Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Rugsėjo » 29

Paleontologai atrado senovinį ryklio protėvį, keičiantį stuburinių evoliucijos modelį

Kinijos mokslų akademijos paleontologai atrado 439 mln. metų senumo šiuolaikinių ryklių protėvį Fanjingshania, o šis atradimas privertė mokslininkus permąstyti stuburinių evoliucijos chronologiją. Darbas paskelbtas žurnale "Nature".

Radinys priklauso akantodų klasei, išnykusių kremzlinių žuvų klasei. Skirtingai nei šiuolaikiniai rykliai, jie turėjo kaulinius šarvus aplink porinius pelekus. Naujoji rūšis nustebino mokslininkus savo senumu - radinys rastas maždaug prieš 15 milijonų metų iki pirmųjų akantodų fosilijų. Paaiškėjo, kad Fanjingshania yra seniausia iki šiol žinoma žuvis su žandikauliais.

"Tai seniausia akantodo anatomiją turinti žuvis su žandikauliais. Nauji duomenys leido mums įtraukti Fanjingshania į ankstyvųjų stuburinių filogenetinį medį ir suteikti labai reikalingos informacijos apie evoliucijos etapus, lėmusius tokių organizmų dalių, kaip žandikauliai, jutimo sistemos ir poriniai prielipai, atsiradimą", - sakė mokslininkai.

Be to, fosilijoje matyti plačios rezorbcijos požymių (organų ar audinių rezorbcija ir jų įsisavinimas kitais organais), kuri paprastai siejama su kaulinių žuvų ir žmonių skeleto vystymusi.

Mokslininkų teigimu, Fanjingshania yra ankstyvoji evoliucinė primityvių kremzlinių žuvų atšaka. Naujasis atradimas verčia suabejoti esamais stuburinių evoliucijos modeliais ir gerokai sutrumpina laiką, per kurį žuvys su žandikauliais atsirado iš savo artimiausių protėvių be žandikaulių.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.07.2019 laikas 16:30 Receptai – Patiekalai Pynės receptas

Man tai ne tik šventinė duona, bet ir malonumas pasimėgauti skoniu, medaus aromatu ir visu kepimo procesu. Šia duona mes valgome su arbata ar kava, tepame uoginės, džemo ar sviesto ... ir ant viršaus dar tarkuoto sūrio, labai s...

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 08:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui
Atminties stiprinimui liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui, atmintis, atminties stiprinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 16:02 Receptai – Patiekalai Grybukų receptas. Meduoliniai grybukai
Gardžių ir lengvai pagaminamų meduolinių grybukų receptas. Pasigaminkime namuose. Kitoks grybukų paruošimo receptas. Žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau