Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 5

JAV iškvietė Kinijos ambasadorių dėl "neatsakingų" veiksmų Taivano atžvilgiu

Baltieji rūmai iškvietė Kinijos ambasadorių Vašingtone, kad pasmerktų "neatsakingą" Pekino elgesį dėl Taivano, penktadienį pranešė aukštas JAV pareigūnas.

Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (John Kirby) sakė, kad ambasadorius Qin Gangas (Qin Gang) buvo iškviestas po Kinijos karinio žabtvorių grūmojimo, reaguojant į JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą į savivaldų demokratinį Taivaną.

Kirby, kuris taip pat apibūdino Kinijos veiksmus kaip "provokacinius", nenurodė, kurie pareigūnai susitiko su ambasadoriumi.

"Pasmerkėme KLR karinius veiksmus, kurie yra neatsakingi, prieštaraujantys mūsų ilgalaikiam tikslui palaikyti taiką ir stabilumą ir visame Taivano sąsiauryje", - sakė jis, vadindamas Kiniją oficialiu Kinijos Liaudies Respublikos akronimu.

"Ambasadoriui aiškiai pasakėme, kad Pekino veiksmai kelia susirūpinimą Taivanui, mums ir mūsų partneriams visame pasaulyje", - sakė Kirby, pabrėždamas turtingų demokratinių valstybių grupės G7 ir Azijos regioninės grupės ASEAN susirūpinimą.

"Galiausiai dar kartą aiškiai pasakėme, kaip tai darėme privačiai aukščiausiu lygiu ir viešai: mūsų "vienos Kinijos" politikos atžvilgiu niekas nepasikeitė", - sakė Kirby.

Jis turėjo omenyje JAV poziciją, pagal kurią jos pripažįsta tik Kinijos poziciją, kad Taivanas yra Kinijos dalis.

Ji palieka abiem šalims pačioms ieškoti sprendimo, tačiau nepritaria bet kokiam jėgos panaudojimui siekiant pakeisti status quo.

Pekinas tvirtina, kad Taivanas yra Kinijos dalis, laukianti susijungimo, prireikus - jėga. Dabartinė Taivano valdančioji partija pažadėjo ginti salos suverenitetą.

"Taip pat aiškiai pasakėme, kad Jungtinės Valstijos yra pasirengusios tam, ką Pekinas nuspręs daryti. Mes nesieksime ir nenorime krizės", - sakė jis.

"Tuo pat metu mes nesusilaikysime nuo veiksmų vakarų Ramiojo vandenyno jūrose ir danguje, laikydamiesi tarptautinės teisės, kaip tai darėme dešimtmečius - remdami Taivaną ir gindami laisvą ir atvirą" Ramiojo vandenyno regioną.   

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 13:03 Receptai – Patiekalai Rugiagėlės nuoviras gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti rugiagėlių žiedai, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 19:48 Receptai – Patiekalai Ploni pyragėliai su bulvėmis. Skonio neperduoti žodžiais
Skanūs ir ploni pyragėliai iš bulvių. Pyragėlių receptas. Naujiena, niekada dar nevalgiau tokius bulvių pyragėlius. Būtinai gaminsiuos kitą kartą.

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 22:43 Receptai – Patiekalai Švelnus tortas su varškės kremu, plakta grietinėle ir persikais

Ką šiandiena pas mus prie arbatos? Švelnus, aromatinis, skanus varškės-vaisių pyragas su persikais! Nuostabus desertas, su kuriuo susidoros net virėjas naujokas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau