Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Lapkričio » 25

Juodojo penktadienio chaosas: "Amazon" sandėlių darbuotojai streikuos 40-yje šalių

Tūkstančiai darbuotojų maždaug 40 šalių planuoja dalyvauti "Juodojo penktadienio" protestuose, reikalaudami geresnių atlyginimų ir darbo sąlygų bendrovės sandėliuose, nes pasaulinė pragyvenimo išlaidų krizė didėja

Protestai sutaps su didžiausiu metų šventiniu apsipirkimo sezonu, o tai reiškia, kad kitą savaitę "Amazon" sandėlių darbuotojai bus labai užimti, nes vartotojai paniškai pirks prekes su didelėmis nuolaidomis, nors gali iškilti didžiulė problema: likus mažiau nei 24 valandoms iki didžiojo išpardavimo pradžios, "Bloomberg" pranešė, kad "Amazon" sandėlių darbuotojai 40-yje šalių ketina streikuoti.

Norėtume pažymėti, kad didžiausia pasaulyje mažmenininkė jau seniai siekia automatizuoti savo sandėlius - su robotais, kurie nestreikuoja. 

JAV, Jungtinės Karalystės, Indijos, Japonijos, Australijos, Pietų Afrikos Respublikos ir visos Europos "Amazon" darbuotojai penktadienį ketina išeiti iš sandėlių, reikalaudami didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų didžiausios per pastaruosius dešimtmečius pasaulyje infliacijos sąlygomis. 

Darbuotojų akcija vadinasi "Priversti "Amazon" mokėti", ją koordinuoja profesinių sąjungų armija, remiama pilietinės visuomenės ir aplinkosaugos grupių. 

"Darbuotojams ir vartotojams viskas brangsta. O visiems - kyla pasaulinė temperatūra ir mūsų planeta patiria stresą. Tačiau užuot rėmusi savo darbuotojus, bendruomenes ir planetą, "Amazon" išspaudžia visus iki paskutinio lašo", - rašoma "Make Amazon Pay" interneto svetainėje. 

Make Amazon Pay" yra teisi, nurodydama, kad "realusis darbo užmokestis mažėja"... ir, kaip ne per seniausiai pastebėjome, jau 19 mėnesių yra neigiamas - todėl profsąjungos įgijo tokią didelę įtaką. 

rinka, Amazon, streikas

"Atėjo laikas technologijų milžinei nedelsiant nutraukti savo siaubingą, nesaugią praktiką, gerbti įstatymus ir derėtis su darbuotojais, kurie nori, kad jų darbo vietos būtų geresnės", - sakė UNI Global Union generalinė sekretorė Christy Hoffman.

Grupė taip pat pabrėžia "Amazon" korporacijos godumą, mokesčių nemokėjimą ir pasaulio teršimą. Ji taip pat paskelbė visų streiko vietų žemėlapį.

rinka, Amazon, streikas

Įmonė į protestus atsakė: "Nors nesame tobuli nė vienoje srityje, jei objektyviai pažvelgsite į tai, ką "Amazon" daro šiais svarbiais klausimais, pamatysite, kad į savo vaidmenį ir poveikį žiūrime labai rimtai." Įmonė nurodė savo ekologinius užmojus iki 2040 m. pasiekti "grynojo nulio" statusą, kuri "toliau siūlo konkurencingus atlyginimus ir puikias išmokas bei išradinėja naujus būdus, kaip užtikrinti, kad mūsų darbuotojai būtų saugūs ir sveiki".

Ak, tada viskas išspręsta.

Prancūzijos ir Vokietijos profsąjungos CGT ir Ver.di vadovauja naujausiems kolektyviniams veiksmams - 18-oje pagrindinių sandėlių rengiami koordinuoti streikai, kuriais siekiama sutrikdyti krovinių gabenimą pagrindinėse Europos rinkose.

Monika di Silvestre, Ver.di Amazon komiteto Vokietijoje vadovė, teigė, kad darbuotojams ypač didelį susirūpinimą kelia tai, kaip kompiuteriai atidžiai stebi jų našumą, o algoritmai nustato tikslus, pavyzdžiui, kiek pakuočių jie turi sutvarkyti per valandą. -Stars & Stripes

"Darbuotojai patiria didelį spaudimą dėl šių algoritmų, - sakė di Silvestre ir pridūrė: - Jie neskirsto darbuotojų, nesvarbu, ar jie seni, ar riboto judrumo. Darbuotojai naktimis nemiega, galvodami tik apie savo produktyvumo statistiką".

"Amazon" sandėlių darbuotojai jau ne vienerius metus pasisako prieš darbo sąlygas - ypač skundžiasi dėl mažo darbo užmokesčio, spaudimo susirgus neimti nedarbingumo atostogų ir dėl to, kad turi dirbti tiek valandų, kad yra priversti šlapintis į butelius.

Neaišku, kiek streikai sutrikdys "Amazon" veiklą, tačiau tai tik dar viena priežastis, kodėl didžiausia pasaulyje mažmenininkė visu pajėgumu automatizuoja sandėlius (žr: "Amazon" pristatė sandėlio robotą, kuris pakeis žmones-rinkėjus, grasinant profsąjungoms"). 

P komentaras: užsienis rašo (su nuorodomis), todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko dalinkitės.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.07.2019 laikas 07:17 Receptai – Patiekalai Tortas iš sausainių su vyšniomis
Kartais labai norisi tortuko, bet visiškai nėra laiko jo kepti. Būtent tokiais atvejais pravers šis receptas. Gaminame namuose. Tortas iš sausainių receptas. Štai ko mums prireiks

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Svečiai džiaugiasi, kad taip skanu. Bulvinė dešra. Nors kiekvieną dieną duokite

Užburia iš karto! Pasigaminkime namuose skanų patiekalą. Atrodo tikrai įspūdingai, net norisi valgyti ir valgyti...

Skaityti daugiau

25.08.2019 laikas 12:01 Receptai – Patiekalai Karališkas tortas. Be miltų!

Paprastas skaniausio, Karališko torto receptas. Be gramo miltų! Kartą paragavę “Karališko torto” kito deserto nebenorėsite!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau