Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Rugpjūčio » 3

Grupinis ieškinys: Sveikatos priežiūros darbuotojai pasiekė 10,3 milijono JAV dolerių susitarimą dėl pirmojo COVID vakcinos įpareigojimo

Sveikatos priežiūros darbuotojai, kurie buvo neteisėtai diskriminuojami ir kuriems buvo atsisakyta suteikti religines išimtis dėl COVID skiepų įpareigojimo, sudarė susitarimą dėl pirmojo Amerikoje kolektyvinio ieškinio ir gavo daugiau nei 10,3 mln. dolerių.

Grupės ieškinys prieš "NorthShore University HealthSystem" išspręstas daugiau nei 500 dabartinių ir buvusių sveikatos priežiūros darbuotojų, kuriems buvo taikomas neteisėtas įpareigojimas skiepytis, vardu.

Sutartas susitarimas šiandien buvo pateiktas Ilinojaus valstijos federaliniam šiaurinės apygardos teismui. (Taip pat skaitykite: Visame pasaulyje tyliai atlyginama žala, patirta dėl COVID vakcinų)

"The Defender" praneša: NorthShore sumokės 10 337 500 JAV dolerių kompensaciją sveikatos priežiūros darbuotojams, kurie tapo religinės diskriminacijos aukomis ir buvo nubausti už savo religinius įsitikinimus, draudžiančius vartoti injekciją, susijusią su abortuoto vaisiaus ląstelėmis.

Tai istorinis, pirmasis tokio pobūdžio kolektyvinis ieškinys prieš privatų darbdavį, kuris neteisėtai atmetė šimtus prašymų dėl religinių išimčių COVID-19 injekcijoms.

Susitarimą turi patvirtinti federalinis apygardos teismas.

"NorthShore" darbuotojai, kuriems buvo atsisakyta suteikti religinę išimtį, gaus pranešimą apie susitarimą ir turės galimybę pateikti pastabas, prieštaravimus, prašymus atsisakyti arba pateikti ieškinio formą dėl apmokėjimo iš susitarimo fondo, laikantis teismo nustatytų terminų.

Pagal taikos sutartį NorthShore taip pat pakeis savo neteisėtą politiką, kad ji atitiktų įstatymą, ir suteiks galimybę naudotis religinėmis patalpomis visose savo įstaigose.

Nė vienoje "NorthShore" įstaigoje nė viena pareigybė nebus laikoma uždrausta neskiepytiems darbuotojams, turintiems patvirtintą religinę išimtį.

Be to, darbuotojai, kurie buvo atleisti iš darbo dėl to, kad religiškai atsisakė COVID skiepų, galės būti vėl įdarbinti, jei pateiks prašymą per 90 dienų nuo teismo patvirtinto galutinio susitarimo, ir jiems bus išsaugotas ankstesnis darbo stažas.

Individualių išmokų iš taikos fondo dydis priklausys nuo to, kiek galiojančių ir laiku pateiktų prašymų formų bus pateikta prašymų nagrinėjimo metu.

Jei teismas patvirtins taikos sutartį ir visi arba beveik visi nukentėję darbuotojai laiku pateiks galiojančius reikalavimus, manoma, kad darbuotojai, kurie buvo atleisti iš darbo arba atsistatydino dėl to, kad atsisakė COVID injekcijos dėl religinių įsitikinimų, gaus maždaug po 25 000 JAV dolerių, o darbuotojai, kurie buvo priversti sutikti su COVID injekcija prieš savo religinius įsitikinimus, kad išsaugotų darbą, gaus maždaug po 3 000 JAV dolerių.

13 sveikatos priežiūros darbuotojų, kurie yra pagrindiniai ieškinio ieškovai, gaus papildomą apytikslę 20 000 JAV dolerių išmoką už svarbų vaidmenį pateikiant šį ieškinį ir atstovaujant "NorthShore" sveikatos priežiūros darbuotojų grupei.

"Liberty Counsel" gaus 20 % taikos sutarties sumos, kuri sudaro 2 061 500 JAV dolerių, kaip užmokestį už dideles advokato išlaidas ir honorarus, kurių jai prireikė norint iškelti bylą "NorthShore" ir priversti ją atsakyti už savo veiksmus. Ši suma yra daug mažesnė už įprastą 33 % sumą, kurios paprastai prašo advokatai grupinio ieškinio bylose.

2021 m. spalį "Liberty Counsel" išsiuntė "NorthShore" laišką su reikalavimu daugelio sveikatos priežiūros darbuotojų, kurie nuoširdžiai religiškai prieštaravo "NorthShore" "Privalomo skiepijimo COVID-19 politikai", vardu.

Jei tuomet "NorthShore" būtų sutikusi laikytis įstatymo ir suteikti religines išimtis, šis klausimas būtų buvęs greitai išspręstas ir tai jai nieko nebūtų kainavę.

Tačiau, kai "NorthShore" atsisakė laikytis įstatymo ir atmetė visus jos patalpose dirbančių darbuotojų prašymus dėl religinių išimčių ir sąlygų pritaikymo, "Liberty Counsel" pateikė kolektyvinį ieškinį, taip pat prašymą dėl laikino apribojimo įsakymo ir draudimo.

"Liberty Counsel" viceprezidentas teisiniams reikalams ir vyriausiasis patarėjas teisiniams ginčams Horacijus G. Mihetas (Horatio G. Mihet) sakė:

"Mes labai džiaugiamės istoriniu, 10 mln. dolerių vertės susitarimu, pasiektu nagrinėjant grupės ieškinį prieš NorthShore University HealthSystem.

Drastiškas politikos pakeitimas ir didelė piniginė kompensacija, kurios reikalaujama pagal susitarimą, užtikrins stiprų teisingumą "NorthShore" darbuotojams, kurie buvo beširdiškai priversti rinktis tarp savo sąžinės ir darbo.

"Šis susitarimas taip pat turėtų būti griežtas įspėjimas visos šalies darbdaviams, kad jie negali atsisakyti priimti asmenis, nuoširdžiai prieštaraujančius religiniams įsitikinimams dėl priverstinio skiepijimo."

Matas Staveris (Mat Staver), "Liberty Counsel" įkūrėjas ir pirmininkas, sakė:

"Šis visos grupės susitarimas, kuriuo suteikiama kompensacija ir galimybė grįžti į darbą, yra pirmasis tokio pobūdžio susitarimas šalyje, susijęs su COVID skiepų įpareigojimais. Šis susitarimas turėtų būti perspėjimas kiekvienam darbdaviui, kuris dėl religinių priežasčių nepritaikė ar atleido darbuotojus, nepritariančius COVID skiepams.

"Tegul ši byla būna įspėjimas darbdaviams, pažeidusiems VII antraštinę dalį. Ypač reikšminga ir džiugu, kad šis pirmasis visos grupės COVID susitarimas apsaugo sveikatos priežiūros darbuotojus. Sveikatos priežiūros darbuotojai yra didvyriai, kurie kasdien atiduoda savo gyvybes, kad apsaugotų ir gydytų pacientus. Dabar jų reikia labiau nei bet kada anksčiau."

Iš pradžių paskelbė "Liberty Counsel".

P komentaras: įdomu, tik kas Lietuvoje atlygins žalą, už "tariamai" privestini susibadymą? Ar sveikatos priežiūros darbuotojams tai nereiškia nieko? O, gal jie dar tiki, blogu mokslu?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.09.2018 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, profilaktikai
Katarakta liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, kataraktos gydymas, receptai kataraktai, profilaktikai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip ...

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 13:45 Receptai – Patiekalai Juodasis ridikas nuo kosulio

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: juodasis ridikas, medus.

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 16:53 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos bulvės

Recepte nurodyti prieskoniai ir prieskoninės žolelės, tačiau šitaip kepant bulves galite naudoti bet kokius savo mėgstamus prieskonius arba paprasčiausiai vien druską.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau