Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Spalio » 18

Bostono universitete sukurta COVID padermė, pasižyminti 80 % pelių mirtingumu

Siekdami ištirti, kas lemia, kad "Omicron" yra toks užkrečiamas, tyrėjai į originalią COVID-19 atmainą įterpė baltymą "Omicron spike". Gautas virusas buvo penkis kartus užkrečiamesnis už "Omicron".

"Omicron" smaigalio (S) baltymas, turintis neįprastai daug mutacijų, laikomas pagrindiniu šių fenotipų veiksniu. Sukūrėme chimerinį rekombinantinį SARS-CoV-2, koduojantį "Omicron" S geną protėvių SARS-CoV-2 izoliato karkase, ir palyginome šį virusą su natūraliai cirkuliuojančiu "Omicron" variantu", - rašoma išankstiniame spaudinyje.

Naująjį tyrimą, kuris nebuvo recenzuojamas, atliko komanda iš Bostono ir Floridos.

"Pelėms... Omicron sukelia lengvą, nemirtiną infekciją, o Omicron S nešiojantis virusas sukelia sunkią ligą, nuo kurios mirštamumas siekia 80 proc.", - rašė tyrėjai, pridurdami, kad nors už infekciškumą atsakingas smaigalio baltymas, jo mirtingumą lemia kitų jo struktūros dalių pokyčiai.

Tyrėjai "Omicron" smaigalį prijungė prie originalios laukinio tipo padermės, kuri pirmą kartą pasirodė Vuchane pandemijos pradžioje.

Tyrėjai stebėjo, kaip pelėms sekėsi kovoti su naujuoju hibridiniu štamu, palyginti su originaliu "Omicron" variantu. - Daily Mail

mokslas, tyrimai

Tyrėjai taip pat nagrinėjo skirtingų padermių poveikį laboratorijoje auginamoms žmogaus plaučių ląstelėms, prie kurių Covid prisitvirtina prieš nurodydamas sveikoms ląstelėms gaminti savo kopijas. Jie nustatė, kad modifikuota atmaina sukuria penkis kartus daugiau viruso dalelių nei originali Omicron atmaina (kurią išgyveno visi graužikai).

Šis tyrimas suteikia svarbių įžvalgų apie Omicron patogeniškumą. Mes parodome, kad "spike", vienintelis labiausiai mutavęs "Omicron" baltymas, atlieka nepilną vaidmenį "Omicron" susilpnėjime. Atliekant in vitro infekcijos bandymus, Omicron smaigalys, turintis protėvį SARS-CoV-2 (Omi-S), pasižymi daug didesniu replikacijos efektyvumu, palyginti su Omicron. Panašiai ir K18-hACE2 pelėms Omi-S, priešingai nei nemirtinas Omicron, sukelia sunkią ligą, dėl kurios mirštamumas siekia apie 80 %. Tai rodo, kad mutacijos, nesusijusios su spike, yra pagrindiniai veiksniai, lemiantys susilpnėjusį Omicron patogeniškumą K18-hACE2 pelėms. Reikia atlikti tolesnius tyrimus, kad būtų galima nustatyti šias mutacijas ir iššifruoti jų veikimo mechanizmus. - Biorxiv

Tačiau, pasak mokslininkų, jų sukurtas chimerinis virusas vargu ar bus toks pat mirtinas žmonėms, kaip ir pelėms, nes bandymams naudotos konkrečios veislės pelės yra jautresnės sunkiam Covid.

Praėjusiais metais pranešėme, kad likus 18 mėnesių iki pandemijos, Wuhano (Kinija) mokslininkai pateikė pasiūlymą paleisti į laukinę gamtą patobulintus oro lašeliniu būdu plintančius koronavirusus, siekdami juos paskiepyti nuo ligų, kurios kitu atveju galėtų persimesti į žmones, rašo "The Telegraph", remdamasis nutekintais 2018 m. dotacijų pasiūlymais.

Pasiūlymą pateikė JAV įsikūrusios organizacijos "EcoHealth Alliance" zoologas Piteris Dašakas (Peter Daszak), kuris tikėjosi, kad naudojant genų inžineriją į šikšnosparnių Covid bus įterptos "žmogui būdingos skilimo vietos", "dėl kurių virusui būtų lengviau patekti į žmogaus ląsteles" - šis metodas, kaip sutapimas, atsakytų į seniai mokslo bendruomenėje kylantį klausimą, kaip SARS-CoV-2 išsivystė, kad tapo toks užkrečiamas žmonėms.

Daszako pasiūlyme taip pat buvo planuojama sumaišyti didelės rizikos natūralias koronavirusų atmainas su labiau užkrečiamomis, tačiau mažiau mirtinomis jų versijomis. Jo "šikšnosparnių komandą" sudarė tyrėjų daktaras Shi Zhengli iš Wuhan Virologijos instituto, taip pat JAV tyrėjai iš Šiaurės Karolinos universiteto ir JAV Geologijos tarnybos Nacionalinio laukinės gamtos sveikatos centro.

mokslas, tyrimai

Darpa atsisakė sudaryti sutartį - teigdama, kad "akivaizdu, jog Piterio Dašako (Peter Daszak) vadovaujamas siūlomas projektas galėjo kelti pavojų vietos bendruomenėms", ir kartu įspėdama, kad P. Dašakas iki galo neįvertino pavojaus, susijusio su viruso stiprinimu atliekant "gain-of-function" tyrimus arba paleidžiant vakciną į orą.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2019 laikas 18:18 Receptai – Patiekalai Virtuvė. Orkaitėje kepti varškėčiai su razinomis
Razinas užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome kor išmirks. Į dubenį dedame varškę, cukrų arba medų, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį. Viską išminkome ir pertriname blenderiu. Dedame nusausintas razinas, išmaišome....

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 09:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi

Naktinis šlapinimasis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi, receptai nuo šlapinimosi, liaudiški patarimai gydant ligas, naktinis šlapinimasis, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

24.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantys vaistažolių mišiniai
Šlapimui varyti liaudies medicinoje, Šlapimą varantys vaistažolių mišiniai, receptai šlapimui varyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau