Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Rugsėjo » 20

Japonijos pietvakariams smogė taifūnas "Nanmadol", du žmonės žuvo

Taifūnas "Nanmadol" į vakarų Japoniją atnešė siautulingus vėjus ir rekordinį kritulių kiekį. Per vieną didžiausių pastarųjų metų audrų šalyje žuvo mažiausiai du žmonės, sutriko transportas, o gamintojai buvo priversti sustabdyti veiklą.

Ministras Pirmininkas Fumio Kishida atidėjo savo išvykimą į Niujorką, kur jis turėjo pasakyti kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje.

"Atidėjau šiandien planuotą išvykimą, kad galėčiau įvertinti taifūno padarytą žalą ir imtis visų įmanomų atkūrimo priemonių", - pirmadienio vakarą žurnalistams sakė Kišida.

"Jei aplinkybės leis, išvyksiu rytoj ryte."

Vėlų sekmadienio vakarą 14-asis šio sezono Japonijos taifūnas nusileido netoli Kagošimos miesto, vėliau smogė vakarinei Kiūšiū salai, o pirmadienio rytą pasiekė pagrindinę Honšiū salą.

Kiūšiū Mijazakio prefektūroje išsiliejusi upė užtvindė laukus ir kelius, parodė valstybinio transliuotojo NHK filmuota medžiaga. Kituose filmuotuose kadruose matomas virš upelio pusiau pakibęs namas, nuo degalinės nuplėštas skardinis stogas ir virš gatvės nuo pastato viršaus pakibęs reklaminis skydas.

"Turime išlikti itin budrūs dėl smarkių liūčių, audrų, didelių bangų ir audros bangų", - spaudos konferencijoje sakė Japonijos meteorologijos agentūros (JMA) atstovas.

NHK pranešė, kad vienas žmogus buvo rastas negyvas savo automobilyje, kuris buvo užlietas iki stogo viduryje lauko, o kitas žuvo patekęs į nuošliaužą.

NHK pranešė, kad dar vienas žmogus dingo be žinios, o mažiausiai 87 žmonės buvo sužeisti.

Prekybos ministerija pranešė, kad anksti pirmadienį be elektros liko apie 340 000 namų ūkių, daugiausia Kiūšiū, o "Kyushu Railway Co" pranešė, kad sustabdė veiklą Kiūšiū, "Japan Airline Co Ltd" ir "ANA Holdings" atšaukė apie 800 skrydžių, pranešė valstybinis transliuotojas NHK.

Audra vėl nusileido į sausumą Šimanės prefektūroje vakarinėje Honšiū dalyje po to, kai anksčiau pirmadienį praslinko palei pakrantę ir judėjo į rytus maždaug 35 km/val. greičiu, pranešė JMA.

Prognozuojama, kad antradienį audra antrą kartą pasuks į Japonijos jūrą ir kils palei pakrantę į šiaurę nuo Honšiū, o po to kirs sausumą ir pasuks į Ramųjį vandenyną į šiaurės rytus.

Prognozuojama, kad per artimiausias 24 valandas Japonijos centriniame Tokai regione, kuris yra šalies pramonės centras, gali iškristi iki 400 mm kritulių.

"Toyota Motor Corp" buvo viena iš gamintojų, kurie pranešė, kad dėl audros buvo sustabdyta gamyba kai kuriose gamyklose, tačiau pranešimų apie didelę žalą pramonei negauta.

Tokijuje protarpiais lijo, tačiau sostinės įmonės dažniausiai dirbo įprastai.

Dauguma mokyklų pirmadienį nedirbo dėl valstybinės šventės.

Tikroji Žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanalą:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 09:57 Receptai – Patiekalai Gardžių kokosinių sausainių receptas
Gardžių kokosinių sausainių receptas. Pasigaminkime kokosinius sausainukus namuose. Skanaus!

Skaityti daugiau

19.10.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Grietine + Receptas/Video

Jeigu dievinate cukinijas ir ieškote vis naujų jų paruošimo būdų, štai jums puikus receptas. Cukinijų blynai – vienas geriausių sezoninių užkandžių. Juos galima patiekti su grietinės padažu. O galima į blyną įvynioti mėso...

Skaityti daugiau

12.08.2019 laikas 18:31 Receptai – Patiekalai Trupininis pyragas su varške
Trupininis pyragas su varške receptas. Paruoštą pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškeptą pyragą beveik visiškai atvėsinkite ir tik tuomet pjaustykite, kadangi karštas pyragas yra birus, gabaliukai nela...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau