Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Spalio » 20

"New Scientist": "Jungtinėje Karalystėje miršta tūkstančiais daugiau žmonių nei įprastai" ir ‘Mes nežinome kodėl’

Pastaraisiais mėnesiais Jungtinėje Karalystėje mirė tūkstančiais daugiau žmonių nei tikėtasi, tačiau "mes nežinome kodėl", teigia žurnalas "New Scientist", kuris bando išsiaiškinti šio klausimo esmę ir pripažįsta, kad visi ekspertai yra suglumę.

Pastaraisiais mėnesiais Jungtinėje Karalystėje padaugėjo nepaaiškinamų mirčių, o tai sukėlė nerimą šalies vyriausiesiems gydytojams, kurie teigia nesuprantantys priežasties.

New Scientist praneša:

"Nuo balandžio mėnesio Jungtinėje Karalystėje mirė 22 500 žmonių daugiau nei tikėtasi. Sveikatos apsaugos ekspertai yra susirūpinę, tačiau nežino, kokios to priežastys - tai gali būti kovid-19, gyventojų senėjimas ir NHS problemos.

"Buvo pateikta daugybė pasiūlymų, kodėl nuo balandžio iki rugpjūčio mėn. mirė maždaug 22 500 žmonių daugiau, nei paprastai tikimasi, tačiau kol kas dėl priežasties ar priežasčių beveik nesutariama."

medicina, mirtis, sveikata

Ne tik Jungtinėje Karalystėje mirčių perteklius kelia mįslių medicinos įstaigoms.

Remiantis tyrimu, paskelbtu žurnale "International Journal of Infectious Diseases" (Tarptautinis infekcinių ligų žurnalas), Albertoje (Kanada) nuo "neaiškiai apibrėžtų ir nežinomų priežasčių" miršta daugiau žmonių nei nuo bet kurios kitos mirties priežasties, įskaitant vėžį, širdies ligas ir Covid-19.

Kanados Albertos provincijos gydytojai ir pilietinių laisvių advokatas kelia susirūpinimą dėl didėjančios mirties atvejų, įvardytų kaip "nežinomos priežastys", tendencijos po to, kai 2021 m. buvo užfiksuotas precedento neturintis tokių mirčių skaičiaus padidėjimas.

Ši nauja kategorija skrodimo ataskaitose ir mirties įrašuose dabar lenkia "Covid-19", kuri buvo įtraukta į Albertos mirčių apskaitą 2020 m. Tyrimas, kuriame nagrinėjamas mirčių perteklius Albertoje, buvo tyliai paskelbtas kovo mėnesį žurnale "International Journal of Infectious Diseases".

Tame tyrime nustatyta, kad Albertos vyriausybės "10 svarbiausių mirties priežasčių 2021 m." yra šios:

  1. blogai apibrėžtos ir nežinomos priežastys (3 362)
  2. demencija (2 135)
  3. Kovid-19 (1 950)
  4. Lėtinė išeminė širdies liga (1 939)
  5. Trachėjos, bronchų ir plaučių piktybiniai navikai (1 552)
  6. Ūminis miokardo infarktas (1 075)
  7. Lėtinė obstrukcinė plaučių liga ( 1 028)
  8. Cukrinis diabetas (728)
  9. Insultas (612)
  10. Atsitiktinis apsinuodijimas vaistais ir kitomis medžiagomis bei jų poveikis (604)

Nežinomų mirties priežasčių kategorija pradėjo atsirasti neseniai - ir gydytojai yra suglumę.

"Manau, kad tai tikriausiai yra daugiafaktorinė priežastis, todėl tikriausiai daug kas turi įtakos", - sakė Kalgario universiteto Cummingo medicinos mokyklos docentas daktaras Danielis Gregsonas (Daniel Gregson). Jis specializuojasi infekcinių ligų ir mikrobiologijos srityje. Praneša "Independent Sentinel":

Dr. D. Gregsonas mano, kad šie veiksniai apima išteklių trūkumą, kad tam tikrais atvejais būtų galima nustatyti mirties priežastį, pavėluotą sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir komplikacijas po Kovid-19.

"Susidaro įspūdis, kad išgyvenus Covid, viskas tuo ir baigiasi, o tai nebūtinai tiesa", - sakė daktaras Gregsonas televizijai CTV News.

Dr. Gregsonas atkreipė dėmesį į didelį JAV atliktą tyrimą, kuriame nustatyta, kad Covid-19 užsikrėtusiems žmonėms kyla didesnė širdies ligų, insulto, plaučių embolijos ir mirties rizika nei tiems, kurie nebuvo užsikrėtę.

Ši rizika dar didesnė tiems, kurie su Covid-19 buvo hospitalizuoti. Dr. Gregsonas spėjo: "Tikimės, kad bus mirčių, kurios nėra tiesiogiai susijusios su Covid, bet netiesiogiai susijusios su COVID, kurios įvyks diagnozavus pacientams po pirmojo užsikrėtimo mėnesio." Jis sakė: "Galima tikėtis, kad kai kurie iš šių pacientų išgyvens po Covid ir vėliau mirs namuose nuo kitų komplikacijų."

Albertos sveikatos tarnyba ir teismo medicinos ekspertizės biuras teigė, kad nagrinėja šio pranešimo duomenis, tačiau kol kas negali paaiškinti staigaus mirčių dėl nežinomų priežasčių šuolio.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.08.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Virtinukai su bulvėmis ir šonine

Gaminame namuose. Virtinukai su bulvėmis ir šonine. Virtinukai su bulvių ir šoninės įdaru tiekiami su grietinės-sviesto arba grietinės-spirgučių padažais. Skanaus!

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

17.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Čeburekų receptas

Skanių čeburekų receptas. Pasigaminkime namuose skanius čeburekus. Tai gali padaryti kiekvienas! Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau