Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 5

Žaibo smūgis netoli Baltųjų rūmų pražudė du žmones

Penktadienį netoli Baltųjų rūmų esančiame parke, per JAV sostinę siaučiant smarkiai audrai, žaibui trenkus į parką, mirė septyniasdešimtmečiai vyras ir moteris, o dar dviejų žmonių būklė liko kritinė.

Žaibas trenkė į Lafajeto aikštę, nedidelį parką priešais Baltuosius rūmus, ketvirtadienį prieš pat 19.00 val. (23.00 val. Grinvičo laiku), o du vyrai ir dvi moterys patyrė "kritinius gyvybei pavojingus sužalojimus", teigiama Vašingtono priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime.

Visi nukentėjusieji buvo nuvežti į vietos ligonines, tačiau penktadienio rytą sostinės policija patvirtino, kad du iš jų - 75 metų Donna Mueller (Donna Mueller) ir 76 metų Jamesas Muelleris (James Mueller), abu iš Janesvilio Viskonsino valstijoje - buvo pripažinti mirusiais.

Kitų dviejų suaugusiųjų būklė tebėra kritinė, pranešė policija.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai sakė, kad J. Bideno administracija "nuliūdusi dėl tragiškos žmonių žūties".

"Meldžiamės už tuos, kurie vis dar kovoja dėl savo gyvybių", - pridūrė pranešime spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre.

JAV slaptoji tarnyba ir parko policija, pamačiusios smūgį, suskubo padėti keturiems žmonėms, socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pareiškime sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybų departamento atstovas Vito Maggiolo.

Nukentėjusieji, matyt, ieškojo prieglobsčio nuo audros po vienu iš parko medžių.

"Medžiai nėra saugi vieta, - sakė V. Maggiolo laikraščiui "Washington Post". "Kiekvienas, kuris eina ieškoti prieglobsčio po medžiu, yra labai pavojinga vieta."

Socialinėje žiniasklaidoje departamento paskelbtose nuotraukose matyti, kad įvykio vietoje dirba keli greitosios pagalbos automobiliai ir bent vienas ugniagesių automobilis su mirksinčiomis šviesomis.

Liudininkas Davidas Rootas (David Root) sakė NBC girdėjęs "siaubingą trenksmą".

"Tiesiog negalėjau tuo patikėti", - cituojamas jis. "Buvo nerealu. Niekada gyvenime nesu matęs nieko panašaus".

Jis taip pat sakė, kad buvo pasislėpęs po medžiu, kai pamatė, kaip žaibas trenkė į kitą parko pusę.

Pasak jo, žmonės "nejudėjo", todėl jis ir kiti nubėgo suteikti pagalbos.

Laikraštis "The Washington Post" rašė, kad keturi žmonės buvo rasti maždaug už 100 pėdų nuo buvusio JAV prezidento Endriu Džeksono (Andrew Jackson) statulos, žyminčios aikštės centrą.

Smūgis buvo smarkios audros, kuri ketvirtadienio vakarą smogė JAV sostinei, dalis.

JAV meteorologijos tarnybos duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį Jungtinėse Valstijose per metus nuo žaibo žuvo vidutiniškai 27 žmonės.

Tik apie 10 proc. žaibo nutrenktų žmonių žūsta - paprastai dėl širdies sustojimo, tačiau daugelis lieka su ilgalaike negalia, įskaitant neurologinius pažeidimus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 06:42 Receptai – Patiekalai Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru

Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasida...

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai mėšlungio gydymui

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mėšlungis liaudies medicinoje, Mėšlungis, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo mėšlungio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė me...

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 11:22 Receptai – Patiekalai Gudobelė ir paprastoji sukatžolė gydo stenokardija

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: Sausos gudobelės uogos, Džiovinta sukatžolė, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau