreiškė susirūpinimą dėl ateinančių dienų ir savaičių, nes vėl pasigirdo apšaudymo garsai.

- "Demokratinio pasaulio užduotis" -

Siversko mieste, esančiame už 30 kilometrų į vakarus nuo Lysičansko, naktį taip pat buvo apšaudomas, AFP sakė gyventojai ir pareigūnas.

Tačiau V. Zelenskio kalba sekmadienio vakarą buvo iššaukianti, nurodant, kad Ukrainos kariai "atkovos" teritoriją Donbase, kaip ir kituose regionuose anksčiau per karą.

Pirmadienį dešimčių šalių ir tarptautinių organizacijų lyderiai susitiko Šveicarijos Lugano mieste, kur siekia parengti Ukrainos atstatymo, kuris, kaip tikimasi, kainuos šimtus milijardų dolerių, planą.

Lugane vyks ne pažadų konferencija, o bus bandoma nustatyti atstatymo proceso, kurį siekiama pradėti dar vykstant karui, principus ir prioritetus.

Manoma, kad susitikime bus parengta schema, panaši į Maršalo planą - JAV sukurtą milžinišką ekonominio gelbėjimo schemą, skirtą Europai atstatyti po Antrojo pasaulinio karo.

Vaizdo kreipimesi į konferenciją, kurioje asmeniškai dalyvavo Ministras Pirmininkas Denisas Šmyhalas (Denys Shmyhal), V. Zelenskis pavadino Ukrainos atkūrimą "bendra viso demokratinio pasaulio užduotimi" ir "didžiausiu indėliu remiant taiką pasaulyje".

Tačiau Bučos - Ukrainos miesto, kuris yra karo nusikaltimų, dėl kurių kaltinamos Maskvos pajėgos po jų atsitraukimo balandžio mėnesį, sinonimas - gyventojams baimė išlieka net ir tada, kai pradedama kalbėti apie atstatymą.

"Mes einame miegoti nežinodami, ar rytoj atsibusime", - sakė 65 metų Vera Semeniouk (Vera Semeniouk).

"Visi grįžo, pradeda remontuoti namus, daugelis deda naujus langus. Būtų baisu, jei viskas prasidėtų iš naujo ir mums vėl tektų viską palikti".

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.10.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Grietine + Receptas/Video

Jeigu dievinate cukinijas ir ieškote vis naujų jų paruošimo būdų, štai jums puikus receptas. Cukinijų blynai – vienas geriausių sezoninių užkandžių. Juos galima patiekti su grietinės padažu. O galima į blyną įvynioti mėso...

Skaityti daugiau

31.08.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Mano mama kepenėles gamindavo tik taip - sultingas, krakmolingas ir traškias

Sultingos, skanios ir ekonomiškos! Marinuojame kepenėles kiaušinio, krakmolo, druskos ir pipirų mišinyje, mažiausiai 40 minučių, geriausia 1-1,5 valandos. Tada kepkite kepenėles karštame aliejuje. Kaip pasigaminti, žiūrėkite va...

Skaityti daugiau

03.01.2018 laikas 14:29 Receptai – Patiekalai Maitinamoji, tonizuojamoji kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trinys, Grietinė, Citrinos žievelė, Alyvuogių aliejaus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau