Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2022 » Rugpjūčio » 13

JK vyriausybė paskelbė ‘įspūdingiausią kada nors užfiksuotą NSO nuotrauką’

1990 m. rugpjūčio 4 d. du vyrai dirbo virėjais viešbutyje Pitlochry, esančiame prie pat Cairngorms nacionalinio parko Škotijoje.

21 val. vakaro, pasibaigus pamainai, jie nuvažiavo 13 mylių į šiaurę keliu A9 į Kalviną, vietovę Kairngormso pakraštyje, pasivaikščioti po kalvas.

Mailplus.co.uk praneša: Jie dar nebuvo toli nuvažiavę, kai pamatė didžiulį, tvirtą, maždaug 100 pėdų ilgio rombų formos objektą, tyliai sklendžiantį danguje virš jų. Išsigandę jie pasislėpė krūmuose ir pažvelgė į viršų.

Po kelių minučių jie išgirdo į šiaurę skrendančio reaktyvinio lėktuvo ūžesį: 1990 m. Fife esančiame RAF Leuchars turėjo dvi "Tornado" naikintuvų eskadriles, kurios visą parą budėjo, kad galėtų perimti rusų lėktuvus-pažeidėjus.

Reaktyvinis lėktuvas grįžo ir apskrido "daiktą", o paskui išskrido pradiniu kursu, tarsi pilotas taip pat būtų pamatęs objektą ir grįžęs pažiūrėti iš arčiau.

Galiausiai abu vyrai ištraukė fotoaparatą iš slėptuvės ir padarė šešis kadrus. Tuo metu objektas vertikaliai pakilo į viršų ir dingo toli, toli į dangų.

Įsitikinę, kad ką tik pamatė NSO, jie nunešė savo nuotraukas į Daily Record, vieną pagrindinių Škotijos laikraščių. Tačiau joks straipsnis taip ir nebuvo išspausdintas: Laikraštis nuotraukas perdavė Gynybos ministerijai.

O tada nuotraukos tiesiog dingo - kartu su dviem jaunais virėjais.

Iki šiol. Čia pirmą kartą galime atskleisti dingusią nuotrauką - nuotrauką, kurią vienas Gynybos ministerijos darbuotojas apibūdino kaip įspūdingiausią kada nors darytą NSO nuotrauką ir Šventąjį Gralį, įrodantį, kad šie dalykai tikrai egzistuoja.

Tai nuotrauka, kurią kariuomenė ir Nacionalinis archyvas visomis išgalėmis stengėsi nuslėpti. Nors paprastai informacija būtų buvusi paskelbta po 30 metų, ministerija nepateikė nuotraukos originalo ir nori, kad liudininkų vardai būtų užantspauduoti dar 54 metus - iki 2076 m. - dėl "privatumo sumetimų".

Kaip universiteto dėstytojas ir tiriamosios žurnalistikos žurnalistas, tris dešimtmečius pasinėręs į ufologijos pasaulį, istoriją apie paslaptingąją "Kalvino bylą", kaip tapo žinoma dingusi nuotrauka ir ataskaita apie tą įvykį Kalvine, išgirdau prieš daugelį mėnulių ir pastaruosius 13 metų atkakliai ieškojau tų vyrų padarytų nuotraukų.

Kas nutiko bylai, vyrams, kurie nufotografavo NSO, ir kaip bei kodėl 32 metus buvo slepiamas NSO egzistavimas, buvo galvosūkis, kurį buvau pasiryžęs įminti. Tačiau kur tik ieškojau atsakymų, visur rasdavau vidinius asmenis, blokuojančius mano užklausas - kol man pasisekė ir radau į pensiją išėjusį RAF karininką Kreigą Lindsį (Craig Lindsay), pirmąjį pareigūną, po tos nakties kalbėjusį su vienu iš jaunųjų virėjų.

Jis noriai su manimi kalbėjosi ir, kas įdomiausia, sužinojau, kad tą dieną jis pažeidė protokolą ir paslėpė nuotraukos kopiją, o po to, Whitehall'o nurodymu, išsiuntė visą dosjė su negatyvais į Gynybos ministeriją Londone.

Slaptą kopiją jis 32 metus laikė savo darbo stalo stalčiuje - paslėpęs "Didžiųjų pasaulio lėktuvų" egzemplioriuje. Kai galiausiai susiradau jį, dabar 83 metų amžiaus ir vis dar gyvenantį Škotijoje, jis kalbėjo beveik su palengvėjimu.

Daugiau nei 30 metų laukiau, kol kas nors dėl to kreipsis, - pasakė jis.

Taigi, ką aš apie tai galvoju? Tą pačią akimirką, kai Kreigas man parodė nuotrauką, supratau, kad žiūriu į kažką išskirtinio. Taip, tai nespalvotas vaizdas, atspausdintas ant spalvoto popieriaus, o medžiai ir tvora atrodo šiek tiek neryškūs, tarsi fotografas būtų fotografavęs panikos akimirką - tai atitinka jų pasakojimą. Tačiau fotoaparatas sukoncentruotas į keistą deimanto formos objektą kadro centre. Kitaip nei daugelyje kitų NSO nuotraukų, tai aiškiai struktūrizuotas nežinomos kilmės laivas. Jis atrodo kaip iš kito pasaulio ir nepanašus į jokį įprastą orlaivį.

Ir tai neabejotinai geriausia NSO nuotrauka, kokią esu matęs.

Patikėkite manimi, nesu naivus, suklaidintas sąmokslo teorijų šalininkas. Peržiūrėjęs šimtus neįtikinamų nuotraukų ir filmų tapau ciniškas: Neaiškios, grūdėtos, nefokusuotos nuotraukos, kuriose lengvai galėjo būti užfiksuoti frisbee, gatvės žibintai ar net jūrinės rajos.

Bet tai buvo kažkas kitokio. Vėliau ją išanalizavo Šefildo Halaimo universiteto vyresnysis fotografijos dėstytojas Endrius Robinsonas (Andrew Robinson). Jis įsitikinęs, kad tai tikra nuotrauka, o jei tai apgavystė, tai labai sudėtinga, su brangia, sudėtinga įranga ir skraidančiais modeliais, kurių negali turėti du viešbučio virėjai.

Jis man sakė: "Mano išvada tokia: objektas tikrai yra priešais kamerą, t. y. tai ne klastotė, pagaminta po filmavimo, o jo vieta scenoje yra maždaug pusiaukelėje tarp pirmame plane esančios tvoros ir fone esančio lėktuvo.

Pragmatiškas, logiškai mąstantis buvęs valstybės tarnautojas, dešimt metų praleidęs kariuomenėje, Lindsėjus įsitikinęs, kad šis vaizdas - ir išsigandęs vyras, su kuriuo jis tą dieną kalbėjosi, - yra tikri. Iš pradžių jis baiminosi kalbėtis su manimi, kad nepažeistų Valstybės paslapčių įstatymo. Tačiau po 32 metų, kai darė tai, kas jam buvo liepta, ir tylėjo, dabar jis nori, kad tiesa paaiškėtų.

"Būdamas Škotijos spaudos atstovas, nagrinėjau daugybę pranešimų apie NSO, bet dauguma jų buvo tik apie šviesas danguje. Buvo akivaizdu, kad šis buvo kitoks. Kai paklausiau, kokį triukšmą jis skleidė, vyras atsakė: "Jokio triukšmo neskleidė". Iki tol nežiūrėjau į tai labai rimtai, bet kai jis pasakė, kad buvo tylus, staiga supratau, kad nėra man žinomo lėktuvo, kuris būtų tylus".

Lindsėjus pasirūpino, kad būtų surinkti negatyvai, kuriuos vyrai perdavė laikraščiui "Daily Record", o geriausio atspaudo kopiją faksu nusiuntė dabar jau nebeveikiančiam Gynybos ministerijos NSO skyriui Londone.

"Man dar nespėjus grįžti prie savo darbo stalo, suskambo telefonas ir mano kontaktinis asmuo pasakė: "Papasakok man apie tai daugiau. Ar galite gauti negatyvus?"

Tačiau kai vėliau tais pačiais metais jis apsilankė Gynybos ministerijoje, ant NSO biuro sienos pamatė iki plakato dydžio išpūstą Kalvino nuotrauką.

"Paklausiau, kaip jiems sekasi. Jie atsakė, kad tai tiriama. Man buvo pasakyta "palikti tai Londonui"... Jie paprašė manęs nesikišti, todėl būtent taip ir padariau", - pasakojo jis.

"Metai bėgo ir pamažu tiesiog pamiršau apie atspaudą stalčiuje. Dabar tikiuosi, kad abu liudininkai prisistatys ir papasakos savo istorijas".

Tikiuosi, kad taip pat. NSO stebėjimais pradėjau domėtis dešimtajame dešimtmetyje, kai dirbdamas žurnalistu Jorkšyre pradėjau naudotis Informacijos laisvės įstatymu ir prašyti leisti susipažinti su Gynybos ministerijos bylomis apie garsius NSO stebėjimus, pavyzdžiui, Rendleshamo miško incidentą, kuris dažnai vadinamas Didžiosios Britanijos Rosveliu (1947 m. Naujojoje Meksikoje įvykęs incidentas, ilgą laiką laikytas NSO įrodymų slėpimu).

2008 m., prieš pat kariuomenei išformuojant NSO skyrių, tapau tokiu autoritetu NSO bylose, kad man buvo pasiūlyta kuruoti tūkstančių kadaise slaptų NSO dokumentų išdavimą Nacionaliniame archyve.

Čia tarp šimtų moksleivių piešinių ir NSO sąmokslo teorijų šalininkų laiškų, kuriuose jie reikalavo sužinoti, kur laikomi ateiviai, radau prastos kokybės nukopijuotą NSO piešinį, kuriame šalia jo pavaizduotas Harrier.

Tačiau dar labiau intriguoja tai, kad greta paveikslėlio buvo ir instruktažas, parengtas tuometinės Margaret Tečer (Margaret Thatcher) vyriausybės gynybos ministrams, jei į juos būtų kreiptasi dėl komentarų apie šį stebėjimą.

Formuluotė buvo miglota ir neįpareigojanti, tipiškas tyrėjų įpratimas "išsisukinėti". Po antrašte "Gynybinė pozicija" pateiktas oficialus atsakymas, kurį turėtų pateikti Gynybos ministerija, jei būtų paprašyta.

"Peržiūrėjome nuotraukas, galutinių išvadų dėl didelio rombų formos objekto nepadaryta. Įsitikinę, kad reaktyvinis lėktuvas yra "Harrier". Neturime duomenų apie tai, kad nurodytą dieną ir (arba) laiku toje vietoje būtų skraidę "Harrier" lėktuvai. Jokių kitų pranešimų apie neįprastą oro veiklą ar stebėjimus toje vietoje (data) ir laiku MoD nėra gavusi.

Patikrinau, bet, žinoma, niekas neklausė. Istorija iš karto buvo padėta į lentyną. Ėmiau ieškoti daugiau.

Nors negausūs MoD dokumentai apie Kalvino stebėjimą buvo išslaptinti, fotografo (ir Kreigo Lindsio) vardai ir pavardės iš bylos buvo pašalinti pagal duomenų apsaugos įstatymus. Paprastai jie būtų buvę paviešinti po 30 metų - 2020 m. sausio 1 d., tačiau kariuomenė ir Nacionalinis archyvas toliau primygtinai reikalauja, kad jie būtų laikomi paslaptyje dar 54 metus - iki 2076 m. - dėl "privatumo sumetimų".

Intriguoja net "Daily Record" sprendimas neskelbti šios istorijos. Ar ji buvo nutylėta dėl D-įspėjimo - nacionalinio saugumo sumetimais pagrįsto įsakymo, kurį įteikė Gynybos ministerija?

Nors tai gali skambėti kaip iš televizijos "X failų", mano kolega ufologas Matthew Illsley (Metjus Ilslis), pasitelkęs sumanų tyrimą, išsiaiškino, kad "The Record" redaktorius Endell Laird (Endelis Lairdas) tuo metu buvo Gynybos ministerijos D-Notice komiteto narys. Sutapimas?

Matthew iš Mansfildo (Mansfield), Notingemšyro grafystė, ginčija išplėstą uždarymo sprendimą, kuris, anot jo, yra nepagrįstas, ir klausia: "Ką jie turi slėpti po tiek metų?

Kas tai buvo? Deja, nemanau, kad paslaptingas lėktuvas atskrido iš kitos galaktikos. Manau, kad jį kažkur slaptame angare pagamino žmogus - ir kad ir kas tai būtų, jis tebėra slaptame sąraše ir labai slaptas. Liudininkai paprasčiausiai turėjo tą "milijonas prie vieno" tikimybę atsidurti toje konkrečioje vietoje tuo konkrečiu metu, ir jiems reikėjo užsičiaupti.

Atminkite, kad tai buvo 1990 m., Šaltasis karas dar buvo per metus nuo atšilimo. Persijos įlankos karas prasidėjo vos keliomis dienomis anksčiau. Pasaulis buvo - kaip daugelis teigia, kad jis tebėra ir šiandien - pasidalijęs į "mes ir jie".

Nuo aštuntojo dešimtmečio vidurio sklandė gandai apie visiškai slaptą, egzotišką amerikiečių žvalgybinį lėktuvą "Aurora" - tylų, viršgarsinį, geometrinės formos orlaivį, naudojamą šnipinėjimo misijoms.

Nors niekada nebuvo jokių svarių įrodymų, kad šis orlaivis buvo sukurtas ar skraidė, per daugelį metų tiek JAV, tiek Jungtinėje Karalystėje įvyko daugybė nepaaiškinamų stebėjimų ir incidentų, kurie pakurstė "Auroros" mitą, įskaitant ir Kalviną.

1991 m. gynybos ministrai parlamente paneigė, kad JAV gavo leidimą skraidyti ar nutupdyti savo slaptą šnipinėjimo lėktuvą Jungtinės Karalystės oro erdvėje po to, kai buvo pranešta, kad "Aurora" buvo pastebėta išskrendanti iš RAF Machrihanish ant Mull of Kintyre salos.

Tačiau dokumentai, kuriuos gavau naudodamasis Informacijos laisvės įstatymu, rodo, kad kai kurie Gynybos ministerijos žvalgybos pareigūnai tikėjo, jog "Aurora" egzistuoja, tačiau jiems nebuvo leista nieko viešai sakyti.

Šaltinis iš Gynybos ministerijos pasakojo, kad kai tik Didžiosios Britanijos žvalgybos vadovai suprato, jog Kalvino nuotraukose užfiksuotas visiškai slaptas JAV projektas, jos iš karto buvo įslaptintos kaip slaptos - "UK Eyes Only".

Praėjusių metų birželį Pentagonas paskelbė ilgai lauktą ataskaitą apie tai, ką dabar vadina NSO arba "neatpažintais oro reiškiniais", po to, kai buvo gausu panašių stebėjimų ir buvo paskelbti filmai, kuriuose užfiksuoti JAV karinio jūrų laivyno pilotų nufilmuoti greitai judantys NSO. Naujoji Amerikos NSO darbo grupė įvardijo penkias kategorijas, kurioms, išsprendus daugumą stebėjimų, greičiausiai bus priskirta dauguma stebėjimų, o viena iš jų - JAV vyriausybės sukurtos "slaptos programos".

Esu įsitikinęs, kad Kalvino nuotraukoje matyti viena iš šių slaptų programų. Tuo tarpu Amerikos, o galbūt ir mūsų šalies vyriausybė mano, kad naudinga "palaikyti mitą apie NSO skraidymą", nes tai naudinga priedanga jų pačių slaptai karinei veiklai.

Tačiau šiuo atveju jų priedangą sudrumstė du jauni vyrai, atsidūrę netinkamoje vietoje netinkamu laiku. Gynybos ministerija turi paaiškinti visuomenei, kodėl, jei NSO neegzistuoja, kaip jie gali pateisinti jų tapatybės slėpimą dar 54 metus. Taip pat ji turi paaiškinti, kas nutiko su negatyvais ir bylos medžiaga, nes priešingu atveju ji tik dar labiau prisideda prie sąmokslo teorijų šalininkų, manančių, kad valdžios institucijos slepia "tiesą" apie ateivių apsilankymus Žemėje, malūno. Be abejo, negalima teigti, kad nuotraukos kenkia valstybės interesams.

Aš išlieku atviras galimybei, kad protinga gyvybė egzistuoja ir kitur visatoje. Tačiau nesu įsitikinęs, kad ji kada nors lankėsi Žemėje.

Kalvino nuotrauka, mano nuomone, yra geriausia kada nors daryta neatpažinto skraidančio objekto nuotrauka. Tačiau, kaip kartą pasakė daktaras J. Allenas Hynekas, buvusio JAV karinių oro pajėgų NSO projekto "Mėlynoji knyga" konsultantas: "Kam neatpažintas?

P komentaras: užsienis rašo, todel tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.07.2019 laikas 12:25 Receptai – Patiekalai Lietiniai su varške
Gaminame namuose. Lietiniai su varške. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:44 Receptai – Patiekalai Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!...

Skaityti daugiau

24.08.2019 laikas 14:06 Receptai – Patiekalai Vafliai pertepti “Rududu”
"Rududu" indelį dedame į puodą su vandeniu ir pakaitiname kol vanduo užvirs. Riešutus smulkiai suskaldome ir sumaišome su pašildytu "Rududu". Imame vaflio lakštą ir tolygiai aptepame "Rududu" kremu, ant viršaus dedame kitą vaflio ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau