Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 20

Burokėlių gira nuo hipertenzijos, anemijos ir antsvorio

Burokėliai yra tradicinis mūsų šalies produktas. Juos dažnai naudojame ruošdami salotas, pirmuosius ir antruosius patiekalus. Tačiau daugelis žmonių net nežino, kad ši šakniavaisinė daržovė turi daug naudingų savybių ir gali išgydyti daugelį ligų, įskaitant ir sunkias.

Ypač veiksmingas yra burokėlių gira. Šimtmečius žmonės gėrė burokėlių gira ir naudojo jį savo sveikatai gerinti. Deja, šiandien mažai kas žino apie stebuklingojo gėrimo naudą. Žmonėms paprasčiau išmesti daug pinigų ne visada veiksmingoms vaistinės priemonėms nei patiems pasigaminti rūgpienį. Tikimės, kad perskaitę mūsų straipsnį, atkreipsite dėmesį į gydomąjį gėrimą ir prireikus jį panaudosite.

Gėrimo vaistinė sudėtis

Pirmas dalykas, kuriuo burokėlių gira skiriasi nuo kitų gėrimų, yra tai, kad jame yra ne tik naudingų cheminių medžiagų, bet ir biologiškai aktyvių komponentų. Kitaip tariant, fermentuoti produktai.

Gėrimo gaminimo būdas leidžia naudingųjų bakterijų kolonijai vystytis ir normalizuoti žarnyno mikroflorą. Tai padeda iš organizmo pašalinti toksinus ir detoksikuojančias medžiagas.

Tarp cheminių medžiagų yra vitaminai A, C ir PP, taip pat beveik visi B grupės junginiai.

Giroje ne mažiau gausu gyvybiškai svarbių mikroelementų, tokių kaip chromas, geležis, varis, fosforas, cinkas ir daugelis kitų.

Produkte taip pat yra daug antioksidacinių maistinių medžiagų, tokių kaip betaninas, kvercetinas ir kt.

Kokia tiksliai yra burokėlių giros nauda

Dėl gausaus mineralų ir vitaminų kiekio jis padeda kovoti su įvairiomis ligomis. Jo teigiamas poveikis jaučiamas širdies ir kraujagyslių, šlapimo ir imuninei sistemoms, virškinimo traktui ir kitoms organizmo sistemoms.

Atidžiau pažvelkime, kokius tiksliai negalavimus gali išgydyti burokėlių gira.

Hipertenzija

Burokėlių giroje yra daug cezio ir rubidžio, kurie būtini normaliai širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai. Šie mineralai ypač veiksmingi kovojant su aukštu kraujospūdžiu.

Burokėlių sultys veikia ir kaip skubi priemonė nuo aukšto kraujospūdžio, ir kaip vaistas, skirtas ilgalaikiam gydymui kraujospūdžiui normalizuoti.

  • Hipertenzijai gydyti pakanka tiesiog reguliariai vartoti girą.
  • Kraujospūdžiui skubiai sumažinti pakanka stiklinės burokėlių giros.

Aterosklerozė

Gėrimo sudėtis taip pat teigiamai veikia kraujagyslių sienelių struktūrą. Naudingos medžiagos tonizuoja jas, stiprina ir padeda tirpdyti cholesterolio plokšteles.

Be to, gira plečia kraujagysles ir skystina kraują. Todėl gerokai sumažėja trombozės tikimybė.

  • Vos per mėnesį galima sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje kasdien išgeriant po stiklinę giros. Atitinkamai normalizuojama kraujo apytaka organizme.

burokėliai, kraujas, gira, medžiagų apykaita, mielės, liaudies medicin

Šlapimo sistemos ligos

Burokėlių giroje yra diuretikas, todėl aktyviai kovoja su akmenų susidarymu. Reguliarus giros vartojimas yra raktas į inkstų ir šlapimo pūslės sveikatą.

Jame taip pat gausu medžiagų, pasižyminčių priešuždegiminėmis savybėmis. Todėl jis puikiai apsaugo nuo įvairių organizmo infekcijų, įskaitant šlapimo sistemos infekcijas.

Virškinimo trakto ligos

Naudingos bakterijos vadinamos probiotikais. Jie būtini tinkamam virškinimo sistemos funkcionavimui. Probiotikų trūkumas sukelia skrandžio sutrikimus, kurie gali sukelti rimtesnes ligas. Burokėlių gira gerina virškinimą, todėl pašalina tuštinimosi problemas, tokias kaip vidurių užkietėjimas ar viduriavimas.

Gira taip pat mažina dujų kiekį skrandyje, kurių per didelis kiekis sukelia pilvo pūtimą ir maudžiantį pilvo skausmą. Reguliarus gėrimas taip pat skatina sveiką apetitą.

Perteklinis svoris

Burokėlių gira iš organizmo pašalina šalutinius medžiagų apykaitos produktus, kurie taip pat skatina nutukimą.

Burokėlių gira idealiai tinka svoriui mažinti. Vienoje stiklinėje yra tik 90 kcal kalorijų. Be to, jame yra medžiagų, kurios pagreitina medžiagų apykaitą ir leidžia greičiau numesti papildomų kilogramų.

Anemija | Mažakraujystė

Visi žinome, kad obuoliuose gausu geležies, todėl jie labai naudingi sergantiesiems anemija. O kas, jei pasakytume, kad burokėlių gira turi dešimt kartų daugiau geležies nei obuoliai?

Mažakraujystę sukelia geležies trūkumas organizme, todėl į kasdienį racioną įtraukę giros galite pamiršti mažakraujystės problemą. Tai reiškia, kad galite atsikratyti galvos svaigimo, silpnumo ir mieguistumo.

Nervų sistemos negalavimai

Burokėlių gira gali turėti gana didelį poveikį nervų sistemai. Jis palengvina nemigą ir greitai pašalina stresą. Išnyksta galvos skausmai, mėšlungis ir kiti nervų sistemos negalavimai.

Be to, gira suteikia kūnui gyvybingumo pojūtį.

Senėjimas

Tai nėra blogai, tačiau kiekvienas nori sulėtinti senėjimo procesą. Burokėlių gira turi daug įvairių antioksidantų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais. Produktas vienodai veiksmingas tiek vyrams, tiek moterims.

Antioksidantai palaiko sveiką, stangrią ir jaunatvišką odą. Jie taip pat užtikrina sveikus plaukus ir nagus, todėl jie tampa stiprūs ir patrauklūs.

Vėžys

Tie patys antioksidantai geriausiai apsaugo nuo piktybinių navikų atsiradimo. Burokėlių gira apsaugo nuo mutavusių ląstelių transformacijos. Todėl šis gėrimas neleidžia susidaryti vėžiniams augliams visose organizmo organų sistemose.

Norint išvengti auglių susidarymo, tereikia reguliariai gerti šį gydomąjį ir gaivinantį gėrimą.

Geriausi burokėlių giros receptai

Mūsų protėviai sukūrė nemažai skirtingų stebuklingojo gėrimo gaminimo receptų. Todėl lengva rasti receptą, kuris atitiktų jūsų skonį.

Pateikiame geriausius gvakamolės receptus, kuriuos visus lengva pasigaminti.

Neraugintos giros receptas

Tai ne taip gerai jūsų virškinimo traktui, tačiau tai taip pat paprasta, kaip ir anksčiau. Jums reikia tik minimalaus ingredientų kiekio. Visos kitos naudingosios savybės visiškai išsaugomos.

Sudedamosios dalys:

  • burokėliai - 4 vnt.
  • vandens - 3 l.

Paruošimas:

1. Burokėlius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite jį mažais griežinėliais. 

2. Sudėkite produktus į 3 litrų talpos stiklainį. Burokėlius užpilkite šaltu vandeniu.

3. Uždenkite stiklainį marle. Pastatykite į tamsią vietą, kad vaistas galėtų susigerti.

4. Produktas yra paruoštas, kai stiklainio dugne pasirodo maži burbuliukai ir kyla aukštyn.

Šis paruošimo būdas leidžia paįvairinti gėrimo skonį ir naudą. Kad sustiprintumėte gydomąjį poveikį, į kisielių galima įdėti smulkintų morkų.

Norint sustiprinti skonį, sumaišykite jį su spanguolių, juodųjų serbentų arba šermukšnių sultimis. Jį taip pat galite maišyti su kefyru, kuris sustiprina naudą virškinimo traktui.

Receptas su duona

Šis receptas yra labiau tradicinis. Jame surenkama didžiausia galima giros nauda.

Sudedamosios dalys:

    burokėliai - 2 dideli gabalai
    džiovinta ruginė duona - 3 gabaliukai
    vandens - 4 litrai cukraus - 5 šaukštai.

Paruošimas:

1. Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite. Supilkite į 5 l stiklinį indą ir užberkite cukrumi. Supilkite cukrų.

2. Duoną šiek tiek supjaustykite ir sudėkite į dubenį. Supilkite vandenį.

3. Sandariai uždenkite indą keliais marlės sluoksniais. 4 dienas padėkite šiltoje ir tamsioje vietoje.

4. Reguliariai tikrinkite girą, nuvalykite plėvelę nuo paviršiaus.

5. Po 4 dienų perkoškite girą.

Burokėlių girą laikykite šaldytuve. Šis receptas geras tuo, kad jį galima naudoti pirmajam patiekalui.

Receptas su citrinų sultimis ir razinomis

Šis giros gaminimo būdas nustebins neįtikėtinu skoniu. Šis gėrimas patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Rekomenduojama iš karto pagaminti kelias porcijas, nes jis labai skanus. Šis receptas puikus tuo, kad rauginimas trunka ne ilgiau kaip 3 dienas, nes razinos pagreitina šį procesą.

Sudedamosios dalys:

  • burokėliai - 3 vnt.
  • vandens - 5 l
  • cukraus - 3 šaukštai.
  • 25 razinos
  • 1/2 citrinos.

Paruošimas:

1. Virkite vandenį apie 5 minutes. Leiskite jam atvėsti.

2. Supilkite cukrų ir išspauskite citrinos sultis.

3. Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šakniavaisius. Lengvai išdžiovinkite orkaitėje.

4. Džiovintus burokėlius sudėkite į 5 l stiklinį indą.

5. Supilkite razinas į stiklainį.

6. Supilkite vandenį su cukrumi ir citrinos sultimis.

7. Plastikinio stiklainio dangtelyje padarykite kelias mažas skylutes. Uždarykite būsimos giros stiklainį.

8. Uždenkite pledą. Palikite fermentuotis.

Kai iš dugno išsiveržia nedideli dujų burbuliukai, gira yra paruošta. Prieš gerdami rūgpienį perkoškite 1-2 marlės sluoksniais.

Gira su mielėmis ir medumi receptas

Mielinė gira su medumi yra vienas seniausių receptų. Jis fermentuojasi dar trumpiau nei ankstesnis receptas - iki 2 dienų. Jei ingredientų kiekis neatitinka reikalavimų, procesas gali užtrukti ilgiau.

Sudedamosios dalys:

  • burokėliai - 2 maži gabalėliai
  • medus - 600 ml
  • sausa ruginė duona - 3 gabaliukai
  • mielės - 10 g
  • vandens - 3 litrai.

Paruošimas:

  1. Burokėlius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite. Lengvai iškepkite juos orkaitėje.
  2. Susmulkintus burokėlius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad jie būtų lengvai apsemti. Burokėlius virkite tol, kol jie taps tik virti.
  3. Išvirusį produktą sudėkite į stiklainį, suberkite džiūvėsėlius, mieles ir medų.
  4. Užpilkite jį 3 litrais vandens. Uždenkite stiklainį marle ir palikite fermentuotis.
  5. Prieš naudodami leiskite perkošti.

Vaistą laikykite šaldytuve stikliniame inde. Produkto galiojimo laikas - 7 dienos, o tai yra puikus rodiklis, skirtas naminiam girai.

Bolotovo receptas

Borisas Bolotovas - garsus mokslininkas, kurio gydomieji sveikatos eliksyrai žinomi visame pasaulyje. Naudingas Bolotovo giros savybes galima vardyti ilgai ir nuobodžiai. Būtinai išsaugokite stebuklingojo giros gėrimo receptą.

Sudedamosios dalys:

  • burokėliai - 6-7 vnt. (2 kg)
  • išrūgos - 2 litrai
  • grietinės - 1 šaukštelis.
  • cukraus - 5 šaukšteliai.

Paruošimas:

  1. Šaknines daržoves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite. Supilkite į 5 l stiklinį indą.
  2. Puode pašildykite šiek tiek išrūgų. Įmaišykite grietinę ir cukrų. Viską gerai išmaišykite. Užpilkite burokėlius.
  3. Uždenkite marle ir palikite tamsioje, šiltoje vietoje, kol burokėliai pradės fermentuotis. Burokėlių fermentacijos pradžią galima nustatyti pagal tai, kad skysčio paviršiuje atsiranda putų. Paprastai tai įvyksta po 24 valandų.
  4. Po 2 dienų, o gal ir ilgiau, ant paviršiaus pradės formuotis pelėsis. Jis turi būti reguliariai šalinamas nuo paviršiaus.
  5. Po savaitės stiklainį reikia pastatyti į rūsį. Jei gyvenate bute ir neturite rūsio, dieną gėrimą laikykite šaldytuve, o naktį - kambaryje.
  6. Maždaug po 11 dienų gira yra visiškai paruošta.

Gydomosios giros skonis puikus, ji labai aromatinga. Gėrimas paprastai vartojamas tik medicininiais tikslais. Tačiau tai nereiškia, kad reguliarus vartojimas negali tiesiog sustiprinti organizmo.

Burokėlių giros gėrimo taisyklės

Žinoma, rūgpienį galima vartoti tiesiog norint numalšinti troškulį stikline vėsaus gėrimo. Tačiau apsvarstykime giros vartojimo taisykles:

1. Praraskite svorį. Gerkite po 200 ml tris kartus per dieną likus maždaug pusvalandžiui iki valgio. Dietos kursas trunka 30 dienų, po to būtina tokios pat trukmės pertrauka. Gėrimas taip pat gali būti vartojamas detoksikacijos dienai bet kurios dietos metu.

2. Ligų gydymas. Gerkite po 50 ml tris kartus per dieną likus valandai iki valgio. Išrūgų kisielius geriamas pusvalandį prieš valgį. Rekomenduojama nevalgyti 2 valandas po sotaus valgio, kad nebūtų perkrautas skrandis. 3.

3. Niekada negerkite daugiau kaip 1 litro per dieną! Tai gali sukelti skrandžio sutrikimus.

Kontraindikacijos geriant girą

Toks naudingas gėrimas turi tam tikrų kontraindikacijų. Dėl to kaltas fermentacijos procesas, kuris, esant padidėjusiam rūgštingumui, gali turėti neigiamą poveikį virškinimo traktui ir kitoms organizmo sistemoms.

Kontraindikacijos:

  • gastritas,
  • opos, sąnarių ligos, pavyzdžiui, artritas ir kt., 
  • hipotenzija, 
  • tam tikrų sudedamųjų dalių netoleravimas.

Jei pasireiškė nepageidaujama reakcija į burokėlių girą, nedelsdami nutraukite jos vartojimą. Tuomet turėtumėte kreiptis į gydytoją, kad išsiaiškintumėte reakcijos priežastį.

*Paranormal.lt straipsniai skirti tik informaciniams ir mokomiesiems tikslams ir nepakeičia profesionalaus gydytojo patarimo, diagnozės ar gydymo. Visada kreipkitės į gydytoją visais klausimais, susijusiais su jūsų sveikatos būkle.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.01.2019 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis valgomaja morka

Valgomoji morka liaudies medicinoje, valgomaja morka, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina. Liaudiški patarimai kaip gydytis valgomaja morka.

Skaityti daugiau

29.08.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Prostatos gydymui
Prostata liaudies medicinoje, Prostata, receptai nuo prostatos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau