Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Liepos » 6

PSO pagaliau pripažįsta, kad gaisrų gesinimas sukelia vėžį dėl lėtinio toksinų poveikio

Tarptautinė vėžio tyrimų agentūra (IARC), Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vėžio agentūra, paskelbė, kad gaisrų gesinimas yra vėžį sukelianti profesija.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

IARC monografijų programa sukvietė 25 tarptautinius ekspertus iš aštuonių šalių į susitikimą Lione. Susitikimo santrauka paskelbta internete žurnale "Lancet Oncology". Joje profesinis ugniagesio gelbėtojo poveikis klasifikuojamas kaip kancerogeninis žmogui "remiantis pakankamais vėžinių susirgimų žmonėse įrodymais". Iš "2B grupės - galimai kancerogeniškas žmonėms" gaisrų gesinimas buvo perkeltas į "1 grupę - kancerogeniškas žmonėms".

Išsamus vertinimas bus paskelbtas 2023 m. kaip IARC monografijų 132 tomas.

Jungtinės Australijos ugniagesių sąjungos nacionalinis sekretorius Gregas Makkonvilis (Greg McConville) sakė, kad PSO IARC neabejotinai patvirtino, jog ugniagesio profesija sukelia ugniagesių vėžį, ir tai turi svarbių pasekmių Australijos vyriausybėms ir ugniagesių tarnyboms.

"Tyrimai rodo, kad per pirmuosius trejus ugniagesio karjeros metus rizika susirgti vėžiu padidėja 150 procentų, ir tai nustatyta įvertinus faktinius ugniagesių DNR pokyčius", - pažymėjo McConville'is.

Jungtinės Karalystės ugniagesių profesinės sąjungos (FBU) generalinis sekretorius Mattas Wrackas (Matt Wrack) taip pat paskelbė šią "svarbią ir nerimą keliančią" naujieną aplinkraštyje savo oficialioje interneto svetainėje. Jis taip pat sakė, kad klasifikacija gali būti taikoma visų tipų ugniagesiams, taip pat ir vyrams, ir moterims.

"IARC praneša, kad teigiamos sąsajos pastebėtos mezoteliomos ir šlapimo pūslės, gaubtinės žarnos, prostatos bei sėklidžių vėžio, taip pat melanomos ir ne Hodžkino limfomos atveju", - sakė jis.

Wrackas pažymėjo, kad IARC klasifikavimas sustiprina jų raginimą tobulinti nukenksminimo procedūras, reguliariai tikrinti sveikatą, registruoti poveikį ir priimti numanomus teisės aktus.

"Deja, profesinė sąjunga pernelyg dažnai atsidurdavo vienišo balso pozicijoje kampanijoje, kuria siekiama labiau apsaugoti ugniagesius nuo vėžio ir ligų. Tikėkimės, kad dabar tie, kurie šiame sektoriuje yra atsakingi už veiksmus, atsisės ir įsiklausys į mūsų kritinius saugos reikalavimus", - sakė jis.

Tyrimas: Pasaulio prekybos centro ugniagesiai dažniau serga vėžiu nei jų kolegos

Praėjusiais metais paskelbtame tyrime nustatyta, kad po 2001 m. rugsėjo 11 d. išpuolio Pasaulio prekybos centre (PPC) reagavę ugniagesiai gelbėtojai 13 proc. dažniau sirgo vėžiu nei kolegos, nedirbę šioje vietoje.

Tyrimo išvadas galima rasti internete žurnale "Occupational & Environmental Medicine". Jame teigiama, kad apie 915 vėžio atvejų diagnozuota 841 WTC ugniagesiui ir 1002 atvejai - 909 kitiems ugniagesiams.

WTC ugniagesiai 39 proc. dažniau sirgo prostatos vėžiu ir dvigubai dažniau skydliaukės vėžiu. WTC ugniagesiai taip pat buvo vidutiniškai maždaug ketveriais metais jaunesni, kai jiems buvo diagnozuotas vėžys, be to, jie dažniausiai sirgo ankstyvos stadijos liga, kuri dar nebuvo išplitusi.

Kai namų ar pastatų medžiagos dega arba užsidega, iš jų išsiskiria kancerogenai arba vėžį sukeliančios medžiagos, pavyzdžiui, policikliniai aromatiniai angliavandeniliai, kuriuos sudaro daugiau kaip 100 cheminių medžiagų grupė. Taip yra todėl, kad šiuolaikiniuose namuose ir pastatuose naudojamos medžiagos dažniausiai yra sintetinės, kurios, palyginti su natūraliomis medžiagomis, sukuria daugiau dūmų.

Ugniagesiai taip pat gali įkvėpti asbesto ir dyzelino išmetamųjų dujų. Šios kancerogeninės medžiagos taip pat gali patekti per odą. Taigi tinkamų asmeninių apsaugos priemonių, įskaitant autonominius kvėpavimo aparatus, dėvėjimas suteikia apsaugą ir sumažina poveikį. Tačiau toksiškos cheminės medžiagos vis tiek gali prasiskverbti pro gelbėjimo įrangą ir paveikti odą toksinais.

2018 m. liepos 7 d. tuometinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donald Trump) pasirašė Jungtinių Valstijų ugniagesių vėžio registro įstatymą (H.R. 931) ir jis tapo viešu įstatymu. Įstatymo projektu Ligų kontrolės ir prevencijos centrai įpareigojami sukurti ir tvarkyti savanorišką ugniagesių istorijos ir profesinės informacijos registrą, kuris gali būti susietas su esamais valstybinių vėžio registrų duomenimis.

Daugiau naujienų apie vėžį sukeliančius veiksnius rasite svetainėje CancerCauses.news.

Žiūrėkite toliau pateiktą vaizdo įrašą, kuriame kalbama apie draudžiamus vėžio gydymo būdus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 12:16 Receptai – Patiekalai Citrinų sultys su medumi, česnaku gydo stenokardija
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: medus, citrinų sultys, česnakas.

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 15:07 Receptai – Patiekalai Skanios varškės spurgos
Gaminame namuose. Varškės spurgos Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užma...

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:01 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais

Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname pusžiedžiais ar labiau smulkintą svogūną. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau