Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugsėjo » 21

Zelenskis ir NATO žada pokario Ukrainą paversti "dideliu Izraeliu", finansuojamu JAV mokesčių mokėtojų

NATO remiama Atlanto taryba pasiūlė apartheidinį Izraelį kaip hipermilitarizuotos Ukrainos, finansuojamos JAV mokesčių mokėtojų lėšomis, pavyzdį.

Praėjus vos keturiasdešimčiai dienų po to, kai prasidėjo Rusijos karinė kampanija Ukrainos viduje, Ukrainos prezidentas Vlodymyras Zelenskis (Vlodymyr Zelensky) žurnalistams sakė, kad ateityje jo šalis bus tarsi "didelis Izraelis". Kitą dieną vienas iš pagrindinių Izraelio propaguotojų Demokratų partijoje paskelbė straipsnį oficialiame NATO analitiniame centre, kuriame nagrinėjo, kaip tai galėtų būti įgyvendinta.

Balandžio 5 d. kalbėdamas su žurnalistais V. Zelenskis išsakė savo prognozę, atmesdamas mintį, kad Kijevas išliks neutralus būsimuose NATO, Europos Sąjungos ir Rusijos konfliktuose. Pasak Zelenskio, jo šalis niekada nebus tokia kaip Šveicarija (kuri, atsitiktinai, atsisakė Napoleono laikų neprisijungimo tradicijos ir, atsakydama į Rusijos invaziją vasario mėnesį, jai pritaikė sankcijas).

"Negalime kalbėti apie "ateities Šveicariją", - pranešė prezidentas žurnalistams. "Tačiau mes tikrai tapsime "didžiuoju Izraeliu", turinčiu savo veidą".

Tiems, kuriems įdomu, kaip iš tikrųjų atrodys "didelis Izraelis", Zelenskis greitai patikslino savo nerimą keliančią pranašystę.

"Nepatikėsime, kad visose įstaigose, prekybos centruose, kino teatruose turėsime ginkluotųjų pajėgų ar Nacionalinės gvardijos atstovų - bus žmonių su ginklais", - sakė Ukrainos prezidentas, prognozuodamas savo piliečiams niūrią egzistenciją. "Esu įsitikinęs, kad per ateinančius dešimt metų mūsų saugumo klausimas bus numeris vienas".

GrayZone pranešimas: Nors interneto pranešimas buvo pagrįstas Zelenskio komentarais žurnalistams, prezidento kanceliarija paslaptingai išbraukė jo pastabų dalį, kurioje jis pareiškė, kad būsimoji Ukraina nebus "absoliučiai liberali, europietiška".

Vietoj to, kartu su jo stipriai militarizuotos Ukrainos vizija, įraše buvo pabrėžtas Zelenskio pasirengimas įstoti į NATO "jau rytoj".

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis lankosi prie Vakarų sienos

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis lankosi prie Vakarų sienos Jeruzalėje, 2020 m. sausis.

Vis dėlto NATO valdžios atstovams V. Zelenskio užsimintas pasirengimas prisijungti prie karinio aljanso buvo bene mažiausiai pastebimas jo pareiškimo aspektas. Vietoj to per 48 valandas po jo komentarų Atlanto taryba - pusiau oficialus NATO analitinis centras Vašingtone - paskelbė "veiksmų planą", kuriame nagrinėja, kaip paversti Ukrainą "dideliu Izraeliu".

Dokumente, kurio autorius - Danielis B. Šapiro (Daniel B. Shapiro), buvęs JAV ambasadorius Izraelyje prezidento Barako Obamos (Barack Obama) laikais, teigiama, kad "abi kovojančios šalys turi daugiau bendrų bruožų, nei gali atrodyti".

Panašiai kaip buvęs JAV valstybės sekretorius Alexanderis Haigas (Alexander Haig) pristatė Izraelį kaip "didžiausią pasaulyje amerikiečių lėktuvnešį, kurio negalima nuskandinti", taip ir B. B. Shapiro pateikė Ukrainos kaip hipermilitarizuoto NATO bastiono, kurio nacionalinį identitetą lems gebėjimas projektuoti JAV galią prieš Rusiją, viziją.

Nepaisant Izraelio nenoro prisijungti prie Vakarų sankcijų kampanijos prieš Rusiją, jis padėjo Ukrainai kariniu požiūriu - nuo šių metų vasario mėn. atsiuntė dvi dideles gynybinės įrangos siuntas. Tačiau anksčiau Izraelio parama Ukrainai kovoje su Rusija buvo ne tik gynybinio pobūdžio.

Dar 2018 m. daugiau kaip 40 žmogaus teisių aktyvistų kreipėsi į Izraelio Aukščiausiąjį teisingumo teismą su peticija nutraukti Ukrainos ginklavimą po to, kai neonacių bataliono "Azov" nariai buvo užfiksuoti mojuojantys Izraelyje pagamintais ginklais. Kaip tuo metu pažymėjo Izraelio laikraštis "Ha'aretz", "milicijos [Azovo] emblemos yra gerai žinomos nacionalsocialistinės emblemos. Jos nariai naudoja nacistinį pasveikinimą, nešioja svastikas ir SS skiriamuosius ženklus... Vienas milicijos narys viename interviu sakė, kad kovoja su Rusija, nes Putinas yra žydas".

Ukrainos žydo Zelenskio, matyt, netrikdė tai, kad Izraelis tariamai ginkluoja nacistinius elementus jo šalyje. Praėjus metams po jo išrinkimo 2019 m., jis surengė piligriminę kelionę į Jeruzalę, kad pradėtų vadinamąją "maldą už taiką" ir dalyvautų renginyje "Prisiminkime Holokaustą, kad galėtume kovoti su antisemitizmu".

Prieš kelionę Zelenskis žarstė pagyras Izraelio visuomenei, viename interviu pažymėjęs, kad "žydai sugebėjo sukurti šalį, pakelti ją, neturėdami nieko, išskyrus žmones ir protus", ir kad izraeliečiai yra "vieninga, stipri, galinga tauta. Ir nepaisant to, kad jiems gresia karas, jie džiaugiasi kiekviena diena. Aš tai mačiau."

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.11.2019 laikas 16:40 Receptai – Patiekalai Vištienos kepsneliai pievagrybių ir Marsala vyno padaže
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai ir išmuškite iki plonų kepsnelių, pagardinkite druska bei pipirais. Kepsnelius išvoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abie...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 23:04 Receptai – Patiekalai Lašišos Šašlykas Orkaitėje
Lašišos filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, apipilame aliejumi ir išmaišome. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje ir apibarstome jais paruoštą lašišos filė, išmaišome, pamaigome pirštais, kad prieskoniai gerai...

Skaityti daugiau

18.07.2019 laikas 15:17 Receptai – Patiekalai Keptos voveraitės

Gaminame namuose. Keptos voveraitės

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau