Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Gruodžio » 16

Izraelio mokslininkai "išmokė" vištas dėti kiaušinius ne su vyriškos lyties embrionais

Kasmet milijardai viščiukų jauniklių nužudomi iškart po gimimo, o dabar Izraelio mokslininkai pasirengę nutraukti šią baisią praktiką. Redaguodami naminių vištų genus, jie "uždraudė" paukščiams gaminti vyriškos lyties vaisius.

Ekonomiškai vertingos tik kiaušinių veislių patelės: tokių paukščių kūno masė nėra didelė, o mėsos kokybė yra labai prasta. Todėl, kad nebūtų eikvojami ištekliai, paukščiukai skerdžiami (dažniausiai žiauriais būdais: dusinant, traiškant, žudant elektros srove arba užmušant gyvą). Tik dalis skerdenų parduodama, pavyzdžiui, kaip pašaras naminiams gyvūnams arba zoologijos soduose, o iš likusios dalies gaminami kaulų miltai arba ji sudeginama.

Kasmet tokiu būdu nužudoma apie septynis milijardus viščiukų. Šią barbarišką praktiką plačiai smerkia gyvūnų teisių gynėjai, o dabar ji uždrausta keliose Europos šalyse. Tačiau Izraelio genetikai mano, kad reikėtų spręsti ne pasekmės, o priežasties problemą: jei patinai yra nepageidaujami, vištas reikėtų tiesiog "išmokyti" dėti kiaušinius su jais.

Kaip praneša agentūra "Agence France-Presse", Izraelio Volkanio žemės ūkio tyrimų centro mokslininkai pakeitė vištų dedeklių genus, kad jos negalėtų vesti vyriškos lyties viščiukų. Be šio svarbaus pokyčio, vištos yra identiškos vištoms dedeklėms ir gali dėti valgomus kiaušinius.

Modifikuotose vištose vyriški embrionai, skirtingai nei moteriški, nesivysto, todėl tokius kiaušinius galima lengvai atskirti nuo kiaušinių, kuriuose jau 18-ąją inkubacijos dieną išsivysto jaunikliai. Tuomet jie gali būti perdirbami kaip neapvaisinti įprastinių vištų kiaušiniai, skirti naminiams gyvūnams šerti.

Ši technologija ne tik nepažeidžia gyvūnų teisių, bet ir labai palengvina kiaušinių ir viščiukų rūšiavimą, todėl paukštynai sutaupo laiko ir pinigų. Mokslininkų teigimu, jei visos atsargos bus pakeistos modifikuotomis vištomis, išlaidos atsipirks per dvejus metus.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite. Mmmm, įdomu o ką daryti tiems žmonėms kurie auginasi savo vištas, kaip manote, kaime gaidys reikalingas? Ir, jei jo nebūs, kas nutiks... Jūs nebegalėsi turėti savo kiaušinių, užsiauginti savo paukščius... tiek vištas, tiek gaidžius.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 16:29 Receptai – Patiekalai Trapių žagarėlių receptas
Trapių žagarėlių receptas. Pasigaminkime skanius žagarėlius. Labai paprastas, greitai pagaminamų, skanių, trapių žagarėlių receptas.

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:47 Receptai – Patiekalai Purūs kotletukai vakarienei iš cukinijos
Tokį skanėstą iš cukinijos tu vargu ar kada ragavai! Purūs kotletukai vakarienei. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau