Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 8

Graikija ir Bulgarija atidaro naują dujotiekį, alternatyvų rusiškoms dujoms

Penktadienį Graikija ir Bulgarija atidarė ilgai lauktą dujotiekį, kuriuo siekiama padėti Bulgarijai, daugelį metų labai priklausomai nuo rusiškų dujų, apsirūpinti energija iš kitų šaltinių.

Dujotiekis pabrėžia Pietryčių Europos šalių pastangas "siekti energetinės nepriklausomybės", sakė kadenciją baigiantis Bulgarijos Ministras Pirmininkas Kirilas Petkovas (Kiril Petkov) per atidarymo ceremoniją Komotinyje, šiaurės Graikijoje.

"Per artimiausias savaites dujotiekis bus pripildytas azerbaidžanietiškomis dujomis ir kompensuos nutrauktą rusiškų dujų tiekimą", - sakė jis.

Bulgarija nutraukė tiekimą iš Rusijos milžinės "Gazprom" balandžio mėnesį, praėjus kelioms savaitėms po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Dujų jungties Graikija-Bulgarija (IGB) - 182 km (113 mylių) tarpvalstybinio dujotiekio, jungiančio Komotinį su Stara Zagora Bulgarijoje, statybos projektas iš pradžių buvo sumanytas 2009 m., tačiau statyba pradėta tik 2019 m.

Petkovas pavadino dujotiekį istoriniu.

Juo Bulgarija per Graikiją galės prisijungti prie TANAP/TAP dujotiekio, kuriuo Vakarų Europai bus tiekiamos dujos iš milžiniško Azerbaidžano dujų telkinio "Šach Deniz" Kaspijos jūroje.

Juo taip pat bus tiekiamos dujos iš kitų šaltinių, visų pirma iš Alžyro ir Kataro, per esamą suskystintų gamtinių dujų terminalą Revithousoje, į vakarus nuo Atėnų, ir planuojamą terminalą Aleksandropulyje, šiaurės rytų Graikijoje.

Apskaičiuota, kad 2019 m. IGB užbaigimas kainuos 220 mln. eurų (224 mln. JAV dolerių), įskaitant 45 mln. eurų Europos Sąjungos lėšų. Jo pajėgumas - trys milijardai kubinių metrų su galimybe jį padidinti iki penkių.

Bulgarija, kaip ir Suomija bei Lenkija, balandį liko be rusiškų dujų, kai atsisakė mokėti už tiekimą rubliais - Maskva to pareikalavo reaguodama į Vakarų įvestas sankcijas dėl karo Ukrainoje.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip Havas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.06.2019 laikas 18:26 Receptai – Patiekalai Kiaulienos karbonadas

Gaminame. Kiaulienos karbonadas. Kiaušinį išplakame. Kiaulieną pjaustome 1,5-2 cm storio gabaliukais, gerai išmušame, apibarstome druska, pipirais, pavilgome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame...

Skaityti daugiau

04.11.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Super drėgnas šokolado pyragas be kiaušinių
Minimalus produktų kiekis, laiko ir ant stalo turite nuostabų drėgną šokoladinį pyragą be kiaušinių!

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 11:38 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (mėlynės, šalpusnis, raudonėlis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: mėlynės, šalpusnio lapai, raudonėlis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau