Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 6

NATO neplanuoja steigti bazių Švedijoje ir Suomijoje

NATO šiuo metu neplanuoja siųsti savo karių į Švediją ir Suomiją, kai jos užbaigs šią savaitę pradėtą narystės procesą, antradienį AFP sakė gynybinio aljanso vadovo pavaduotojas.

"Neplanuojame papildomai būti nė vienoje iš šių šalių, jos turi galingas nacionalines pajėgas. Jos yra pajėgios apsiginti", - interviu telefonu sakė generalinio sekretoriaus pavaduotojas Mircea Geoana.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (Vladimir Putin) praėjusią savaitę perspėjo, kad "jei ten būtų dislokuoti kariniai kontingentai ir karinė infrastruktūra, privalėtume atsakyti simetriškai ir kelti tas pačias grėsmes toms teritorijoms, kuriose kilo grėsmės mums".

G. Geoana sakė, kad "mes neplanuojame turėti NATO bazių šiose dviejose šalyse, nes jų karinė ir strateginė branda yra labai aukšto lygio".

Antradienį pradėjus stojimo procesą, visų 30 valstybių narių parlamentai turi ratifikuoti Oslo ir Helsinkio narystę Atlanto aljanse.

Nors su Turkija buvo pasiektas principinis susitarimas, kuriuo siekiama įveikti jos prieštaravimus, susijusius su Šiaurės šalių politika kurdų kovotojų atžvilgiu, vis dar tvyro nežinia, ar Ankara iš karto ratifikuos susitarimą.

"Tikimės, kad procesas bus baigtas greitai", - sakė Geoana, sakydamas, kad "daugelis šalių jau pradėjo" ratifikavimo veiksmus, nors jis atsisakė nurodyti tikslų tvarkaraštį.

Antradienį taip pat kalbėjo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas (Jens Stoltenberg): "Tikiuosi, kad sąjungininkai užtikrins greitą ir sklandų ratifikavimo procesą".

Geoana pasidžiaugė NATO narių ir sąjungininkių parama Ukrainai, kuri ginasi nuo vasario 24 d. pradėtos Rusijos invazijos.

Tačiau jis pripažino, kad "aktyviai nerimauja" dėl to, kiek ilgai bus galima išlaikyti ginklų ir šaudmenų srautą.

Nors keitimasis informacija apie Ukrainos poreikius "veikia labai gerai... žinoma, yra problema dėl atsargų sąjungininkų šalyse", - sakė Geoana.

Karinės atsargos Europos šalyse yra ribotos, nes daugelis jų neturi pramoninių pajėgumų greitai padidinti ginklų gamybą ilgam laikui.

Tačiau "stengiamasi didinti gamintojų pajėgumus ir kūrybiškumą, kol kas tai labai gerai veikia", - sakė Geoana, taip pat primindamas, kad Vakarų šalių vadovai ne kartą pareiškė pasiryžimą remti Ukrainą ilgą laiką.

"Visi žinojo, kad birželio mėn. vyksiančiame NATO aukščiausiojo lygio susitikime Madride turėsime strateginę kantrybę", pridūrė jis.

Tačiau karo padariniams paveikus energetikos, maisto ir finansų rinkas, stebėtojai perspėjo, kad šalių lyderiai gali susidurti su stiprėjančia visuomenės nuomone ir finansavimo apribojimais.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.11.2017 laikas 09:41 Receptai – Patiekalai Vienašalė užgina vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Vienašalės užginos, Vandens.

Skaityti daugiau

14.12.2017 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (beržo, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: beržo lapų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

09.09.2019 laikas 20:06 Receptai – Patiekalai Nuostabus pyragas su sūriu, kurį galima kepti kiekvieną dieną

Pasigaminkime skanų pyragą su sūriu. Receptas labai paprastas. Vaikai, šį pyragą mėgsta labiausiai!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau