Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Lapkričio » 7

Liaudiškos priemonės viduriams laisvinti

Žolelės ir natūralios kilmės produktai skiriasi minkštu poveikiu organizmui, po jų vartojimo nebūna neigiamų pasekmių. Taip pat tokios priemonės nesukelia pripratimo.

Tarp augalinių priemonių, pasižyminčių laisvinamuoju poveikiu, galima išskirti šaltekšnių žievę, dygiąsias šunobeles, linažoles, rabarbarų šaknis. Gamtinių priemonių mišiniai yra labai populiarūs. Juose yra komponentų, kurie padeda atsikratyti vidurių užkietėjimo. Efektyvus preparatas yra fitoarbata iš ekologiškai švarių žolelių. Į ją įeina:

♦ Anyžių ir kmynų vaisiai. Jie kovoja su šlakais organizme, greitina metabolizmą, normalizuoja tuštinimąsi, taip pat padeda šalinti iš organizmo toksines kenksmingas medžiagas.

♦ Senos ir beržų lapai. Turi laisvinamąjį poveikį. Naudojami nuo lėtinio vidurių užkietėjimo, išangės įtrūkimų ir kitų problemų, kurias sukelia netinkama skrandžio bei virškinamojo trakto veikla.

♦ Ramunėlių žiedai. Ramina virškinamąjį traktą, užkerta kelią žarnyno ir kasos uždegimams, užtikrina minkštą laisvinamąjį efektą.

Mišinys kovoja su žarnyno problemomis, pabrinkimais, intoksikacija, pilvo pūtimu. Jį gali gerti suaugusieji ir vaikai, taip pat pagyvenę pacientai, nes sudėtyje nėra cheminių komponentų. Natūrali priemonė yra malonaus aromato ir skonio. Mišinys būna parduodamas arbatos maišeliuose, todėl juos galima greitai užplikyti ir gerti. Vartojant kasdien du kartus per dieną valgio metu, gerėja virškinimas, pasireiškia lengvas laisvinamasis efektas, iš organizmo nepašalinamos naudingos medžiagos.

Liaudiškos priemonės viduriams laisvinti

Yra keli receptai, kurie gali padėti sutvarkyti virškinimo procesą. Metų metais patikrintos žolelės, uogos ir mišiniai tiks visų amžiaus grupių žmonėms. Liaudiškos laisvinamosios priemonės taip pat tinka kovoti su vaikų vidurių užkietėjimu. Dėl sudėtyje esančių organinių kompopentų jos netraumuoja skrandžio ir normalizuoja tuštinimąsi. Reikia atidžiai susipažinti su receptais, kad nebūtų sutrikdyta žarnyno mikroflora ir nebūtų pakenkta vaikui.

Naudojant liaudies medicinos vaistus, būtina tiksliai laikytis instrukcijoje nurodytų proporcijų. Padidintos dozės gali sukelti priešingą efektą - vidurių užkietėjimą, pilvo pūtimą, pykinimą ir vėmimą. Taip pat nerekomenduojama, nepasitarus su gydytoju, vartoti natūralius laisvinamuosius preparatus, esant skrandžio ir virškinimo trakto veiklos patologijoms.

Kai kurioms priemonėms yra kontraindikacijų:

♦ nėštumas ir maitinimas krūtimi;

♦ diarėja;

♦ ūminės skrandžio ligos.

Nerekomenduojama vartoti mišinių, arbatų ir trauktinių, kuriose yra komponentų, galinčių sukelti alerginę reakciją. Taip pat natūralių priemonių nereikėtų vartoti žmonėms, kurie netoleruoja kai kurių ingredientų. Norint įsitikinti, kad laisvinamasis nuoviras nepakenks organizmui, reikia pasitarti su gydytoju.

Kad neatsirastų vidurių užkietėjimo ir kitų problemų, susijusių su skrandžiu, būtina laikytis teisingo mitybos režimo. Specialistai rekomenduojama mažiau vartoti riebaus ir sūraus maisto, gerti daugiau vandens.

Kaip miške atpažinti šaltekšnį?

Miškuose ir parkuose tikriausiai matėte šį krūmą ar nedidelį medį su įvairiaspalvėmis uogomis: žaliomis, raudonomis, juodomis. Tai šaltekšnis.

Kaip miške atpažinti šaltekšnį?

Iš kitų rūšių šaltekšnį visada galima atpažinti iš kai kurių jo ypatybių. Žiemą - iš pumpurų, kurie visiškai neturi apsauginių žvynelių.

Būsimų lapų užuomazgos žiemoja visai “nuogos” jas dengia tik rudi pūkuoti plaukeliai. Tokie pumpurai ypač pastebimi ant šakų galiukų.

Šaltekšnių krūmai pavasarį išsiskleidžia vėliausiai.

Kai kiti medžiai ir krūmai jau pasipuošia lapais, šaltekšnių lapeliai tik pradeda vystytis. Gyslelės ant jų taip pat išsidėstę ypatingai: nuo centrinės, pagrindinės gyslos ratais išeina kitos smulkesnės, mažai pastebimos. Šaltekšniai žydi visą vasarą. Todėl rudeniop ant krūmų atsiranda įvairiaspalvės uogos: visai smulkios - žalios, stambesnės - raudonai geltonos, sunokusios - blizgios ir juodos, kaip karoliukai. Skonis yra labai nemalonus, tačiau paukščiai jas lesa ir išnešioja sėklas (Daugiau skaitykite: Paprastasis šaltekšnis (Frangula alnus)).

Šaltekšnių žievė ir vaisiai naudojami kaip laisvinamoji priemonė. Anksčiau iš šaltekšnių buvo daromi puikūs natūralūs dažikliai audiniams ir odai, taip pat dažai dailei.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.06.2019 laikas 06:02 Receptai – Patiekalai Baklažanai su česnaku

Baklažanai ne visada gali būti skanūs, net galima pasakyti, kad jie tik mėgėjams. Tačiau viskas slypi teisingame jų paruošime. Mes skubame pasidalyti su jumis tokios įdomios daržovės paruošimo receptu, kad ji gali būti tokia sk...

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai cholesterolio gydymui
Cholesterolis liaudies medicinoje, cholesterolis, cholesterolio gydymas, receptai, cholesterolio receptas, vaistažolės, vaistažolės cholesteroliui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 09:57 Receptai – Patiekalai Gardžių kokosinių sausainių receptas
Gardžių kokosinių sausainių receptas. Pasigaminkime kokosinius sausainukus namuose. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau