Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 9

Kinija rengia karo pratybas aplink Taivaną, "nukreiptas" prieš JAV senatoriaus vizitą saloje

Kinija vėl rengia dideles karines pratybas vandenyse aplink Taivaną, teigiama valstybinės žiniasklaidos pranešimuose, kuriuose JAV parama Taivano separatistinėms pajėgoms dar kartą pavadinta "beprasme".  

Kinijos gynybos ministerija, kurią cituoja "Reuters", pratybas apibūdino kaip įspėjimą, skirtą JAV senatoriaus vizitui. Ji teigė, kad "Kinija griežtai prieštarauja JAV senatoriaus vizitui į Taivaną, kuris smarkiai kenkia abiejų šalių ir dviejų kariuomenių santykiams, ir pridūrė, kad pratybos netoli Taivano yra nukreiptos į JAV ir Taivano provokaciją".

Ketvirtadienio popietę į Taivaną su dviejų dienų vizitu atvyko JAV Floridos senatorius Rickas Scottas. Svarbu tai, kad jo vizitas yra ne mažiau kaip septintasis JAV senatorius, vien šiais metais apsilankęs demokratijos valdomoje saloje. Tai įvyko po to, kai balandžio mėn. šešių senatorių grupė, vadovaujama Senato užsienio reikalų komiteto pirmininko Bobo Menendezo, surengė iš anksto nepraneštą vizitą, kurį Pekinas taip pat griežtai pasmerkė.

Balandžio mėn. senatorius Skotas aplankė Taivano pasiuntinį Lietuvoje

Balandžio mėn. senatorius Skotas aplankė Taivano pasiuntinį Lietuvoje. Paveikslėlyje: Taivano atstovybė Lietuvoje

"Skotas vizito metu turėtų susitikti su prezidente Tsai Ying-wen ir premjeru Su Tseng-changu, sakė ministerija, ir pridūrė, kad užsienio reikalų ministras Josephas Wu turėtų surengti banketą jam pasveikinti", - kelionę detalizavo regioniniai šaltiniai.

Tuo tarpu vienas aukščiausio rango Kinijos pareigūnas, kuruojantis tarpvalstybinius sąsiaurio reikalus, ketvirtadienį pareiškė, kad salos "susivienijimas" išlieka svarbiausiu nacionalinio atjauninimo planų objektu.

Pasak dienraščio "The South China Post":

    Ketvirtadienį dienraštyje "People's Daily" paskelbtame straipsnyje Taivano reikalų biuro vadovas Liu Jieyi teigė, kad vienas iš strategijos akcentų bus užkirsti kelią ir išspręsti pagrindinius pavojus ir paslėptus pavojus Taivano sąsiauryje, sukuriant "palankią aplinką" nacionaliniam atjauninimui.

    "Mūsų auganti visapusiška galia ir dideli instituciniai pranašumai ir toliau bus paverčiami veiksmingumu darbe, susijusiame su Taivano klausimais, ir stumiamas į priekį nacionalinio susivienijimo procesas", - sakė Liu.

"Taikaus susijungimo" su Taivanu koncepciją Pekinas propaguoja jau dešimtmečius, tačiau Liu savo straipsnyje pakartojo, kad Kinija niekada neatmetė galimybės panaudoti jėgą.

Aukščiausi Pekino pareigūnai taip pat neseniai pareiškė, kad JAV kurstomos "nepriklausomybės jėgos" tebėra ryški raudona linija, galinti baigtis karu. Tačiau atsižvelgdama į Rusijos invaziją į Ukrainą per pastaruosius daugiau nei keturis mėnesius, J. Bideno administracija baiminosi, kad prezidentas Xi gali pasiskolinti iš V. Putino vadovėlio ir surengti "smūginį" antskrydį saloje.

Prieš PLA pratybas

Prieš PLA pratybas, per Chinamil.com.cn

Taivanas pasmerkė naujas PLA karines pratybas kaip "provokaciją" ir įvedė savo pajėgas į padidintą parengtį, nes Kinija, vykdydama jai būdingus pranešimus, per sąsiaurį siunčia naikintuvus. Taivano karinės oro pajėgos savo ruožtu paleido naikintuvus, kad perimtų ir perspėtų Kinijos orlaivius.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.11.2019 laikas 13:45 Receptai – Patiekalai Nepakeičiamas griliažinis tortas: vaikystės nostalgija
Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau