Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 5

Kinija svarsto galimybę pasinaudoti kiaulienos atsargomis, kad sumažintų sąnaudas

Kinijos valdžios institucijos antradienį pareiškė, kad gali panaudoti kiaulienos atsargas ir nurodė tiekėjams paskersti daugiau kiaulių, kad sumažintų pagrindinės mėsos kainas, nes jos per metus šoktelėjo beveik trečdaliu.

Pekino vyriausiasis ekonomikos planuotojas buvo priverstas reaguoti po to, kai kiaulienos kainos šalyje šoktelėjo, o reguliavimo institucijos kaltino tiekėjus "aklai laikant atsargas" ir nenorint jų parduoti.

Nacionalinė plėtros ir reformų komisija (NDRC) teigė, kad tokiu nenoru siekiama padidinti pelną, ir nurodė pagrindiniams tiekėjams skersti kiaules "reguliariu tempu" ir nustoti kaupti kiaulieną, teigė Xinhua.

Praėjusio mėnesio pabaigoje mėsa buvo parduodama 32 proc. brangiau nei 2021 m. birželį, pridūrė ji.

Antradienį komisija pareiškė, kad "svarsto galimybę išlaisvinti centrines kiaulienos atsargas".

Ji taip pat nurodė vietos valdžios institucijoms "laiku išleisti atsargas", kad būtų apsisaugota nuo staigaus kainų augimo.

Kinijos vyriausybė sandėliuose laiko didžiules šaldytos kiaulienos atsargas ir kartais išleidžia mėsos rezervus, kad stabilizuotų kainas, ypač didžiausios paklausos laikotarpiais, įskaitant Mėnulio Naujuosius metus.

Remiantis EBPO duomenimis, kiauliena Kinijoje yra dažniausiai vartojama mėsa, kurios vidutinis šalies gyventojas per metus suvalgo daugiau kaip 25 kg.

Antroji pagal dydį pasaulio ekonomika dažniausiai išvengė pasaulinio maisto kainų šuolio, kurį sukėlė Rusijos karas Ukrainoje, poveikio.

Tačiau kiaulienos kainos smarkiai nukentėjo po to, kai pastaraisiais metais šalies bandas nusiaubė afrikinis kiaulių maras, dėl kurio smarkiai išaugo vartotojų infliacija.

2019 m. valdžios institucijos pareiškė, kad atlaisvins žemę, siekdamos atkurti gamybą iki prieš kiaulių marą buvusio lygio, o nuo to laiko pareigūnai išleido atsargas iš sandėlių, kad sumažintų išlaidas.

"Kiaulių kainoms toliau kylant, kiaulių augintojai nuostolius paverčia pelnu... dabar ūkininkai gauna apie 60 juanių (apie 9 JAV dolerius) pelno iš galvos", - interviu valstybiniam transliuotojui CCTV birželį sakė Žemės ūkio ir kaimo reikalų ministerijos kiaulių ekspertas Wang Zuli.

"Galime sakyti, kad juodžiausios dienos kiaulių augintojams baigėsi", - sakė Vangas ir pridūrė, kad tikimasi, jog pasiūla didės.

Netgi konsultacinės bendrovės "Trivium China" žemės ūkio analitikas Pay sakė AFP, kad kylant kiaulienos kainoms įprasta, jog kiaulių augintojai "atideda dabar skersti paruoštų kiaulių pardavimą, manydami, kad kitą ir dar kitą savaitę galės pagaminti daugiau".

"Tačiau jei kiaulių kainų kilimą lemia realūs rinkos veiksniai, o ne spekuliacijos, rezervų išleidimas neturės didelės įtakos", - sakė Pay, nurodydamas dideles pašarų ir energijos sąnaudas, taip pat išaugusią restoranų paklausą po uždarymo.

Pekinas atidžiai stebi maisto produktų kainas, nes dėl "Covid" sutrikimų, be didesnių trąšų ir degalų sąnaudų, taip pat dėl problemų, susijusių su galimybe naudotis įranga, kyla grėsmė, kad rudenį bus nuimtas pagrindinių kultūrų, pavyzdžiui, sojų ir kukurūzų, derlius.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 19:39 Receptai – Patiekalai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 09:04 Receptai – Patiekalai Ajeras gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Ajerų šaknų miltelių.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau