Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Spalio » 10

Universiteto medicinos studentai turi duoti priesaiką kovoti su ‘baltųjų viršenybe ir lyčių dvinariškumu’

Minesotos universiteto medicinos studentai nuo šiol turi prisiekti "gerbti visus čiabuvių gydymo būdus, kuriuos Vakarų medicina istoriškai marginalizavo", ir kovoti su "baltųjų viršenybės, kolonializmo ir lyčių dvinariškumo principais".

Minesotos universiteto Medicinos mokyklos (UMMS) 2026 m. laidos studentai per baltų chalatų ceremoniją skaitė priesaiką, kurioje buvo ir pasižadėjimai savo karjerą skirti aktyvistinėms idėjoms, įskaitant kovą su rasizmu, klimato kaitos propagavimą ir LGBTQ+ darbotvarkę.

Ceremonijos metu pateiktoje atmintinėje nurodyta, kad priesaiką parašė priesaikos rašymo komitetas, kurį sudaro 15 į klasę įstojusių medicinos studentų.

Studentai priesaiką pradėjo skanduodami: "Mūsų institucija įsikūrusi Dakotos žemėje... Mes įsipareigojame išrauti struktūrinio smurto, giliai įsišaknijusio sveikatos priežiūros sistemoje, palikimą ir jo tęstinumą."

"Pripažįstame nelygybę, sukurtą praeities ir dabarties traumų, kurių šaknys glūdi baltųjų viršenybėje, kolonializme, lyčių dvinarėje sistemoje, ableizme ir visose kitose priespaudos formose", - tęsė priesaikos dalyviai.

Campus Reform pranešimas: "Campus Reform" ataskaita: UMMS ryšių su žiniasklaida vadybininkė Kat Dodge sakė, kad "JAV medicinos mokyklose yra įprasta praktika remtis Hipokrato priesaikos intencija skatinti nuolankumą, sąžiningumą ir geranoriškumą".

"Kiekvienais metais Minesotos universiteto Medicinos mokykloje atvykstantys studentai kartu su dėstytojais rašo priesaiką, kuri atspindi šiuos pagrindinius elementus, vertybes ir etiką, kurių siekia laikytis", - paaiškino Dodge.

Medicinos studentai pasižadėjo "gerbti visus čiabuvių gydymo būdus", kuriuos "Vakarų medicina istoriškai marginalizavo". 

UMMS studentai taip pat įsipareigojo pasisakyti už klimato kaitą, teigdami, kad "sveikata yra glaudžiai susijusi su mūsų aplinka, mes įsipareigojame gydyti savo planetą ir bendruomenes".

"Atsižvelgdami į [baltųjų chalatų "Gydymas"] palikimą kaip galios, prestižo ir dominavimo simbolį, siekiame susigrąžinti jų tapatybę kaip atsakomybės, nuolankumo ir meilės gerumo simbolį", - sakoma priesaikos pabaigoje.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.09.2018 laikas 06:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kosulio

Kosulys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kosulio, kosulys, kosulio gydymas, receptai kosuliui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

18.07.2019 laikas 15:17 Receptai – Patiekalai Keptos voveraitės

Gaminame namuose. Keptos voveraitės

Skaityti daugiau

26.10.2019 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Labai Skanūs Sausainiai Iš Varškės

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 07:19 VW tapo programišių taikiniu - pavogta tūkstančiai failų
Maždaug prieš dešimt metų automobilių gamintojas ilgą laiką buvo tapęs duomenų vagių taikiniu. Šalies ambasada neigia įtariamas sąsajas su Kinija.

Skaityti daugiau