Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 9

Baltieji rūmai perspėja Teksaso gubernatorių nesikišti į imigracijos klausimus

Baltieji rūmai penktadienį perspėjo Teksaso gubernatorių nesikišti į federalinius reikalus po to, kai jis leido valstijos teisėsaugai sulaikyti migrantus, nelegaliai kirtusius sieną iš Meksikos.

JAV valstijos, turinčios ilgiausią sieną su Meksika, gubernatoriaus Grego Abbotto (Greg Abbott) įsakas gali sukelti teisinį konfliktą tarp Teksaso ir Vašingtono.

"Imigracijos vykdymo užtikrinimas yra federalinė valdžia, ir valstijos neturėtų... į ją kištis", - sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre, kaltindama G. Abbottą, kad jis "jau yra sukėlęs chaosą ir sumaištį pasienyje".

Abbotto įsaku Teksaso nacionalinė gvardija ir Teksaso saugumo departamentas įgaliojami sulaikyti dokumentų neturinčius imigrantus ir grąžinti juos į pasienį.

Gubernatorius jau seniai užsipuolė demokratus Vašingtone dėl tariamo švelnumo imigracijos atžvilgiu, o ketvirtadienį pareiškė, kad ši priemonė reikalinga, nes prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden) "atsisako dirbti savo darbą ir vykdyti Kongreso priimtus imigracijos įstatymus".

Abbotto įsakas buvo paskelbtas praėjus vos savaitei po to, kai JAV Aukščiausiasis Teismas uždegė žalią šviesą J. Bideno administracijai nutraukti buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donald Trump) įvestą vadinamąją "pasilik Meksikoje" politiką.

Pagal šią politiką kai kurie ne meksikiečiai, nelegaliai patekę į Jungtines Valstijas, buvo siunčiami atgal per pietinę sieną laukti, kol jų bylos bus išnagrinėtos teismuose, užuot sulaikyti arba laikinai paleisti.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.09.2020 laikas 10:24 Receptai – Patiekalai Varškės pyragas be kiaušinių
Viena mano draugė paklausė, o kodėl tu šį varškės pyragą gamini be kiaušinių, juk vist tiek veganišku jis dėl to netaps, nes yra naudojama varškė. Galiu tik pasakyti, kad jis tiesiog čia nereikalingas, net be jo gaunasi viskas pui...

Skaityti daugiau

12.06.2019 laikas 12:08 Receptai – Patiekalai Krabų lazdelės sluoksniuotoje tešloje

Pasigaminkime skanias Krabų lazdelės tešloje. Jas tiekiame dar šiltas. Skanaus!

Skaityti daugiau

12.08.2019 laikas 18:31 Receptai – Patiekalai Trupininis pyragas su varške
Trupininis pyragas su varške receptas. Paruoštą pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškeptą pyragą beveik visiškai atvėsinkite ir tik tuomet pjaustykite, kadangi karštas pyragas yra birus, gabaliukai nela...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau